-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 16

„Žalgirio“ energiją šlovinę ispanai kėlė klausimus dėl nesportinės pražangos

Antrus metus iš eilės „Žalgirio“ arenoje nudegęs karališkasis Madrido „Real“ (9-5) paguodos savo šalies žiniasklaidoje nesulaukė.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po Kauno „Žalgirio“ (7-7) pergalės 81:72 prieš vienus iš Eurolygos lyderių ispanų žurnalistai baksnojo pirštais į didžiulį komandų energijos ir noro skirtumą.

Svarbiausiu rungtynių momentu jie sutartinai vadino nesportinę Walterio Tavareso pražangą, kuomet puolime kamuolį sugriebęs „Real“ milžinas alkūne pataikė į Rolando Šmito veidą ir prakirto skruostą.

„Madrido „Real“ sušalo Kaune, – reziumavo „Marca“ žurnalistas Nacho Duque. – Termometras lauke tuo metu rodė minus 7 ir, nors viduje šaltis nesijautė, „Real“ žaidėjai aikštėje atrodė tarsi sušalę.“

„Silpnos baltųjų rungtynės, mažai energijos ir galiausiai klaidos pabaigoje, kurios ir pasmerkė pralaimėjimui.

Visa katastrofiškų nesėkmių virtinė – W.Tavareso alkūnė į R.Šmito veidą, Džanano Musos išskėstos kojos metant ir pačiam ieškant pražangos bei pramesti baudų metimai.

Svečiai atakavo prastai, bet gynėsi dar blogiau. „Real“ žaidėjai atrodė pasyvūs – priešingai nei šeimininkai, kuriems energijos netrūko“, – karališkojo klubo pralaimėjimo priežasčių ieškojo N.Duque.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Chusas Mateo
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Chusas Mateo

„Žaidžiame lyg vaikai“, – per minutės pertraukėlę rėkė Chusas Mateo, akcentuodamas vaikiškas auklėtinių klaidas“, – rašė „Marca“.

„Pirmąjį tritaškį „Real“ pataikė tik aštuntuoju bandymu 16 minutę ir turėjo rimtų problemų kovoje dėl atšokusių kamuolių“, – net 15 „Žalgirio“ nusiimtų kamuolių puolime pabrėžė N.Duque.

„Žalioji „Žalgirio“ banga parbloškė Madrido „Real“, – savo straipsnį pavadino AS žurnalistas Ricardo Gonzalezas.

„Šeimininkai kovėsi, lipo ir rinko kamuolius, o tai ir buvo galutinis skirtumas. „Žalgiris“ buvo karingas, užsidegęs ir vieningas“, – toliau rašė R.Gonzalezas, išskyręs Keenaną Evansą, Arną Butkevičių, Edgarą Ulanovą ir Tylerį Cavanaugh kaip svarbiausius pergalės kalvius.

„Kauniečiai kaunasi dėl atkrintamųjų, startavę kaip viena iš trijų Pelenių šiame Eurolygos sezone“, – palygino AS žurnalistas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rolandui Šmitui prireikė medikų pagalbos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rolandui Šmitui prireikė medikų pagalbos

„Kertiniu momentu tapo nesportinė pažanga W.Tavaresui, skirta tik po vaizdo peržiūros. Gyvai tai neatrodė kaip nesportinis epizodas, nes latvis buvo tiesiog prilipęs prie W.Tavareso. Ne tik snaiperiai turi teisę į laisvą erdvę, į dabar taip madingą cilindrą“, – svarstė AS.

„Tačiau sprendimas galiausiai buvo priimtas ir emocijos arenoje sprogo. „Žalgiris“ yra didis klubas, vienas iš tų, praeityje laimėjusių Eurolygą“, – kepurę prieš šeimininkus galiausiai nukėlė R.Gonzalezas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Žalgiriečiai dėkoja savo sirgaliams po pergalės
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Žalgiriečiai dėkoja savo sirgaliams po pergalės

„Madrido „Real“ neprilygo „Žalgirio“ energijai, – pritarė ir Sport.es. – Pabaigoje W.Tavaresas buvo nubaustas nesportine pražanga, o tai buvo auksinis momentas šeimininkams, paskelbęs nuosprendį rungtynėse.“

VIDEO: Karšti komentarai: K.Maksvyčio mintys po pergalės prieš karališkąjį klubą

Šį epizodą spaudos konferencijoje išskyrė ir Kazys Maksvytis. „Rolandas nepabijojo pastatyti savo veido. Jis galėjo atsitraukti, o W.Tavaresas būtų pelnęs du taškus, bet Rolandas atsistojo, prisiėmė kontaktą, o varžovas gavo pražangą. Tai buvo svarbus momentas. Tokie pavyzdžiai įkvepia komandą ir varo ją į priekį“, – latviui po saldžios pergalės dėkojo „Žalgirio“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius