Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 11

Vilerbane triumfavę žalgiriečiai: „Visi Kaune laukė šios pergalės“

Kauno „Žalgiris“ iškovojo pirmąją šį sezoną pergalę Eurolygos išvykoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Prancūzijoje rezultatu 93:76 įveikė Vilerbano ASVEL bei įžengė į teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / zalgiris.lt

Vilerbano arenoje „Astroballe“ žalgiriečiai sužaidė du bene geriausius pirmuosius kėlinius puolime šį sezoną, bet lemiamas lūžis įvyko antroje susitikimo pusėje.

Kauno „Žalgiris“ iki ilgosios pertraukos realizavo net 12 dvitaškių iš 15, 4 tritaškius iš 9 bei 14 baudų metimų iš 15. Fenomenalus pataikymas, tačiau dėl braškančios gynybos atitolti nuo varžovų nepavyko – 50:46.

„X faktoriais“ tapo atsarginiai žaidėjai. Tomas Dimša realizavo visus 3 tolimus metimus ir surinko 13 taškų, be klaidų iš dviejų taškų zonos atakavęs Lukas Lekavičius pridėjo 10 taškų.

Trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ susidūrė su problemomis priekinėje linijoje – po tris pražangas ketvirčio viduryje turėjo aukštaūgiai Rolandas Šmitas ir Laurynas Birutis, tuo metu puikiai žaidęs Kevarriusas Hayesas buvo taisykles pažeidė net keturis kartus.

69:67 – tokiu rezultatu Kazio Maksvyčio auklėtiniai pirmavo prieš lemiamas 10 susitikimo minučių.

Svarbiausiu metu „Žalgirį“ į priekį pastūmėjo Lukas Lekavičius, Keenanas Evansas ir Arnas Butkevičius, ASVEL atstūmę per 7 taškus – 81:74, o galiausiai Lietuvos komanda triumfavo 93:76.

Tai buvo pirmoji karjeroje K.Maksvyčio pergalė Eurolygos išvykoje. Svečiuose jis nebuvo laimėjęs nei su Klaipėdos „Neptūnu“, su kuriuo 2014–2015 metų sezone krito visus penkis kartus, nei su „Žalgiriu“, su kuriuo šį sezoną per pirmąsias trejas rungtynes tuščiomis paliko Tel Avivą, Pirėjų ir Belgradą.

„Ką mes, treneriai, mėgstame, tai pradėjome rungtynes kontroliuoti gynyboje. Mes pradėjome geriau gintis ir tokiu būdu nulaužėme mačą. Džiaugiuosi ne tik pergale, bet ir susikrautu pranašumu. Galvoju, kad ASVEL yra gera komanda, čia žaisti sunku bus daugeliui komandų, – po dvikovos kalbėjo K.Maksvytis. – Tai pirmoji mūsų pergalė išvykoje. Kiekviena situacija yra skirtinga. Tikiuosi, kad šis mačas taos atspirties tašku ir pradėsime geriau žaisti išvykose.“

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Mes šiandien nežaidėme kaip komanda – nei gynyboje, nei puolime. Jei to nedarai, Eurolygoje neišgyvensi“, – po nesėkmės kalbėjo ASVEL strategas TJ Parkeris.

Rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose žaidė Tomas Dimša. Nuo suolo pakilęs krepšininkas per 25 minutes pelnė 21 tašką (2/2 dvit., 5/6 trit., 2/2 baud.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 25 naudingumo balus.

„Rungtynes pradėjome ganėtinai minkštai. Visas rungtynes žaidėme banguotai, o savąjį žaidimą pradėjome žaisti, kai susikrovėme kelių taškų persvarą. Mes labai džiaugiamės pirmąja pergale išvykoje, – po mačo sakė T.Dimša. – Visi Kaune laukė pirmosios pergalės išvykoje. Labai džiaugiuosi, kad tai pasiekėme. Mums reikia ir toliau rodyti tokį žaidimą.“

zalgiris.lt/Tomas Dimša
zalgiris.lt/Tomas Dimša

25 naudingumo balus surinko ir „Žalgirio“ įžaidėjas Keenanas Evansas. Amerikietis per 26 minutes pelnė 12 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

„Raktas į pergalę buvo kovingumas. Savaitgalį patyrėme pralaimėjimą vietiniame čempionate ir į pergalių kelią norėjome sugrįžti Vilerbane. Pergalė išvykoje mums yra labai svarbi, tikimės, kad atsispirsime ir iškovosime jų dar daugiau, – kalbėjo K.Evansas. – Varžovai irgi buvo iškovoję tris pergales. Žinojome, kad mūsų laukia sunkios rungtynės. Norėjome žengti į teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą. Džiaugiuosi, jog pavyko iškovoti pergalę.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: rekordinis „Žalgirio“ išsigelbėjimas, tritaškiai ir neparankus prancūzų testas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius