Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2020 12 12

Vakarėlis nesaugomoje teritorijoje: graikų spauda lygino „Žalgirį“ su „Warriors“

Graikijos spauda itin vaizdžiai apdainavo Atėnų „Panathinaikos“ pralaimėjimą 69:81 prieš Kauno „Žalgirį“ penktadienio vakarą OAKA arenoje.

„Panathinaikos“ nudaigotas iš 6,75 metro“, – tokia antrašte rungtynes apibendrino sport24.gr. Omenyje čia turimas „Žalgirio“ tritaškių taiklumas, siekęs net 65 proc. (13/20).

Apžvalgininkai akcentuoja, kad PAO krepšininkai pradėjo rungtynes nuviliančiai, neturėjo minties puolime ir galiausiai patyrė nesėkmę.

„Dobilai“ buvo toli nuo tokių, kokius norėjo matyti Giorgos Vovoras. Jis negalėjo sustabdyti žalgiriečių tritaškių ir krito prieš komandą, kuri buvo pralaimėjusi šešis kartus iš eilės. Paskutinį kartą po pergalės Martino Schillerio krepšininkai šypsojosi spalio 29-ąją po išvykos rungtynių Vilerbane“, – priminė sport24.gr.

Getty via Euroleague nuotr./Eurolyga: „Panathinaikos“ – „Žalgiris“
Getty via Euroleague nuotr./Eurolyga: „Panathinaikos“ – „Žalgiris“

Marius Grigonis, suvertęs 24 taškus (6/8 trit.), buvo pavadintas „visišku bosu“ Kauno komandoje.

„Jis pradėjo su 18 taškų, pataikydamas visus 7 metimus, bet rungtynių pabaigoje kažkaip buvo pristabdytas. Rokas Jokubaitis buvo tylus 30 minučių, tačiau tada jis padarė skirtumą“, – jaunąjį žalgirietį, pelniusį 10 taškų per lemiamą ketvirtį, išskyrė teksto autorius.

VIDEO: „Super Marius“: rekordinis Grigonio pasirodymas

Alexandros Trigkas, analizavęs rungtynes, išskyrė prastą PAO gynybą ir koncentracijos trūkumą.

40 minučių tokio paties vaizdo

„Kad ir kaip bebūtų, lubos puolime nepasidarė aukštesnės“, – Atėnų komandos žaidimą vertino ekspertas.

Sport24.gr apžvalgininkas rašė, kad PAO nė vienoje atkarpoje nesugebėjo primesti savo žaidimo ritmo.

„40 minučių tokio paties vaizdo. Nuo pirmos iki paskutinės minutės viena komanda visą laiką atsiliko“, – pabrėžė A.Trigkas.

Lėtais ir nuspėjamais vadino žurnalistas „Panathinaikos“ vyrus, kurie yra 14-oje Eurolygos turnyro lentelės vietoje su keturiomis pergalėmis per 12 rungtynių.

„Nuo pat sezono pradžios matoma, kad PAO sudėtis pagal kokybę yra viena prasčiausių Eurolygoje. Nebūtinai dėl blogo Vovoro pasirinkimo, o ir dėl to, kad kai kurie žaidėjai, turėję būti svarbūs rotacijoje, nuvilia“, – rašė A.Trigkas.

SDNA žurnalistas Makis Serepisos pabrėžė, kad po dviejų iš eilės pergalių „Panathinaikos“ penktadienį buvo kita komanda.

VIDEO: Sausra baigėsi: žalgiriečių emocijos ir tritaškių lietus

„PAO leido „Žalgirio“ krepšininkams atrodyti kaip „Golden State Warriors“ po šešių iš eilės pralaimėjimų“, – su tritaškių gausa garsėjančia NBA komanda kauniečius lygino M.Serepisos.

Apžvalgininkas svarstė, kad graikai namų arenoje atrodė lyg užhipnotizuoti ir patyrė pelnytą pralaimėjimą.

SDNA žurnalistas Dimitris Kontos konstatavo, kad Atėnų komanda turėjo tik vieną pagirtiną atkarpą rungtynėse: „Ar kas nors man pasakys, kad yra gerų ir blogų pralaimėjimų? Aišku, kad ne, bet kiekviename pralaimėjime mes matome skirtingas to priežastis. PAO namų arenoje sužaidė tik septynias neblogo krepšinio minutes trečiajame kėlinyje.“

Ir pakartojo D.Kontos savo kolegos žodžius.

„Ar jums atrodo sutapimas tai, kad „Panathinaikos“ visiems varžovams leidžia mėtyti lyg jie būtų „Golden State Warriors“? Na, aš taip nemanau“, – rašė SDNA apžvalgininkas.

Vakarėlis nesaugomoje teritorijoje

Gazzetta.gr antraštėje PAO žaidimą apibūdino: „Statomas kiekvieną dieną jis sugriuvo“.

„Tas geras pasirodymas prieš savaitę Milane buvo tiesiog išmestas į šiukšlių dėžę“, – nevyniojo apžvalgininkas, pridūręs, kad „Žalgiris“ vėl priminė tikrąjį PAO potencialą.

Getty via Euroleague nuotr./Eurolyga: „Panathinaikos“ – „Žalgiris“
Getty via Euroleague nuotr./Eurolyga: „Panathinaikos“ – „Žalgiris“

Gazzetta.gr pasigenda stabilumo „Panathinaikos“ žaidime, kurio itin reikia Eurolygoje.

„Yra nerašyta taisyklė krepšinyje, kad komandos, kurios neturi daug talento, kokybės, gylio, privalo „kramtyti metalą“ gynyboje, jei nori surengti padorų pasirodymą“, – vaizdžiai apibūdino žurnalistas.

„Vakarėlis nesaugomoje teritorijoje“, – taip „Žalgirio“ pergalę apibūdino kitas gazzetta.gr autorius Nikos Papadogiannis. Jis rašė, kad tokia PAO gynyba gali prikelti net ir merdintį varžovą.

„Žalgiris“ neturi daug puikių tritaškininkų, neturi nuostabių kūnų kamuoliams kovoti, neturi ryškių žvaigždžių. „Jokių problemų! Mes leisime jums žaisti tol, kol pagaliau pradėsite savimi pasitikėti“, – taip „Panathinaikos“ pasitiko „Žalgirį“. Lietuviai pirmą rungtynių pusę pavertė treniruote, nes aikštėje neturėjo varžovų“, – rašė N.Papadogiannis.

Jo teigimu, 15 Kauno klubo klaidų sukuria tik iliuziją apie neblogą PAO gynybą.

To10.gr rungtynių aprašymą papuošė kūrybinga antrašte: „Išmokit gintis, vaikai mano“.

„Panathinaikos“ komanda buvo subombarduota nuo 6,75 metro linijos“, – konstatavo to10.gr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius