-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 28

„urBONUSas“: S.Venė – esto nuotykiai Kaune, Lietuvos pilietybė ir neužkalti Halės langai

15-metis estas Siimas-Sanderis Venė atvyko į Kauną žaisti krepšinio „Žalgirio“ dublerių komandoje, atėjo į „Nemuno“ mokyklą nesuprasdamas nė vieno lietuviško žodžio ir išgirdo milijoną pokštų apie savo tautiečių lėtumą. Tačiau puolėjas Kaune taip įleido šaknis, kad miestą vadina antraisiais savo namais net ir palikęs „Žalgirį“. Apie tai ir plačiau – S.Venės pasakojimas krepšinio podkaste „urBONUSas“.
Siimas-Sanderis Venė dešimtmetį praleido „Žalgirio“ šeimoje
Siimas-Sanderis Venė dešimtmetį praleido „Žalgirio“ šeimoje / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Herbalife“ – „Žalgiris“ | 22:00 | Las Palmasas

Siimas-Sanderis Venė buvo populiarus žalgirietis.

Per 10 metų „Žalgirio“ organizacijoje jis tik ketverius iš jų praleido pagrindinėje komandoje, bet užmezgė daugybę ryšių, dėl kurių kiekvieną vasarą bent kelioms dienoms grįžta į Kauną.

Ketvirtadienio vakarą viename Las Palmaso viešbučių bent keli žalgiriečiai linksmai šnekučiavosi su buvusiu bendražygiu.

Penktadienį jie taps priešininkais – visai atsitiktinai prieš porą savaičių sukirtęs rankomis su Gran Kanarijos „Herbalife“, S.Venė stos į kovą prieš „Žalgirį“.

Nuo 15 metų Kaune gyvenęs estas greitai perprato lietuvių kalbą ir mūsų kultūrą, pritapo Lietuvoje ir vėliau dažnai girdėjo klausimą, ar neplanavo priimti lietuviško paso.

„Bet nežinau, nematau skirtumo: estas ar lietuvis, vis tiek niekas nežino, kur mes esame“, – 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“ juokavo S.Venė.

Krepšinio podkastas „urBONUSas“ su Siimu-Sanderiu Vene apie: netikėtą pirmą kartą prieš „Žalgirį“ (1:30); pasiruošimą rungtynėms lėktuvuose ir traukiniuose (6:40); lietuvių kalbos kuriozus atvykus į Kauną (12:20); klausimą, ar priimtų Lietuvos pilietybę (19:30); „Žalgirio“ pasirinkimą (23:30); Rimo Kurtinaičio pasiūlymą užkalti Halės langus (28:30) ir „Žalgirį“, kuris įdomus net Estijoje (32:30).

Podkasto „urBONUSas“ ieškokite portale 15min ir 24sek, platformose „Podbean“, „SoundCloud“, „Spotify“.

Klausykite „urBONUSo“ kiekvieną savaitę. Šiame krepšinio podkaste girdėsite išsamius žurnalisto Donato Urbono pokalbius su savo sričių profesionalais, artimiau susipažinsite su spalvingomis krepšinio asmenybėmis ir jų darbo užkulisiais, klausysite diskusijas apie aktualiausius įvykius krepšinio pasaulyje.

Podkastai Lietuvoje yra dar neišplėtotas medijų žanras, tačiau pasaulyje jie yra labai populiarūs – vien JAV jų mažiausiai kartą per mėnesį klausosi 67 milijonai žmonių.

15min greitu metu žada ir daugiau audionaujienų. Šiuo metu kuriama nauja audioplatforma, kurią finansuoja „Google“ valdomas „Digital News Initiative“ fondas. Mobiliojoje programėlėje ir portale 15min vartotojai galės klausytis profesionaliai įgarsintų straipsnių, podkastų, diskusijų ir kitokio turinio.

Portale 15min galite klausyti ir podkasto apie futbolą – „Skrieja kamuolys“.

VIDEO: „Eurolygos diena“: vieningoji „Žalgirio“ kariauna ir nauji nuostoliai (1/3)
VIDEO: „Eurolygos diena“: nuvertintas varžovas, kurį būtina įveikti prieš sausio beprotybę (2/3)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius