-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 25

AEK skambutis po tėčio laidotuvių įsiutino J.Mačiulį: „Savininkas galvojo, jog esame vergai“

Jonas Mačiulis šventė pergalę FIBA arbitražo teisme prieš savo buvusį klubą Atėnų AEK, kuris žaidėjui yra skolingas didžiulę sumą pinigų. Tinklalapiui „gazzetta.gr“ J.Mačiulis papasakojo ir apie teisinį procesą, ir apie Graikijos klubo savininko požiūrį į žaidėjus.

Jono Mačiulio stovykloje – pergalės nuotaikos.

Karjerą baigęs krepšininkas FIBA arbitražo teisme laimėjo bylą prieš savo buvusį klubą Atėnų AEK, kuriame prieš pakabindamas sportbačius ant vinies rungtyniavo tris paskutinius sezonus 2018–2021 metais.

Šiuo metu konsultanto pareigas Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ klube užimantis 37-erių lietuvis Graikijos portalui „gazzetta.gr“ papasakojo apie susidariusią situaciją.

„Nenorėjau stoti prieš AEK, kaip praėjusiais metais padarė keli mano komandos draugai, bet jie nuėjo į sporto arbitražą, o šis nusprendė, kad klubas nėra man skolingas. Kai sprendimas buvo priimtas, aš kreipiausi į FIBA, kuriai situacija buvo aiški, – Jonas Mačiulis dėstė „gazzetta.gr“ žurnalistui Michaliui Gioulenoglou. – AEK man buvo skolingi tris išmokas. Dalies pinigų sulaukiau liepą, dar dalies – rugpjūtį, bet daugiau nieko. Sporto arbitražas turi atlikti geresnį darbą, negaliu paaiškinti, kaip jie pagrindė savo sprendimą.“

FIBA sporto arbitražo teismas AEK klubui nurodė krepšininkui išmokėti dvigubai didesnę išmoką, negu skolos dydis.

J.Mačiulis prisiminė prieš metus įvykusią situaciją, kai mirus tėvui AEK klubas nerodė supratingumo.

„Negaliu to pamiršti. Laidotuvės buvo šeštadienį, o jau sekmadienį man paskambino klubas ir sakė grįžti į Atėnus, nes jiems manęs reikia. Bandžiau paaiškinti, jog turiu likti ir padėti savo šeimai, bet jie buvo atkaklūs, – pasakojo J.Mačiulis. – Kai praėjusį sezoną nusprendėme nežaisti pusfinalyje, klubas buvo skolingas keturių mėnesių atlyginimą. Makis Angelepoulos (AEK savininkas) galvojo, jog esame vergai. Jis atėjo į rūbinę, o mes pradėjome šaukti ir vadinti jį melagiu. Jis buvo šokiruotas ir nežinojo, ką daryti.“

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir A.Jasilionis – subliūškusios „Ryto“ svajonės ir galvosūkiai „Žalgiriui“

Nors klubas su žaidėjais sudarė skolų mokėjimo grafiką, tačiau jo nesilaikė. Joną Mačiulį nustebino pirminis FIBA sporto arbitražo teismo sprendimas, jog AEK nėra jam skolinga.

„Tai nėra teisinga ir sąžininga. Sporto arbitražas ateityje turėtų geriau atlikti savo darbą. AEK žino, kiek yra man skolinga. Klubas nerodė pagarbos žaidėjams, kurie kovėsi ir liko iki pabaigos. Mane erzina, jog klubas gali daryti, ką nori“, – sakė J.Mačiulis.

AEK klubą problemos kamuoja ir aikštelėje. Graikijos lygoje buvusi J.Mačiulio komanda užima šeštąją poziciją, tuo metu FIBA Čempionų lygos grupių etapą užbaigė vos su viena pergale.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir A.Jasilionis – subliūškusios „Ryto“ svajonės ir galvosūkiai „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius