-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 19

Artūras Gudaitis jau žino, ką rinktųsi tarp Lietuvos rinktinės ir „Cavaliers“

Nuostabų sezoną žaidžiantis Artūras Gudaitis rimtai nusiteikęs atvyko į Kauną. Jis prisimena juodą vakarą Milane, tad sugrįžęs į „Žalgirio“ areną bandys reabilituotis pats ir kartu reabilituoti visą Milano „Olimpia“ ekipą.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Antradienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Olimpia“ | 20:00 | Kaunas

„Court Side Newspaper“ duomenimis, pagal žaidėjo efektyvumo reitingą, kuris apskaičiuoja krepšininko naudingumą per vieną minutę, A.Gudaitis (25 PER) visoje Eurolygoje nusileidžia tik turnyro žvaigždėms Luka Dončičiui (27,1) bei Nando De Colo (25,4).

9,5 taško, 6 atkovotų kamuolių ir 14,3 naudingumo balų vidurkis garantavo centrui naują pelningą kontraktą su „Olimpia“ iki 2021-ųjų vasaros.

„Klubas turi gražius tikslus ateičiai, tad bandysiu padėti jiems juos pasiekti“, – apie savo sprendimą Kaune nedaugžodžiavo A.Gudaitis.

Jo dundesys Eurolygos baudos aikštelėse nuaidėjo net iki NBA. Paskutinę sezono mainų termino dieną iš „Sacramento Kings“ teises į lietuvį perėmusių „Cleveland Cavaliers“ atstovai viešėjo Italijoje ir šnektelėjo su krepšininku apie jo planus už Atlanto.

NBA vicečempionų vadovai nori vasarą jį matyti Klivlande, kur kviečia A.Gudaitį į peržiūrą.

Pagal naują kontraktą su „Olimpia“, A.Gudaitis galėtų persikelti į stipriausią krepšinio lyg tik 2019-ųjų vasarą, tačiau pats centras turi dar vieną stiprų „bet“.

„Jie buvo atvykę ir laukia manęs vasarą. Išsakė savo norus ir tiek. Bet nežinau, žiūrėsime, kaip bus reikalai su rinktine“, – pabrėžė A.Gudaitis.

VIDEO: Artūras Gudaitis: „Rinktinei visada sakau taip“

Nacionalinė komanda birželio 28 ir liepos 1 dienomis Vengrijoje bei Lenkijoje žais 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos rungtynes.

Ir naudingiausias „Olimpia“ žaidėjas veržiasi ne į Ameriką, o į rinktinę.

„Rinktinė? Taip, tikrai taip – rinktinėje visada“, – paklaustas, ar planuoja žaisti atrankoje, neleido suabejoti A.Gudaitis.

Šiuo metu A.Gudaičio mintys sutelktos į reabilitaciją. 24 rungtynėse iš 25 jis buvo ir rezultatyvus, ir „teigiamas“, tačiau būtent prieš „Žalgirį“ pirmajame Eurolygos rate vidurio puolėjas aikštę paliko be taškų ir su minusiniu naudingumu.

Visą košmarišką vakarą vainikavo „Žalgirio“ dominavimas Milane net 94:62. Atsakomosios rungtynės Kaune bus ne ką lengvesnės, nes žalgiriečiai bus pikti po juodo vakaro Vitorijoje ir pergale bandys atverti vartus į Eurolygos ketvirtfinalį.

„Eurolygoje kiekvienos rungtynės mums yra svarbios. Mums dėl garbės, „Žalgiriui“ – svarbesnės, bet mes akcentuojame, kad turime laimėti ir stengsimės tą padaryti, – tikino A.Gudaitis. – Nieko naujo nepasakysiu – „Žalgiris“ rodo gerą žaidimą. Kiekvienose rungtynėse jie atakuoja varžovą vis kitaip ir ieško silpnų pusių, kuriomis naudojasi. Matėme, kad pirmosiose rungtynėse iki pertraukos mus atakavo iš po krepšio, tad tą akcentavome prieš išvyką į Kauną. Žiūrėsime.

Galima sakyti, kad mūsų forma gerėjanti. Aišku, kovą turėtume būti pasiekę optimalią formą, tik gaila, kad tik dabar pradedame suprasti vienas kitą.“

VIDEO: Mindaugas Kuzminskas apie Mantą Kalnietį: „Man kaip draugui gaila, kad tokia situacija“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius