-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 19

„Virtus“ žlugimą Kaune Italijos žiniasklaida vadina „pasityčiojimu“, strėlės – į S.Scariolo

Italijos žiniasklaida po Bolonijos „Virtus“ pralaimėjimo Kaune buvo negailestinga. Anot Apeninų žurnalistų, Europos taurės laimėtojai krito mače, kurį jau buvo laimėję. Nemažai kritikos strėlių smigo ir į aiškaus plano mačo pabaigoje neturėjusį Europos čempioną Sergio Scariolo.

„Koks pasityčiojimas, – stebėjosi didžiausias Italijos sporto dienraštis „La Gazzetta dello Sport“. – Sergio Scariolo komanda pirmavo beveik visas rungtynes, bet pralaimėjo lemiamomis minutėmis. Lietuviai už pirmąją sezono sėkmę turėtų dėkoti Ignui Brazdeikiui.“

Būtent I.Brazdeikis pataikė lemiamą metimą likus žaisti 13 sekundžių ir „Žalgiris“ persvėrė rezultatą vienu tašku.

„Bolonija turėjo kamuolį savo rankose, bet Milošas Teodosičius lemiamu metu sužaidė labai prastai ir Semi Ojeleye teko siųsti I.Brazdeikį prie baudų metimo linijos. „Žalgiris“ išsiveržė į priekį trimis taškais ir pergalės jau neatidavė“, – rašo „La Gazzetta dello Sport“.

Italai pažymi, kad I.Brazdeikis buvo rezultatyviausias (14) šeimininkų gretose ir vieninteliai su Rolandu Šmitu (13) surinko dviženklį taškų skaičių.

„Tai yra pirmoji Kazio Maksvyčio komandos pergalė, o „Virtus“ komandai reikia kuo greičiau pamiršti šią dramą ir versti naują puslapį, galvojant jau apie ketvirtadienio akistatą Belgrade su „Partizan“ komanda“, – rašo italai.

„Lemiamame sprinte laimėjo kauniečiai, – pažymi „Bologna today“ sporto apžvalgininkas Gianluca Notari. – Rungtynių pradžioje „Virtus“ buvo drąsus ir dėmesingas gynyboje bei tvirtai artėjo prie pirmos pergalės Eurolygoje išvykoje. Pirmą kėlinį Sergio Scariolo vyrai laimėjo 7 taškais, o agresyvi jų gynyba žalgiriečiams leido pataikyti vos 33 proc. metimų. Tačiau vėliau „Žalgiris“ atsigavo ir tapo kur kas įkyresnis.“

Žurnalistas pažymi, kad šeimininkai pakilo į lemiamą šturmą ir grąžino intrigą, o tuomet viskas sprendėsi lemiamomis minutėmis.

„Po pertraukos „Žalgiris“ akivaizdžiai atsigavo ir tapo įkyresnis, o tai galiausiai leido jiems varžytis su baltą aprangą, ant kurios buvo juoda V raidė ir žvaigždė („Virtus“ klubo logotipas), vilkėjusiais svečiais. Kauniečiai Igno Brazdeikio dėka liko per labai artimą atstumą, o galiausiai viskas baigėsi -3 taškais ir Keenano Evanso perimtu kamuoliu“, – rungtynių pabaigą ir „Virtus“ kapituliaciją apibendrina „Bologna Today“.

Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./Ignas Brazdeikis
Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./Ignas Brazdeikis

„Viltys – iš pradžių suteikusios iliuziją, o vėliau ir skausmingai sudužusios“, – taip vaizdą Kaune aprašo Bolonijos „il Resto del Carlino“.

Šio leidinio sporto apžvalgininkas Filippo Mazzoni taip pat pažymi, jog antradienį „bianconeri“ būdami visas rungtynes priekyje sugriuvo tuomet, kai atėjo lemiama atkarpa ir reikėjo spurtuoti.

„Nerami rungtynių pabaiga kainavo pergalę. S.Scariolo komanda didelę rungtynių dalį išlaikė pranašumą ir tik paskutinę dvikovos minutę, spaudžiami šeimininkų, kapituliavo bei Kauno „Žalgirio“ arenoje paliko labai svarbius taškus“ , – pažymi F.Mazzoni.

Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./Sergio Scariolo
Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./Sergio Scariolo

Lemiamą „Žalgirio“ ataką prieš italus žurnalistas pavadino pasityčiojimu.

„Likus trylikai sekundžių I.Brazdeikis prasiveržė po krepšiu ir pelnė lemiamus metimus, tarsi pasityčiodamas iš „Virtus“ gynybos, o tada kamuolį prarado Teodosičius... Paskutinėmis sekundėmis sutrikęs buvo jau ir S.Scariolo, į aikštę akimirkai išleidęs šešis žaidėjus, bet net ir aistroms aprimus lemiamos atakos suorganizuoti nepavyko ir atsinaujinus žaidimui lietuviai perėmė kamuolį“, – paskutinėmis sekundėmis sugriuvusį Europos taurės nugalėtoją pliekia italų žurnalistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius