-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 21

„Žalgiriui“ – dar neišspręstas galvosūkis

Šarūnas Jasikevičius šį sezoną jau pranoko savo mokytoją Željko Obradovičių. „Žalgiris“ sugebėjo laimėti Milane 32 taškų skirtumu. Pergalingu metimu su sirena ištrūkti iš Malagos. Užkilti į rekordinę penktąją vietą turnyro lentelėje. Bet sezono pusiaukelę beveik pasiekęs „Žalgiris“ turi vieną neišspręstą galvosūkį – kaip laimėti dvejas Eurolygos rungtynes per 72 valandas.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Ketvirtadienis | „Valencia“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Valensija

Ši savaitė bus trečioji, kai „Žalgiris“ per tris dienas Eurolygoje sužais dvejas rungtynes. Pirmosios dvi prasidėjo vienodai – pergalėmis Barselonoje ir Malagoje. Bet jos taip pat baigėsi analogiškai – grįžę namo žalgiriečiai pakankamai beviltiškai nusileido tiek Madrido „Real“, tiek Vitorijos „Baskonia“.

„Tie ankstesni scenarijai buvo visai nieko pergalių ir pralaimėjimų santykio atžvilgiu, – pastebėjo Šarūnas Jasikevičius. – Žaidžiant prieš tokias komandas, 50 procentų nėra blogai.“

Kita vertus, dabar „Žalgiris“ žais prieš kiek kitokio kalibro komandas. Bambergo „Brose“ klubas – gerbtinas varžovas, bet toks, kokį namuose nugalėti būtina.

Kuo ilgiau žaidžiame kartu, kuo daugiau laimime, tuo mes vis labiau susiklijuojame ir mums tai padės ateityje.

Valensijos komanda – Ispanijos čempionė, bet šiuo metu negaluoja su 9 pralaimėjimų serija ir rikiuojasi paskutinėje turnyro lentelės vietoje. „Žalgiris“ turi neblogą galimybę pasiekti šimtaprocentinį savaitės rezultatą būtent trečiuoju bandymu.

Ši dviguba savaitė prasidėjo kiek kitaip nei ankstesnės. Pirmiausia, žalgiriečiai pirmąjį mačą žaidė namie. Po pergalės prieš „Brose“ antradienio vakarą iš arenos pradėję skirstytis namo maždaug 22 val. 30 min., „Žalgirio“ krepšininkai jau 11 val. ryto lėktuvu pakilo į Valensiją.

Vėlyvą vakarą Viduržemio jūros pakrantėje žalgiriečių laukė treniruotė, vėliau – rytinis pasimėtymas rungtynių rytą, ketvirtadienį. Palyginimui, trečiadienio popietę iš Madrido grįžusi Valensijos komanda treniruotės tądien nerengė, tik mačo dienos rytą.

Š.Jasikevičius nenorėjo keisti rutinos. Analogišku tvarkaraščiu „Žalgiris“ dirbo ir per dvi pirmąsias dvigubas savaites.

„Nieko negalvoju daryti kitaip. Daugiau mažiau viskas lygiai taip pat. Čia dviračio nelabai ką ir išrasi“, – pastebėjo Šaras.

VIDEO: „Eurolygos diena“: fantastinis prizas fanams ir išskirtiniai R.Kaukėno bei E.Ulanovo interviu

Kaip „Žalgiris“ iki šiol atrodė antrosiose rungtynėse?

Tendencija tokia, kad žalgiriečiai gerokai prasčiau gynėsi. „Žalgiris“ praleisdavo vidutiniškai po 13 taškų daugiau nei pirmosiose rungtynėse.

Jeigu skaičiuotume „Real“ ir „Baskonia“ rezultatyvumą per 100 atakų su „Žalgiriu“, tai per tą patį atakų skaičiaus standartą (100 atakų) antrosiose rungtynėse žaliai balti praleido 21 ir 26 taškais daugiau.

Gynyba labiausiai sugriūva prie perimetro. Antrosiose rungtynėse „Žalgirio“ varžovai 52 procentus taškų rinko iš trijų taškų zonos. Pirmosiose laimėtose rungtynėse su „Barcelona“ ir „Unicaja“ iš toli surinktų taškų procentai tesiekė atitinkamai 24 ir 14,5 proc.

Kentėjo ir taiklumas. Dvitaškių pataikymo procentas krito 13,5, tritaškių – 7,5 procento.

Tik įdomu, kad abu kartus „Žalgiris“ antrosiose rungtynėse geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių.

Pastebimų išskirtinių konkrečių žaidėjų žaidimo svyravimų nėra. Nėra taip, kad po pirmųjų rungtynių kažkurie iš krepšininkų stabiliai visiškai nepažaistų antrųjų.

„Manau, visose šiose rungtynėse žaidėme gerai. Mūsų personalas padarė viską, kad mes būtume kuo geriau pasiruošę. Tačiau taip jau nutinka.

Gal tos pergalės mus užliūliuodavo. Nors pralaimėjome dviem tikrai labai geriems varžovams kaip „Baskonia“ ar „Real“. Tačiau mes turėjome parodyti geresnį veidą“, – 24sek pasakojo Vasilije Micičius.

Jo teigimu, „Žalgiris“ dabar geriau pasiruošęs dvejų rungtynių per savaitę iššūkiui.

„Manau, svarbų faktorių atlieka laikas. Kuo ilgiau žaidžiame kartu, kuo daugiau laimime, tuo mes vis labiau susiklijuojame ir mums tai padės ateityje. Manau, tai pravers jau šią savaitę, – pasitikėjimo savo jėgomis netrūksta gynėjui iš Serbijos. – Turime panaudoti tas pergales savo pasitikėjimui savimi ugdyti.

Pavyzdžiui, po pralaimėjimo „Lietuvos rytui“ mes pademonstravome labai gerą sugrįžimą. Laimėjome Stambule, kas daugeliui buvo labai netikėta. Bet mes tikėjome ta pergale. Manau, su kiekviena diena būsime geresni.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Varžovai priklausomi nuo tritaškių“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius