-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 25

ASVEL sėkmę atnešęs Mantas Kalnietis nurodė puikaus starto priežastis

​​​​​​​Galbūt klubas nėra toks turtingas ir ne toks žymus, bet Mantas Kalnietis, regis, geriau jaučiasi Vilerbano ASVEL gretose nei Milano „Olimpia“ komandoje, kuriai atstovavo praėjusius du sezonus.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Po sudėtingo periodo Italijoje, kur trenerio buvo nustumtas trenerio į užribį, M.Kalnietis žaidžia daug ir dirba daug Prancūzijoje. Ir jam tai patinka.

„Vienas svarbiausių dalykų – kaip mes leidžiame laiką drauge, kokios surinktos asmenybės. Tai – labai svarbu, – interviu Prancūzijos kanalui sakė M.Kalnietis. – Kartais į komandą surenkami labai geri žaidėjai, bet jie būna tarsi atskiri pirštai.

Pirštus reikia sujungti į kumštį, tada jėga bus daug stipresnė.“

ASVEL rezultatai neprasti sezono pradžioje – Europos taurės turnyre Vilerbano klubas žengia antras C grupėje, laimėjęs trejas rungtynes iš ketverių. Tai – didelis M.Kalniečio nuopelnas, nes jis renka po 12 taškų ir atlieka po 7,5 rezultatyvaus perdavimo per mačą.

Prancūzijos lygoje Vilerbano krepšininkai yra lyderiai, laimėję visas šešias dvikovas. M.Kalnietis pelno po 7,7 taško ir atlieka po 5,7 rezultatyvaus perdavimo per 25 minutes vidutiniškai.

„Aš per daug dėmesio nekreipiu į komandos turnyro rikiuotę. Man daug svarbiau, kaip mes tobuliname savo žaidimą, kaip mes augame kaip komanda, – tai svarbiausia“, – tvirtino M.Kalnietis.

Praėjusį sezoną ASVEL ekipa buvo tik šešta Prancūzijos čempionate, o Europos taurės varžybose nepasiekė ketvirtfinalio. Šio sezono pradžia – labai gera, bet M.Kalnietis sėkmingą startą vertino atsargiai, labiau žiūrėdamas į ateitį.

„Mes turime dirbti toliau, – pabrėžė M.Kalnietis. – Svarbu, kad komandoje mes neturime savanaudžių žaidėjų, pas mus nėra tinginių.

Kai matau tokias pastangas ir darbštumą nėra priežasčių, kurios stabdytų komandos augimą. Žingsnis po žingsnio mes judame pirmyn ir turime taip tęsti toliau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius