-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 17

3x3 Tautų lygos trečiajame etape – pergalingas merginų žygis ir finale kritę vaikinai

Klaipėdoje šeštadienį baigėsi FIBA 3x3 U23 Tautų lygos trečiasis etapas.
3x3 Tautų lygoje – pergalingas merginų žygis
3x3 Tautų lygoje – pergalingas merginų žygis / LKF nuotr.

Jame ir vėl puikiai pasirodė Lietuvos merginų rinktinė, tapusi etapo nugalėtoja. Merginoms tai buvo jau trečiasis iš eilės triumfas. Visgi vaikinams po penktadienį finale patirto pralaimėjimo atsitiesti nepavyko – reikėjo tenkintis antrąja vieta.

Merginos kelyje link triumfo trečiajame etape 20:16 įveikė rumunes, 21:12 susitvarkė su baltarusėmis ir 18:16 po pratęsimo patiesė latves.

Po trijų Tautų lygos etapų tiek merginų, tiek vaikinų ekipos pirmauja pagal surinktus įskaitinius taškus, todėl prieš lemiamus etapus viskas yra lietuvių rankose.

Rinktinės marškinėlius uostamiestyje vilkėjo Livija Sakevičiūtė, Eglė Zabotkaitė, Justina Miknaitė ir Martyna Petrėnaitė.

Vaikinai dramatiškame finale 20:21 nusileido Rumunijos atstovams, o grupės varžybose 19:10 buvo įveikta Estija bei 22:10 nepasigailėta bendraamžių iš Baltarusijos.

Vaikinų nacionalinei ekipai atstovauja Adomas Sidarevičius, Eimantas Žilius, Ernestas Sederevičius ir Gabrielius Čelka.

Lietuviai rungtyniauja „Europe 2“ konferencijoje. Be mūsų šalies krepšininkų į Klaipėdą buvo atvykusios ir Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Rumunijos bei Ukrainos nacionalinės ekipos.

Tautų lygą sudaro šeši etapai – pirmieji trys jau įvyko Lietuvoje. Likę trys etapai vyks rugpjūčio 20-22 dienomis Rumunijos sostinėje Bukarešte. Daugiausiai įskaitinių taškų per šešis etapus surinkusi komanda galiausiai taps Tautų Lygos nugalėtoja.

Artimiausiomis savaitėmis uostamiestyje bus surengtos dar dvejos „Hoptrans“ turnyrų serijos varžybos. Liepos 30-31 dienomis čia vyks vienas iš moterų pasaulio serijos etapų, vadinamasis masteris, o liepos 31-rugpjūčio 1 d. viską vainikuos finalinis „Hoptrans 3x3“ etapas.

Šių turnyrų metu „Hoptrans“ arena bus atvira visiems norintiems trijulių krepšinį stebėti gyvai, kadangi įėjimas į 1,5 tūkst. aistruolių talpinančią areną – nemokamas. Tam reikalinga registracija, kurią galima atlikti „Tiketa“ arba renginio vietoje – Klaipėdos piliavietėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius