Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 10 02

„Žalgirio“ sudėties įkvėptas Martynas Pocius: „Galime nuveikti kažką ypatingo“

Kauno „Žalgiris“ artėjančiam sezonui subūrė penkis Lietuvos rinktinės žaidėjus, prie jų prijungė patyrusį veteraną iš Graikijos, ambicingus legionierius ir jaunimą. Į Kauną sugrįžęs Martynas Pocius tiesiog spirga – su esama sudėtimi, pasak krepšininko, „Žalgiris“ gali nustebinti Eurolygą.
Mantas Kalnietis, Martynas Pocius ir Renaldas Seibutis
Mantas Kalnietis, Martynas Pocius ir Renaldas Seibutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Turime gerą sudėtį. Tai – ambicinga komanda su daug patyrusių žaidėjų. Tikimės, kad sezonas bus geras. Jei išvengsime traumų, jei žaisime kaip komanda, manau, galime nuveikti kažką ypatingo“, – pasvajoti nepabijojo 29 metų 196 cm ūgio krepšininkas.

„Žalgirio“ vadovai komandai kelia tikslą patekti į Eurolygos ketvirtfinalį. Martynas įsitikinęs, kad kelią ten gali nutiesti patyrę ir vienas kitą puikiai pažįstantys „Žalgirio“ žaidėjai.

„Labai gera grįžti namo. Pažįstu žaidėjus, trenerius, žinau, ko galiu tikėtis. Jau žinome vienas kito galimybes. Mums nereikia mėnesio ar dviejų išsiaiškinti, kas ką moka. Tai labai svarbu. Turbūt pirmas kartas, kai turime daugiau vyresnių krepšininkų. Turėsime ne vieną lyderį. Žinome, ko einame į Eurolygą“, – Eurolygos žurnalistams Kaune tikino M.Pocius.

Grupės varžybose „Žalgiriui“ kelią bandys pastoti „Barcelona“, Atėnų „Panathinaikos“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Izmiro „Karsiyaka“ ir Zelionos Guros „Stelmet“.

„Reikia žiūrėti į kiekvienas rungtynes ir negalvoti apie tai, kas bus po 3-4 mačų. Mūsų grupė yra apgaulinga ir stipri. Turime du grandus – „Barcelona“ ir „Panathinaikos“. Šios komandos visada kišenėje jau turi bilietą į kitą etapą. O kitos trys komandos yra stiprios ir nenuspėjamos.

„Lokomotiv“ turi didelį biudžetą, garsius žaidėjus, todėl gali tapti puikia komanda. Tas pats su „Karsiyaka“. Jie – Turkijos čempionai.

Dar yra Lenkijos čempionai. Susirinko geriausios komandos. Gal jų vardai nėra tokie garsūs, bet negali jų nuvertinti. Tokiais laikais visi moka žaisti krepšinį. Viską lemia detalės.

Manau, bus labai sunku. Turėsime atiduoti save“, – pasakojo M.Pocius.

Pasak žalgiriečio, svarbiausia – gerai startuoti.

VIDEO: Žiniasklaidos dienoje žalgiriečiams teko net dainuoti

„Tik prieš keletą dienų visi susirinkome į pirmąją treniruotę. Turėjome labai trumpą pasirengimą sezonui. Aišku, pasiruošti Eurolygai turėsime LKL mačų, bet mums labai svarbus startuoti labai gerai. Tada nereikės į paskutinius du reguliariojo sezono mačus žiūrėti, kaip į rungtynes „gyvenk arba mirk“, – sakė M.Pocius.

„Žalgiris“ Eurolygoje startuos spalio 16-ąją Lenkijoje, rungtynėmis su „Stelmet“. Spalio 23-ąją namuose žalgiriečiai priims „Lokomotiv“, o spalio 29-ąją svečiuosis Izmire.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius