Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 16

Aiškios visos 18 komandų: Eurolyga pasirinko, kam skirti du vardinius bilietus

„Valencia“ ir Belgrado „Partizan“ klubai įšoko į Eurolygos 2022–2023 m. sezoną.
Željko Obradovičius
Željko Obradovičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Eurolygos akcininkų ir vykdomojo komiteto susirinkime ketvirtadienį nuspręsta du likusius kelialapius į turnyrą skirti „Valencia“ (Ispanija) ir Belgrado „Partizan“ komandoms, – informuoja eurohoops.net.

Željko Obradovičiaus treniruojamas „Partizan“ pralaimėjo Adrijos lygos finale, patyrė fiasko Europos taurės varžybose, bet vis tiek sulauks vardinio kelialapio į Eurolygą.

„Partizan“ buvo reguliarus Eurolygos dalyvis iki 2014 metų, bet nuo tada į elitinį lygį nepatekdavo. Prieš metus juodai baltų biudžetas vėl išaugo, „Partizan“ įsigijo kelis žinomus žaidėjus, pavyzdžiui, buvusį žalgirietį Zachą Leday, taip pat Keviną Punterį, Mathias Lessortą, Aleksą Avramovičių.

Aišku, ryškiausia klubo žvaigždė lieka Ž.Obradovičius, per trenerio karjerą laimėjęs net 9 titulus Eurolygoje su penkiais skirtingais klubais.

Adrijos lygos finalininkų pliusas yra klubo istorija ir arena – šių metų Eurolygos finalo ketverto turnyras vyko Belgrado „Štark“ arenoje su didele sirgalių minia. Minusas – tie patys sirgaliai, dažnai peržengiantys normalaus elgesio ribas.

Valensijos komanda Europos taurės varžybose krito pusfinalyje. Ispanijos lygos reguliariajame čempionate ji finišavo trečia, bet ketvirtfinalyje 1-2 nusileido „Baskonia“ krepšininkams.

Susirinkime nuspręsta, kad Rusijos klubai dėl karo Ukrainoje į turnyrą ateinančiam sezonui negrįš – Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės UNIKS lieka Europos krepšinio užribyje.

Visos Eurolygos komandos 2022–2023 m. sezone:

„Barcelona“, Madrido „Real“, „Baskonia“, „Valencia“ (visos – Ispanija), Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Fenerbahče“ (abi – Turkija), Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ (abi – Graikija), Milano „Olimpia“ ir Bolonijos „Virtus“ (abi – Italija), Miuncheno „Bayern“ ir Berlyno ALBA (abi – Vokietija), Vilerbano ASVEL (Prancūzija), „Monaco“ (Monakas), Kauno „Žalgiris“ (Lietuva), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Belgrado „Crvena zvezda“ ir Belgrado „Partizan“ (abi – Serbija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius