Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 23

„Žalgirio“ formalumas: šaltas dušas ir didžiausias žalgiriečių pranašumas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai džiaugiasi ilgiausia pergalių serija šį sezoną. Žalgiriečiai nepaliko vilčių Stambulo „Daruššafaka“ ekipai 94:67 ir triumfavo ketvirtąkart paeiliui. Krepšininkas Augustas Šuliauskas specialiai 24sek įvertino žaliai baltų pergalę.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Penktadienio vakaro darbas atliktas. „Žalgiris“ padarė tai, ko iš jo tikėjosi kiekvienas sirgalius, ir užtikrintai įrodė savo pranašumą prieš komandą, kuriai jau bemaž dešimt paskutinių Eurolygos rungtynių neturi jokios reikšmės.

Stambulo „Daruššafaka“ žaidime trūko visko – noro, kovos, paprasčiausių taisyklių laikymosi ar tiesiog iš viso jų buvimo. Nepaisant minispurto rungtynių pradžioje (4:11), kauniečių pranašumas nekėlė didesnių abejonių.

VIDEO: Pamatykite: įspūdinga Kauno „Žalgirio“ pergalė namie ir dėjimų fiesta

Sunki pradžia

Kelios pirmosios rungtynių minutės suveikė lyg šaltas dušas ryte.

Nuo pat pirmųjų minučių matėsi, kad „Daruššafaka“ leidžia „Žalgiriui“ laisvai judėti puolime, aukštaūgiams leidžiama užsiimti pozicijas giliai po krepšiu, o gynėjai turi daug laisvės veržtis į baudos aikštelę bei mesti iš toliau. Tačiau trūko tikslumo, o gynyboje tris atakas iš eilės trūko detalių išpildymo.

Pirma, nesuveikė spaudimas per visą aikštelę. Turkai jį nukirto vienu perdavimu, o įsibėgėjęs M.Baygulas pelnė du taškus su pražanga. Sekančioje atakoje, kauniečiai neleido oponentams pradėti savo derinio, tačiau L. Westermanas leido savo varžovui veržtis nuo užtvaros bei tas pats M.Baygulas vėl įmetė su pražanga.

Trečioje atakoje, E.Ulanovas atliko prastą closeoutą, nepadarė pražangos iki bonuso ir ataka baigėsi M.Erico dviem lengvais taškais iš po krepšio.

Švieslentė rodė 4:11 kauniečių nenaudai. Trys atakos praleidžiant taškus bei patiems jų nepelnant nė vienoje – metas minutės pertraukėlei. Esu girdėjęs, kad tokią taisyklę taiko ne vienas iš NBA trenerių – toks buvo ir Šaro sprendimas.

Pirmas spurtas 12:0

Po šios minutės pertraukėlės vaizdas kardinaliai pasikeitė. Per sekančias 10 atakų „Žalgiris“ pelnė taškus 5 iš 5, o „Daruššafaka“ – nė vienoje iš 5. Net trys iš jų pasibaigė klaidomis.

Turkai turėjo itin didelių problemų visų rungtynių metu bandydami įsiveržti giliau į baudos aikštelę. Daugelis atakų sukosi aplink perimetrą ir baigdavosi bandymais sužaisti 2 prieš 2. Tačiau „Žalgirio“ aktyvi du prieš du gynyba neleisdavo turkams susikurti jokio pranašumo ir atakos baigdavosi tolimais metimais. Po jų „Žalgiris“ pasileisdavo į greitas atakas, tokiu būdu pelnydami 5 iš 12 taškų.

Puolime „Žalgiris“ turėjo milžinišką pranašumą po krepšiu ir tuo naudojosi visas 40 minučių. B.Davieso ir D.Thompsono jėgos pranašumas leisdavo jiems užsiimti pozicijas giliai po krepšiu, todėl gavus perdavimą, nebereikdavo daug vargti dėl 2 taškų.

Žalgiris greitai atsakė į „Daruššafaka“ spurtą ir po šios atkarpos jau spurtavo 16:11.

VIDEO: D.Thompsoną sužavėjo atmosfera Kaune

Antrasis spurtas 13:0

Antrojo spurto pradžia sutapo su antrojo kėlinio pradžia. Namų komanda iš karto nurūko 13:0, dominavo visas 10 minučių (27:12) bei padėjo pagrindinius pamatus lengvai vakaro pergalei.

Didžiausia turkų problema buvo pikenrolo gynyba. Tai leisdavo „Žalgirio“ gynėjams įsiveržti giliai į baudos aikštelę, o aukštaūgiams užsiimti poziciją tiesiai po krepšiu. Turkai bandė taikyti ICE pikenrolo gynybą, kuomet varžovams yra neleidžiama naudotis užtvara ir gynėjai yra stumiami nuo jos. Tačiau tai visiškai neveikė. Neefektyvus buvo ne tik dviejų žmonių darbas, bet ir kitų žaidėjų pagalba.

VIDEO: Nuotaikingoje Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencijoje juokeliai apie kolegos namuose laukiančią merginą

Pirmoje kėlinio atakoje Th.Walkupas po užtvaros giliai įsiveržė į baudos aikštelę, numetė kamuolį B.Daviesui ir šis pelnė du taškus. Vėliau, po tokio paties įsiveržimo ir perdavimo, B.Daviesas buvo sustabdytas tik pražanga, o dar kitoje atakoje N.Woltersas pats pabaigė ataką savo firminiu floateriu.

„Žalgiris“ taip pat nepamiršo išnaudoti ir savo didžiausio ginklo – centravimo. Marius Grigonis neturėjo jokių sunkumų prieš mažesnį M.Baygulą, o E.Ulanovo bandymas buvo sustabdytas pražanga.

Spurtas baigėsi triuškinančiu B.Davieso dėjimu „Daruššafaka“ vėl bandant ICE gynybą. B.Daviesas gavo kamuolį ties baudos linija ir įveikė itin silpną pagalbinę gynybą. „Žalgirio“ arena tiesiog sprogo, o kauniečiai jau pirmavo 35:18. Nuo šios akimirkos kauniečiai neatleido vadelių ir neprivertė suabejoti dėl šio vakaro baigties.

Išvada

Geros ir efektingos rungtynės „Žalgirio“ arenoje.

Šaro kariauna atliko savo darbą, o tuo pačiu tai buvo puiki proga į žaidimą įlieti po traumų atsigaunančius N.Woltersą bei A.Kavaliauską.

Liko dvejos sunkios ir lemiamos rungtynės išvykose, o jose reikės absoliučiai visų pagalbos. Šansai patekti toliau išlieka, tačiau pats „Žalgiris“ nebegali klysti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius