Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 27

Aštrusis Atamanas – apie Larkino ir Micičiaus ateitį bei geriausią visų laikų komandą

Žodžio kišenėje niekada neieškantis ir drąsiai ateities prognozuoti nevengiantis Erginas Atamanas papasakojo apie Stambulo „Anadolu Efes“ planus.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrą sezoną iš eilės Eurolygą laimėjusi ekipa, pasak pranešimų, gali smarkiai pasikeisti. Kitos komandos vilioja abu „Anadolu Efes“ lyderius Shane‘ą Larkiną ir Vasilije Micičių.

Antrą sykį iš eilės Eurolygos finalo MVP tapęs V.Micičius gali išvykti į NBA, o Sh.Larkiną vilioja finale pralaimėjusi Madrido „Real“ ekipa.

Tiesa, orakulas E.Atamanas tiki, kad abu jo ekipos lyderiai turėtų likti Stambule.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

„Shane‘as yra labai laimingas čia. Mūsų komandoje jis pasiekė karjeros piką, tapdamas vienu iš dviejų trijų geriausių krepšininkų Europoje. Kartais ir pačiu geriausiu“, – „Eurohoops“ teigė E.Atamanas.

„Savaime suprantama, kad jis turi labai rimtų pasiūlymų. Visi Europoje žino, kieno sutartys baigia galioti. Mes labai tikimės, kad jis liks Stambule, bet jei taip nenutiks, tuomet išvysite labai ryškių perėjimų.

Tokių kaip Lionelio Messi į PSG ar Cristiano Ronaldo į „Manchester United“. Bet mes darome viską, kad taip nenutiktų“, – tęsė E.Atamanas, omenyje turėdamas, kad Sh.Larkino perėjimas į kitą komandą sukeltų tikrą grandininę reakciją Europoje.

„Aš manau, kad Shane‘ui labai patinka Stambulas. Mes puikiai sutariame, bet galiausiai tai bus jo sprendimas“, – pridūrė E.Atamanas.

„Twitter“ nuotr./Vasilije Micičius
„Twitter“ nuotr./Vasilije Micičius

„Kalbant apie V.Micičių, jis turi galimybę išvykti į NBA iki liepos 20 dienos. Europoje jis negali žaisti jokioje kitoje komandoje, tik mūsų. Turime sutartį su juo, kuri galioja dar 3 metus.

Manau, V.Micičiui patinka žaisti Europoje, bet jis apgalvotų NBA variantą, jei sulauktų tikrai didelio pasiūlymo. Laikas parodys, bet, atvirai kalbant, manau, jis liks mūsų komandoje“, – pareiškė E.Atamanas.

„Manau, kad kitą sezoną jis žais mūsų komandoje. Žinoma, nieko nepakeisime, jei NBA klubas jo tikrai užsimanys, bet jis turi gerą kontraktą čia, mūsų komandoje. Norime, kad ir V.Micičius, ir Sh.Larkinas liktų. Jei ne – teks ieškoti, kuo juos pakeisti“, – pridūrė „Anadolu Efes“ pergalių architektas.

Vienu iš kandidatų papildyti Eurolygos čempionų klubą yra minimas čekas Tomašas Satoransky. Tiesa, jį vilioja ir „Barcelona“. Ispanijos žiniasklaida mirga nuo kartu pietavusių T.Satoransky ir Šarūno Jasikevičiaus nuotraukų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Willas Clyburnas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Willas Clyburnas

Sustiprinti „Anadolu Efes“ turėtų Willas Clyburnas, paliksiantis Maskvos CSKA, pašalintą iš Eurolygos dėl Rusijos tęsiamo karo Ukrainoje. Tiesa, pasak E.Atamano, W.Clyburno geidžia visa Europa.

56-erių strategas sulaukė klausimo ir apie geriausią visų laikų Eurolygos komandą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas

„Visi turi savo nuomonę. Pablo Laso teko pagalvoti 30 sekundžių, kai jam buvo užduotas šis klausimas. Daug komandų turėjo savo stiprybių.

2004-ųjų „Maccabi“ buvo labai gera ekipa. Man geriausia yra „Anadolu Efes“ 2019-2020 m. sezone, kuris buvo nutrauktas dėl pandemijos. Tuomet laimėjome 24 rungtynes iš 28, pagerinome rekordą, deja, tas sezonas nebuvo užbaigtas. Bet ta komanda buvo geriausia iš visų, kurias man yra tekę treniruoti“, – užbaigė dukart Eurolygos čempionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius