Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 28

Tuščiomis iš Milano grįžtantis J.Zdovcas: „Turėjome šansą, bet nepasinaudojome“

Eurolygos išvykos Kauno „Žalgiriui“ išlieka užburtos. Jure Zdovco kariauna Milane 58:65 (20:20, 10:19, 15:15, 13:11) nusileido „Olimpia“ ekipai. Paskutinę pergalę svečių teritorijoje Lietuvos čempionai stipriausiame Senojo žemyno turnyre iškovojo prieš daugiau nei metus.
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Imago / Scanpix nuotr.

Penkių žaidėjų dėl COVID-19 ir traumų Milane neturėjęs Kauno „Žalgiris“ ilgai laikėsi per kovinį atstumą nuo trečioje Eurolygos vietoje žengiančios „Olimpia“.

Dvikovą Jure Zdovco kariauna pelnydama 7 taškus be atsako, tačiau tuomet antrąją pražangą užsidirbo Marekas Blaževičius, o į aikštelę žengė 17-metis Motiejus Krivas, tapęs trečiu jauniausiu „Žalgirio“ krepšininku Eurolygos istorijoje.

Septynias dienas rungtynių neturėjusi „Olimpia“ bėgti ir žaidimą kontroliuoti ėmė antrajame ketvirtyje, kurį laimėjo 19:10.

Trečiojo kėlinio pabaigoje „dizainerių“ pranašumas buvo pasiekęs 14 taškų, bet žalgiriečiai jį vis prikirpdavo iki vienaženklio, priversdavę piktintis veiksmais aikštėje ir minutės pertraukėles gesinti italų profesorių Ettore Messiną.

Sukurti sensacijos svečiams iš Kauno neleidusi „Olimpia“ galiausiai triumfavo 65:58.

„Šią pergalę lėmė pastangos, bet kokybės žaidime buvo mažai. Tokiame lygyje tik pastangų neužtenka. Turime rodyti kokybiškesnį žaidimą, bet tam reikia naudotis smegenimis, būti susikoncentravusiam ir atkreipti dėmesį į detales. Šiandien ties tuo neatrodėme gerai, bet mums pavyko ištraukti pergalę, nes labai stengėmės. Dėl pastangų niekada negaliu skųstis šiais žaidėjais“, – po pergalės sakė E.Messina.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju tapo 35-erių veteranas Kyle'as Hinesas, kuris pelnė 6 taškus, tačiau atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą ir surinko 22 efektyvumo balus.

„Žaidėme prieš stiprią komandą. Jie neturėjo kelių žaidėjų, bet žinojome, kad „Žalgiris“ vis tiek bus nusiteikęs kovingai. Turime didžiuotis, jog leidome jiems įmesti vos 58 taškus. Puolimu kiekvieno mačo nelaimėsime. Reikiamu metu šiandien komandą truktelėjo Sergio Rodriguezas ir Troy Danielsas, bet pergalę iškovojome dėka gynybos“, – teigė Kyle'as Hinesas.

nuotr. Getty Images/euroleague.net/Milano „Olimpia“ – Kauno „Žalgiris“
nuotr. Getty Images/euroleague.net/Milano „Olimpia“ – Kauno „Žalgiris“

Rezultatyviausiai nugalėtojo greitose žaidė po 12 taškų pelnę Devonas Hallas ir Troy Danielsas.

„Antrąją mačo pusę turėjome užbaigti geriau. Buvome įgiję gal 15 taškų persvarą, bet jie pataikė porą sunkių metimų. Turėjome žaisti geriau ir labiau judinti kamuolį, kai „Žalgiris“ keitėsi gynyboje. Turėjome būti agresyvesni ir greitesni. Iškovojome pergalę, tai yra svarbiausia, bet reikės peržiūrėti vaizdo įrašą ir gerinti žaidimą“, – sakė D.Hallas.

Euroleague.net/Devonas Hallas
Euroleague.net/Devonas Hallas

Tai buvo šeštoji „Žalgirio“ nesėkmė stipriausiame Senojo žemyno turnyre iš eilės. Lietuvos čempionai Eurolygos išvykoje nėra laimėję jau metus laiko. Paskutinį kartą su pergale namo „Žalgiris“ grįžo praėjusių metų sausio 27-ąją dieną, kai po Mariaus Grigonio metimo su sirena įveikė „Valencia“.

„Mes nekapituliavome, nors mūsų puolimas neatitiko mūsų gynybos. Radome laisvus metimus, o 2-3 kartus neatlikome paprasto perdavimo laisvam komandos draugui. Turėjome šansą, bet pabaigoje juo nepasinaudojome. Milanas nusipelnė pergalės“, – po nesėkmės prieš „Olimpia“ sakė J.Zdovcas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius