Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 15

„Žalgirio“ sėkmės paslaptį nurodęs kapitonas: „Šito dalyko neištreniruosi“

Lemiamus baudų metimus kertinėje Kauno „Žalgirio“ sezono Eurolygos dvikovoje į Miuncheno „Bayern“ sumetęs Edgaras Ulanovas džiaugėsi šalies flagmano atsigavimu bei sugrįžimu į turnyro elitą.

Nuo 2000-ųjų metų gyvuojančios modernios Eurolygos istorijoje Kauno „Žalgiris“ atkrintamųjų ribą pasiekė vos trečią kartą. Pirmuosius du kartus (2018 ir 2019 metais) Lietuvos flagmanui vadovavo Šarūnas Jasikevičius.

Pirmuoju bandymu Šaras nužygiavo iki pat finalo ketverto Belgrade, kuriame žaliai balti užėmė trečią vietą, tuo metu po metų ketvirtfinalio serijoje 1-3 „Žalgiris“ nusileido prieš Željko Obradovičių ir Stambulo „Fenerbahče“.

Dar praėjusį sezoną „Žalgiris“ liko paskutinėje stipriausio Senojo žemyno turnyro vietoje, bet komandos laivą iš Darbėnų kilęs 45-erių Kazys Maksvytis pergalinga kryptimi Eurolygoje nukreipė jau pirmuoju mėginimu.

Kertiniame sezono mače „Žalgiris“ rezultatu 83:80 įveikė Miuncheno „Bayern“, turnyrinėje lentelėje užsitikrino septintą poziciją bei ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių susitiks būtent su savo buvusio stratego Š.Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“.

„Visų pirma, tai praėjęs sezonas buvo labai prastas, tad prieš sezoną buvome minimi tarp 16-17 vietų. Sezono eigoje mums gerai sekėsi, vienu momentu buvome gal trečioje ar ketvirtoje Eurolygos vietoje, o tuomet – vėl nedidelis šaltas dušas. Šis sezonas mums davė daug patirčių, buvo pakilimų ir nuopuolių. Išskirtinis sezonas. Naujas treneris, daug naujų žaidėjų. Kas yra svarbu, esame tikrai jauna komanda, turinti mažai Eurolygos patirties. Turime daug turnyro debiutantų, o tai dažnai atsiliepia mūsų žaidimui. Jauna komanda patirties trūkumą kompensuoja kovingumu, šito dalyko neištreniruosi, todėl šis sezonas ir yra išskirtinis“, – po pergalingo mačo Miunchene kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas, su Kauno komanda atkrintamosiose žaidęs ir pirmuosius du kartus.

Rolandas Šmitas pelnė pirmuosius 12 iš 14 „Žalgirio“ taškų, kurie laikė svečius šįkart itin svetingoje „Audi Dome“ arenoje lygioje kovoje (14:14). Latvio žaidimo laiką (mažiau nei 9 minutės) pirmoje mačo pusėje ribojo dvi pražangos, o į ilgąją pertrauką K.Maksvyčio komanda išėjo atsilikdama 34:38.

„Turime gerinti gynybą, o mūsų puolimas momentais atrodo pernelyg statiškai“, – po dviejų kėlinių sakė K.Maksvytis.

Antrąją mačo pusę „Žalgiris“ pradėjo atkarpa 7:0. Per visą ketvirtį Kauno komanda praleido 9 taškus, įmetė 17 bei prieš lemiamas 10 minučių buvo priekyje 51:47.

Ketvirtojo kėlinio viduryje, kai įtampa pasiekė aukščiausią tašką, o „Žalgiris“ atsiliko minimaliu skirtumu, į priekį komandą patraukė 5 taškus iš eilės pelnęs Lukas Lekavičius bei dvitaškį pridėjęs Edgaras Ulanovas.

Nors po dar vieno L.Lekavičiaus tritaškio, likus vos 100 sekundžių iki dvikovos pabaigos, „Žalgirio“ pranašumas pasiekė dviženklę ribą, tačiau tuomet prasidėjo K.Maksvyčio komandos klaidų virtinė, kurios dėka „Bayern“ atsakė labai greitais 9 taškais.

Vis dėlto lemiamų baudų metimų maratone „Žalgiris“ laimėjo 83:80.

„Klaidos yra žaidimo dalis. Klaidų neišvengsi. Labai nepanikavome, nors sirgaliai kažkuriuo momentu buvo sunerimę. Tai yra žaidimo dalis. Ar tai yra staigmena? Toks yra krepšinis, jame visko būna. Aš nesutinku su tais, kurie galvojo, kad tokių dalykų negali būti. Turi būti viskam pasiruošęs“, – sakė E.Ulanovas.

zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas
zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas

– Edgarai, ar lemiamu metu metant baudų metimus jaudulys nekankino?

– Jaudulio tikrai nebuvo. Jaudulio nesijautė visoje komandoje. Žinoma, rungtynių metu įtampa kažkokia tvyrojo. Pirmąja puse mačo nebuvome patenkinti, o treneris irgi turėjo ką apie tai pasakyti. Vėliau pasitvarkėme, gintis pradėjome agresyviau. Antroje pusėje žaidėme kažką panašaus, ką „Žalgiris“ ir turėtų žaisti.

– Ką galite pasakyti apie sezono rungtynes sužaidusį Luką Lekavičių?

– Lukas yra tylus, bet kai jo labiausiai reikia, tuomet jis ir išlenda. Džiaugiuosi už jį, Lukui reikėjo tokių rungtynių. Jei jis su tokia forma pasitiks atkrintamąsias, tuomet mums labai padės.

– Kaip atrodė jūsų ketvirtadienis, kai Pirėjuje ir Belgrade sprendėsi „Žalgirio“ likimas?

– Kiek mačiau, treneriai žiūrėjo rungtynes. Mes laiką skyrėme poilsiui. Aš fone buvau pasijungęs rungtynes, žiūrėjau jas viena akimi, bet per daug į tai nesikoncentravau. Kai sužinojome rezultatus, supratome, kad viskas priklauso nuo mūsų. Tai ir buvo svarbiausia – mūsų rungtynės.

– Ketvirtfinalyje laukia Šarūnas Jasikevičius, Rokas Jokubaitis ir „Barcelona“. Daugiau džiaugsmo ar nerimo?

– Favoritais mūsų nevadinčiau. Mes žaisime iš septintos vietos. „Barcelona“ turi daugiau patirties ir šiame sezone žaidė geriau, tad ne veltui užėmė antrą vietą. Mes nesame favoritai, bet turime nebijoti pavardžių ir važiuoti kautis.

– Kaip apibūdintumėte „Žalgirio“ šuolį iš paskutinės Eurolygos vietos į septintą?

– Sunku pasakyti. Tokie dalykai neturėtų stebinti. Matėme, kaip pernai gerai žaidė „Bayern“ ar „Anadolu Efes“, bet šios komandos nepateko į atkrintamąsias. Tai yra krepšinio dalis. Viskas čia eina iš sezono į sezoną, atsiranda nauji čempionai, nauji atkrintamųjų dalyviai ir nauji lūzeriai. Dėl to krepšinis ir yra smagus – jis yra nenuspėjamas. Šiandien turime galimybę pasidžiaugti, o ryt reikės tai pamiršti.

– Kaip ši komanda švenčia?

– Daug jaunimo, daug energijos. Ši komanda švenčia. Neužtenka gerai švęsti, reikia gerai žaisti. Pirmadienį laukia svarbios rungtynės, tad atsipalaiduoti per daug negalime.

VIDEO: „Eurolygos diena“: viltingas ketvirtadienis ir „Žalgirio“ kova Miunchene

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius