-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 25

„Žalgirį“ nuskandino klaidos (nuotraukos, statistika)

Penktose Eurolygos rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko nutraukti pralaimėjimų serijos. Trečiadienį A grupės dvikovoje namie jie 78:84 (24:23, 19:14, 14:22, 21:25) nusileido žvaigždžių kupinai turkų Stambulo „Fenerbahce“ ekipai ir iki minimumo sumažino šansus kovoti dėl vietos „TOP-16“ varžybose.
Rungtynių akimirka
M.Pocius sužaidė geriausias rungtynes Eurolygoje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ patyrė jau ketvirtą pralaimėjimą iš eilės. Tris su puse kėlinio Gintaro Krapiko auklėtiniai sėkmingai laikė iniciatyvą savo rankose, tačiau klaidos ir nuo trijų taškų linijos įsišaudę „Fenerbahce“ snaiperiai jų pastangas pavertė niekais.

Krapikas: mes ieškome pastiprinimo (komentarai po rungtynių)

„Asvel“ išplėšė pirmą pergalę Eurolygoje (kiti trečiadienio rezultatai)

Iš viso „Žalgiris“ suklydo 17 kartų, o turkų komanda kone dvigubai mažiau – 10. Kauniečiams nepadėjo ir tai, kad jie laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 35:27. Rezultatyviausias „Fenerbahce“ komandoje buvo Damiras Mrsičius. Jo sąskaitoje 16 taškų (4 iš 6 tritaškiai). 13 taškų pridėjo Omeras Onanas, po 12 – Semihas Erdenas ir Gordanas Giričekas.

Kitą savaitę antrą Eurolygos grupių varžybų ratą „Žalgiris“ pradės išvykoje. Kauniečiai  gruodžio 3 dieną susigrums su prancūzų Liono „Asvel“ ekipa. Ją Lietuvos vicečempionams kol kas vienintelę A grupėje pavyko įveikti – 71:52. 

Kauno „Žalgirio" žaidėjų statistika
Žaidėjas Minutės Taškai Atk. kam. Rez. perd. Klaidos Naud. balai
Marcusas Brownas 33 16 1 0 2 9

Martynas Pocius

26 19 7 1 3 24
Mantas Kalnietis 36 4 2 6 4 4
Žygimantas Janavičius - - - - - -
Tadas Klimavičius 11 2 2 0 1 1
Mirza Begičius 24 8 6 1 1 17
Dainius Šalenga 31 17 3 0 3 12
Travisas Watsonas 27 12 9 1 2 8
Artūras Milaknis 4 0 0 0 0 0
Povilas Čukinas 4 0 1 0 1 -4
Adas Juškevičius - - - - - -
Povilas Butkevičius - - - - - -

Rungtynių eiga

Starto penketai

„Žalgiris“: M.Kalnietis, T.Watsonas, D.Šalenga, M.Begičius, M.Brownas.
„Fenerbahce“: O.Asikas, O.Onanas, D.Mrsičius, R.Bošakas, T.Kinsey.

Pirmas kėlinys

Gera naujiena „Žalgirio“ sirgaliams - į starto penketą pateko ir rungtynes aikštėje pradėjo dvikovos išvakarėse susirgęs lyderis M.Brownas. Svečiai sėkmingiau atakuoja ir išsiveržia į priekį 7:2, tačiau M.Brownas smeigia tritaškį ir stabdo varžovus. D.Šalenga lygina rezultatą 7:7. M.Brownas dviem baudos metimais pirmą kartą išveda „Žalgirį“ į priekį – 11:9.

Įsivyrauja lygus žaidimas, gynybai neskiriama daug dėmesio, kauniečius į priekį tempia M.Brownas ir D.Šalenga. Po T.Watsono 4 taškų iš eilės aikštės šeimininkai išsiveržia į priekį 20:13. G.Giričekas inicijuoja spurtą ir skirtumas netrukus tirpsta iki dviejų taškų – 22:20. Pirmą kėlinį kauniečiams vis dėlto pavyksta laimėti 24:23.

Antras kėlinys

M.Pocius ardo varžovų gynybą aštriais prasiveržimais. D.Šalenga pataiko du taškus ir išprovokuoja pražangą – aikštės šeimininkai pirmauja 29:23. Kauniečiai klysta, neranda būdų pelnyti taškus, juos vėl tempti imasi M.Brownas. Turkai mėgina vytis, tačiau G.Krapiko auklėtiniai iniciatyvos iš rankų nepaleidžia  Įpusėjus kėliniui – 33:28.

Grubiai klysta M.Kalnietis - dovanėlė varžovams. Paskutinę atakai skirto laiko sekundę tritaškį pataiko M.Brownas. M.Kalnietis ir toliau klysta – „Fenerbahce“ dar labiau priartėja – 36:34. Aikštės šeimininkai nesugeba išvengti klaidų, tačiau aktyvios gynybos dėka įpusėjus rungtynėms išsaugoja pranašumą 43:37.

Trečias kėlinys

Po pertraukos komandos apsikeičia taikliais metimais, daugiau dėmesio atsirado gynybai, žaidimas labiau statiškas.D.Mrsičius smeigia savo antrą tritaškį iš eilės, įpusėjus kėliniui 49:45 priekyje „Žalgiris“.

Kauniečiai suklysta 15-ą kartą, tuo tarpu D.Mrsičius tritaškiu metimu po ilgos pertraukos persveria rezultatą Stambulo komandos naudai – 49:51. D.Mrsičius ir toliau terorizuoja kauniečių gynybą, svečiai po truputį perima iniciatyvą. M.Kalnietis prameta tritaškį, o varžovai didina skirtumą., laimei , po M.Pociaus tritaškio paskutinę sekundę skirtumas tik du taškai – 57:59.

Ketvirtas kėlinys

M.Pocius dvitaškiu lygina rezultatą taisydamas du netaiklius baudos metimus, turkai į tai atsako taikliu tritaškiu – 59:62. Žalgiriečių mėginimas pavyti ir parimti iniciatyvą kėlinio pradžioje nesėkmingas – 63:67. Įpusėjus kėliniui po M.Pociaus dvitaškio aikštės šeimininkai atsilieka 65:67.

M.Begičius lygina rezultatą 67:67. Žaidimas vyksta taškas į tašką, po kauniečių klaidos turkų ekipai pavyksta susikrauti 4 taškų pranašumą 69:73. T.Watsonas prasižengia penktą kartą. M,.Brownas priverstas šauti iš toli, neprauoštas metimas netaiklus. Varžovai didina skirtumą iki 7 taškų – 69:76. M.Brownas smeigia tritaškį – 74:78 atsiranda vilties. Komandos apsikeičai taikliais baudų metimais. Stebulko sukurti per likusias sekundes „Žalgiriui“ nepavyksta – dar vienas pralaimėjimas 78:84.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius