Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apie kovą su vėžiu atsivėręs A.Polonara: „Esu palaimintas, kad vėl galiu žaisti“

Praėjusį sezoną Kauno „Žalgiryje“ žaidęs italas Achille Polonara atsivėrė apie spalio pradžioje išgirstą gniuždančią naujieną apie sėklidžių naviką, praeitą chemoterapijos procesą ir grįžimą į aikštelę. „Pradedu naują karjerą“, – Italijos portalui „La Giornata Tipo“ sakė šį sezoną Bolonijos „Virtus“ komandoje žaidžiantis atletas.

„Po tokios patirties visą vertinu daug labiau, nuo tokių menkiausių dalykų, kaip atsibudimas ryte, pusryčių valgymas ir važiavimas į treniruotę. Aš palaimintas, kad galiu tai daryti, – sakė 32-ejų metų Achille Polonara. – Grįžau į komandą, į kurią įnešu savo indėlį. To norėjau labiau už viską.“

Šalies čempionų („Betsafe-LKL“) ir Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) titulus su Kauno „Žalgiriu“ praėjusį sezoną iškovojęs puolėjas vasarą suraitė parašą ant dvejų metų sutarties su Italijos komanda Bolonijos „Virtus“.

Būtent prieš „Žalgirį“ pirmajame ture žaidė A.Polonaros atstovaujama komanda. Paguldęs dukrą į lovą miegui, krepšininkas sulaukė šokiruojančio elektroninio laiško iš Federalinės dopingo agentūros.

„Manęs vos neištiko infarktas, kadangi nuo karjeros pradžios dažnai buvau tikrinamas dėl dopingo, bet niekada nesu gavęs laiško, kuris ateina, jei tarnyba įžvelgia kažką negero, – sakė A.Polonara. – Kai tik perskaičiau šį HCG terminą, internete apie skaityti ir žvalgytis apie tai. Aš nevartojau jokių preparatų, tad teigiamas atsakymas negalėjo būti dėl dopingo. Dėl to nerimo nebuvo, bet nerimavau, jog galimai kažkas blogo vyksta su mano kūnu.“

„Nesijaudink, gali žaisti krepšinį ir toliau. Tavo gyvybei pavojus negresia“, – A.Polonara prisiminė komandos gydytojo žodžius.

Po dviejų dienų nuo vėžio nustatymo „Virtus“ žaidė su Varezės „Openjobmetis“.

„Niekam apie savo problemą nesakiau. Komandoje niekas apie tai nežinojo“, – sakė buvęs žalgirietis.

„Virtus“ klubo nuotr./Achille Polonara
„Virtus“ klubo nuotr./Achille Polonara

Žinia išplito po rungtynių, kai Bolonijos komandos vyriausiasis treneris spaudos konferencijoje viešai pasisakė apie savo auklėtinio sveikatą.

„Visi buvo apstulbę“, – sakė A.Polonara.

Spalio pradžioje atletui buvo atlikti sėklidžių naviko operacija, po kurios jis praėjo chemoterapijos kursą, kurį užbaigė lapkričio 20-ąją dieną. Gruodžio pradžioje A.Polonara grįžo į aikštelę.

Krepšininkas pasakojo apie šeimos palaikymą ir sunkias psichologiškai akimirkas, kai dukra maldaudavo A.Polonaros nebevažiuoti į ligoninę.

VIDEO: LA RINASCITA DI POLONARA // Il ritorno in campo dopo il tumore

Viena didžiausių A.Polonaros turėtų baimių – po chemoterapijos slinkę plaukai.

„Po treniruotės nuėjau į dušą, vėliau džiovinausi galvą ir mačiau, kaip ant stalo krenta mano plaukai. Dabar man tai nerūpi, nes svarbiausias dalykas yra gera savijauta“, – teigė „Virtus“ atstovas.

Krepšininkas teigė, kad sugrįžus į aikštelę jam buvo sudėtinga fizine prasme konkuruoti su komandos draugais.

„Tai buvo tarsi antros karjeros pradžia“, – sakė A.Polonara.

VIDEO: PIKENROLAS: Belgrade kritęs „Žalgiris“, taškų pliūpsniai NBA ir agonija Gargžduose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius