Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2018 11 24

„Žalgirį“ pražudęs A.Švedas – apie A.Milaknio tritaškį ir incidentą Kaune

Kauno „Žalgiris“ dėjo milžiniškas pastangas, kad sustabdytų rezultatyviausią Eurolygos žaidėją, bet Aleksejus Švedas surinko savo taškų vidurkį – 25. „Chimki“ klubo superžvaigždė dar atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir išvežė pergalę 84:83 iš Eurolygos rungtynių Kaune. „Tiesą sakant, „Žalgiris“ šiandien žaidė gerai ir mums kažkiek pasisekė, kad laimėjome vienu tašku“, – sakė A.Švedas.
Aleksejus Švedas
Aleksejus Švedas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Penktadienio vakarą A.Švedas prieš rungtynes apkabino Brandoną Daviesą – žalgirietį, su kuriuo 2013-2014 m. sezoną „Philadelphia 76ers“ klube, o tada ėmėsi veiksmo.

29 metų rusas jau pirmuoju metimu parodė, kad nusiteikęs Kaune į ataką.

Jis paleido tritaškį greitajame puolime net neprisiartinęs prie tritaškio linijos – iš kokių septynių metrų šveitė pro šalį. 4 mln. dolerių metinę algą Pamaskvio klube gaunančiam A.Švedui tai buvo įprastas metimas. Netrukus jis paleido tokių ir daugiau.

VIDEO: „Žalgiris“ vėl krito namuose: skaudūs varžovų tritaškiai ir nepataikytas dar vienas lemiamas metimas

Tačiau žalgiriečiai leido prie „Chimki“ žvaigždės kiečiausius savo gynėjus. Ir pradžių Thomasas Walkupas įsikibo į A.Švedą lyg sarginis šuo. Rusas prametė pirmuosius tris savo metimus.

Kai Th.Walkupas prisidėjo ant suolo, Edgaras Ulanovas perėmė A.Švedo globą. „Chimki“ lyderis prarėžė „Žalgirio“ gynybą prasiveržimu, bet paskui ir E.Ulanovas, ir Marius Grigonis persekiojo 198 cm ūgio rusą nesitraukdami lyg šešėliai.

A.Švedas pataikė tik vieną metimą iš šešių per pirmą kėlinį, naudingumo skalėje turėdamas minus 1.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aleksejus Švedas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aleksejus Švedas

A.Švedas grįžo į aikštę antrojo kėlinio viduryje, bet tada buvo pavaišintas M.Grigonio stuktelėjimu keliu į šlaunies raumenį. Šlubčiodamas Rusijos krepšininkas skundėsi teisėjams, bet tęsė rungtynes ir netrukus įgavo pagreitį.

Vos per pusę minutės A.Švedo dvi atakos baigėsi šešiais taškais – jis pataikė tritaškį, o paskui prasiveržė pro E.Ulanovą, prie dvitaškio pridėdamas dar baudą.

Antroji mačo pusė prasidėjo mini incidentu. Kuomet stabdydamas greitą ataką M.Grigonis žaibu prilipo prie A.Švedo, šis ranka nusistūmė žalgirietį ir buvo nubaustas nesportine pražanga.

Šis incidentas, regis, tik uždegė A.Švedą. Jis atitrūko nuo asmeninių persekiotojų ir, per 4 minutes pelnęs 8 taškus trečiajame kėlinyje, padėjo „Chimki“ įsiveržti į priekį.

Kai ketvirtajame kėlinyje A.Švedas atsidūrė greitos atakos smaigalyje ir pelnė dvitaškį, kažkoks baltas daiktas nuskriejo į jo pusę.

Ir Th.Walcupas, ir M.Grigonis, net Aaronas White'as bandė sulaikyti A.Švedą, bet Rusijos krepšininkas visa esybe jautė žaidimą. Tolimas dvitaškis, prasiveržimas su bauda, perdavimas, o likus pusantros minutės ir super sudėtingas tritaškis, kurio jis pražudė „Žalgirį“.

„Chimki“ žvaigždė Kaune parodė, kodėl yra brangiausias ir rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas šį sezoną. O penktadienio vakarą dar ir taktiškiausias – tai pademonstravo per interviu „Žalgirio“ arenoje

– Aleksejau, kokios mintys kyla po tokios jūsų komandos pergalės?

– Tiesiog esu laimingas. Pirmoji mūsų pergalė išvykoje, o dar pasiekta tokioje arenoje – su tiek daug sirgalių.

„Žalgiris“ žaidė kietai gynyboje, labai stipriai.

Tiesą sakant, „Žalgiris“ šiandien žaidė gerai ir mums kažkiek pasisekė, kad laimėjome vienu tašku.

– Kurios žaidimo detalės labiausiai lėmė jūsų geresnį žaidimą antrojoje rungtynių dalyje?

– Mes geriau dalinomės kamuoliu, atsirado daugiau progų metimams. Kai kuriuos jų prametėme, bet vis tiek žaidėme kartu, komandiškai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aleksejus Švedas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aleksejus Švedas

– Ką pagalvojote per paskutinę „Žalgirio“ ataką, kai Artūras Milaknis paleido tritaškį metimą, bet nepataikė?

– Tai buvo geras metimas. „Žalgiris“ atliko gerą kombinaciją, jis metė būdamas praktiškai laisvas. Prametė, bet tai krepšinis – kartais taip nutinka.

– Jei tokioje pozicijoje atsidurtumėte jūs?

– Nežinau (juokiasi). Niekas nežino. Tai nebūna itin dažnai.

Šį sezoną esame pralaimėję dvejas rungtynes vienu tašku. Šįkart mums pasisekė, dėl to labiausiai ir džiaugiuosi.

– „Žalgiris“ bandė jus sustabdyti trimis skirtingais žaidėjais. Ar Kauno komandos gynyba prieš jus buvo kietesnė nei daugumos kitų Eurolygos komandų?

– Jie gynėsi gerai. Beveik sustabdė mane pirmajame kėlinyje. Tačiau nuolat žaisti gerai gynyboje yra sunku, prieš ką bežaistum. Tačiau jie tikrai gerai gynėsi.

– Kas įvyko trečiojo kėlinio pradžioje, kai susidūrėte su M.Grigoniu ir buvote nubaustas nesportine pražanga?

– Viskas gerai. Aišku, aš pastūmiau jį truputį. Padariau tai todėl, kad jis pagriebė mane kietai, o niekas to nematė. Tačiau viskas gerai – kartais taip nutinka. Tai buvo teisingas teisėjų sprendimas.

– Prieš mačą apkabinote Brandoną Daviesą – esate pažįstami nuo sezono Filadelfijoje?

– Taip, kartu žaidėme „Philadelphia 76-ers“ komandoje. Aš stebiu, kaip jis žaidžia, jis puikiai žaidė ir praėjusį sezoną. Tai ir pasakiau jam – palinkėjau jam sėkmės, o taip pat ir „Žalgiriui“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aleksejus Švedas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aleksejus Švedas

– „Chimki“ laimėjo prieš „Žalgirį“ šeštą kartą iš eilės. Ar Kauno klubas tapo parankus varžovas jums?

– Tikiuosi. Norėčiau tęsti tokią seriją.

Tačiau jie žaidė gerai ir prieš CSKA, nors irgi pralaimėjo. Labai sunku pralaimėti dvejas rungtynes per tris dienas vienu metimu.

– Trečiadienį, kai „Žalgiris“ pralaimėjo Maskvoje, 5 sekundės buvo dingusios paskutinę rungtynių minutę per „Žalgirio“ ataką dėl laikininko kaltės. Jūs su „Chimki“ taip pat esate nusvilęs dėl neįskaityto metimo praėjusį sezoną Eurolygos ketvirtfinalyje kaunantis su CSKA. Ar tai tik sutapimas žaidžiant su CSKA?

– Ei, ei – mes jau apie tai daug kalbėjome pernai. Visi tai galėjo pamatyti per televizorių, galėjo peržiūrėti pakartojimus. Nebenoriu nieko sakyti ta tema (šypsosi).

VIDEO: Lemiamos rungtynių sekundės

- Dabar žaisite pasaulio čempionato atrankos rungtynėse. Lietuvos krepšinio federacija pasisako prieš natūralizuotus žaidėjus nacionalinėje komandoje, o jūs, regis, esate tos pačios nuomonės apie naują vaikiną Rusijos rinktinėje (Rusijos rinktinė CSKA vidurio puolėją Joelį Bolomboy, kuris gimė Ukrainoje – jo tėvas yra iš Kongo, o motina – totorių kilmės rusė)?

– Cha, cha. Gal geriau kalbėkime tik apie šios dienos rungtynes.

„Scanpix“ nuotr./ Joelis Bolomboy
„Scanpix“ nuotr./ Joelis Bolomboy

Mes laimėjome antrą kartą iš eilės. Ir prieš tai žaidėme neblogai, bet šį sezoną laimėti dusyk paeiliui Eurolygoje pavyko pirmą kartą. Dėl esame labai patenkinti.

VIDEO: Šaras po dar vienos dramos buvo atviras, bet pozityvus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius