-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 09 /19:58

24sek laida „Eurolygos diena“: Robertas Javtokas apsisprendė – baigs karjerą

Robertas Javtokas apsisprendė. 24sek žiniomis, šis sezonas jam paskutinis profesionalo karjeroje. 24sek laidoje „Eurolygos diena“ papasakojome daugiau apie tai, ką jau buvo galima nujausti šį sezoną. 36-erių vidurio puolėjas norėjo pasitraukti tyliai, tačiau tai per stambus ryklys, kad praleistume jį kiaurai pro tinklą.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Lino Žemgulio nuotr.

Roberto Javtoko karjera truks lygiai 20 sezonų. 1996-1997 sezone Šiauliuose profesionalo kelią pradėjęs krepšininkas 2017-aisiais sužais paskutines karjeros rungtynes vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius.

24sek žiniomis, krepšininkas jau apsisprendė baigti karjerą. „Žalgiris“ į jo vietą po sezono turės ieškoti naujo vidurio puolėjo.

24sek žiniomis, Robertas Javtokas nebepretenduos patekti ir į Lietuvos krepšinio rinktinę, kuri dalyvaus Europos krepšinio čempionate.

Kauno „Žalgiryje“ krepšininkas žaidžia nuo 2011-ųjų metų ir tapo vienu šios komandos didžiausių autoritetų. Jis ir Paulius Jankūnas ne tik geri draugai, bet ir tie veteranai, kurie niekam neleidžia menkinti „Žalgirio“ atmosferos, nei aikštėje, nei rūbinėje.

Šį sezoną 36-erių metų veteranas per 7 aikštėje praleidžiamas minutes Eurolygoje pelno vidutiniškai po 2 taškus ir atkovoja 1,5 kamuolio. Pastaraisiais karjeros metais vidurio puolėją dažnai kamuoja traumos. Dėl kojos skausmų jis praleido ir paskutines Eurolygos rungtynes su Bambergo „Brose Baskets“.

VIDEO: 24sek „Eurolygos diena“: R.Javtoko apsisprendimas ir kritinė „Žalgirio“ situacija

Per savo karjerą Robertas Javtokas aštuonis kartus tapo Lietuvos krepšinio lygos čempionu. Žaisdamas Atėnų „Panathinaikos“ tapo Eurolygos nugalėtoju 2007-aisiais. 2010-aisiais kartu su Lietuvos krepšinio rinktine iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalius. 2013-aisiais ir 2015-aisiais Europos krepšinio čempionate pelnė sidabro apdovanojimus.

Neseniai prie titulų pridėjo ir Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojo vardą.

LKL čempionate veteranas vidutiniškai pelno po 5 taškus, sugriebia po 3,1 kamuolio ir renka po 6,6 naudingumo balo. Kalbama, kad krepšininkas itin dažnai priverstas kreiptis į medikus, kad šie suleistų jam nuskausminamųjų dozes.

Balandžio 20 dieną LKL čempionate įvyks simbolinės Robertui Javtokui rungtynės. Šiauliai namie sutiks „Žalgirį“. Aikštėje vienu metu bus dvi komandos, kuriose garsusis Lietuvos kepšinio „Ryklys“ pradėjo ir baigs karjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius