Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 19

„Žalgiriui“ ant kulnų lipantis R.Giedraitis: „Mums labai reikėjo pergalės Pamaskvėje“

Pamaskvėje šeimininkavusi „lietuviškoji“ Vitorijos „Baskonia“ (12-13) iškovojo jau trečiąją pergalę iš eilės Eurolygoje, kuri leido baskams priartėti prie Kauno „Žalgirio“ (13-11) per vieną laimėjimą. Po mačo Rokas Giedraitis akcentavo gynybą ir pergalės svarbą siekiant bilieto į ketvirtfinalį.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Euroleague.net nuotr.

Geležinę gynybą išstatę Duško Ivanovičiaus auklėtiniai Mytiščiuose triumfavo 89:67.

Lenktynes dėl atkrintamųjų tęsianti Vitorijos „Baskonia“ dabar žengia 11-oje vietoje, o Barselonoje tuščiomis likęs Kauno „Žalgiris“ – 9-oje.

Tiesa, Lietuvos čempionai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.

„Manau, kad mums tai buvo geros rungtynės, – po pergalės prieš Maskvos srities „Chimki“ kalbėjo Rokas Giedraitis. – Mums labai reikėjo šios pergalės, jei norime tęsti kovą dėl vietos pirmajame aštuonete. Raktu į pergalę tapo gynyba. Varžovams leidome įmesti 67 taškus, tad gynyboje perlaužėme rungtynes. Kai ginamės gerai, o varžovai prameta metimus, lengviau yra užpulti ir pelnyti taškus patiems.“

R.Giedraitis per 27 minutes pelnė 13 taškų, atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir užfiksavo 17 naudingumo balų.

Karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidė Tadas Sedekerskis, kurio sąskaitoje – 11 taškų, 3 atkovoti ir 1 perimtas kamuolys, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 16 efektyvumo balų per 22 minutes.

„Manau, kad kur kas geriau gynėmės antroje mačo pusėje, bet svarbiausia, jog turėjome labai aiškų puolimo planą, kaip turime atakuoti varžovą. Mes pristatydavome kamuolį į baudos aikštelę, kai ten susikurdavome pranašumą. Tai priežastis, kodėl taip lengvai laimėjome. Šiandien atrodėme kaip komanda, kuri atakuodama ieško geriausio varianto“, – sakė „Baskonia“ strategas Duško Ivanovičius.

Iki reguliaraus sezono pabaigos baskams liko sužaisti devynis mačus, o artimiausias varžovas – Belgrado „Crvena zvezda“, su kuria ginklais Vitorijos krepšininkai surems kitą penktadienį „Fernando Buesa“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius