-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 26

Atgarsiai Atėnuose: Šaro protrūkis spaudos konferencijoje ir „Dievo ranka“

Agresyvusis Atėnų „Panathinaikos“ savininkas Dimitris Giannakopoulas jau kurį laiką tęsia karą su teisėjais. OAKA arenoje prieš pat mačo su „Žalgiriu“ pradžią sirgaliai išskleidė plakatą, kuriame Eurolygą išvadino mafija ir apkaltino arbitrus neapykanta graikų „dobilams“. Tačiau kai kritiniu metu tylėjo kritinis švilpukas, po pergalės dėl teisėjų darbo jau niekas Graikijoje nebešūkavo. Tą vietiniams tik priminė Šarūnas Jasikevičius, pratrūkęs spaudos konferencijoje.
Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje Atėnuose
Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje Atėnuose / Stopkadras

„Pirmiausia noriu pakalbėti apie kitus dalykus, nes čia bus negatyvo. Noriu visiems padėkoti už šiltą sutikimą. Gera čia sugrįžti. Bet teisėjai nulėmė rungtynes. Aš myliu Atėnų komandą, bet dabar dirbu klube, kurį taip pat dievinu ir kuriam dabar atstovauju, tad turiu sakyti tai, ką mačiau“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š.Jasikevičius.

Graikų žurnalistų paklaustas, apie kuriuos konkrečius teisėjų epizodus jis kalba, „Žalgirio“ atstovas pratrūko.

„Kas uždavė klausimą? – nustebo Š.Jasikevičius, kuriam netrukus parodė žurnalistą. – Klausiate, kurioje mačo dalyje?“

„Ne, ne! Turiu omenyje, kurioje atakoje? Ar turėjote omenyje ketvirtojo kėlinio pabaigą ir Kevino Pangoso metimą?“ – patikslino graikas.

„Kurį epizodą? Kurį iš daugelio? Tu tikrai klausi to? Vau...“ – su nusivylimu atsakė Šaras, daugiau savo pasisakymo nedetalizavęs.

Graikijos žiniasklaidą apskriejo šie „Žalgirio“ specialisto žodžiai, tačiau antraštėse ir straipsnių aprašymuose mirgėjo Nicko Calatheso stebuklas, o ne Jameso Gisto pražanga lemtingoje atakoje ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kai Kevinas Pangosas baudų metimais būtų galėjęs išplėšti žalgiriečiams pergalę.

„Dievo ranka“, – savo straipsnį pavadino „SDNA“, dedikavusi jį Nickui Calathesui. Graikas su pratęsimo sirena išgelbėjo „Panathinaikos“ nuo sensacingos nesėkmės ir išplėšė pergalę.

„OAKA nuščiuvo po Kevino Pangoso dvitaškio, bet Calathesui užteko vos keturių sekundžių perbėgti visą aikštę ir nusiųsti komandą į septintą dangų“, – rašė „Gazzetta“.

VIDEO: Pergalingas N.Calatheso metimas į „Žalgirio“ krepšį

Graikai iššifravo, kad Nickas Calathesas po pergalingo metimo šūkavo į visas puses „čia mūsų namai!“.

„Gelbėtojas Nickas! Jis išgelbėjo komandą nuo skaudžiausios nesėkmės šį sezoną“, – rašė „Sport 24“.

„PAO Akropolyje pametė piniginę, bet ją surado“, – vaizdingai iššvaistytą 19 taškų persvarą įvertino graikų žurnalistai.

„Tai buvo rungtynės, kurias, atrodė, PAO užbaigs greitai, tačiau staiga baigėsi degalai. O komanda negalėjo rasti degalinės“, – antrino „SDNA“.

VIDEO: Piktas Šaras Atėnuose: teisėjai nulėmė išloštas rungtynes

Graikai džiūgavo, kad „Panathinaikos“ vos išvengė trečio pralaimėjimo iš eilės. Žurnalistų teigimu, net Xavi Pascualis jau vienu metu atrodė atsipalaidavęs, bet „Žalgiris“ už tai nubaudė ir strategą, ir visus žaidėjus.

Graikijos žiniasklaida nusilenkė „Žalgirio“ charakteriui.

„Šaro „Žalgiris“ nebėra maža komandėlė, kokia ji buvo keletą pastarųjų metų. Jie ne tik sugrįžo nuo -19, bet tai darė labai drausmingai, rodydami herojišką krepšinį. „Žalgiris“ atrodė kaip treniruojamas ne Jasikevičiaus, o Obradovičiaus“, – Šaro indėlį pakeisti komandos veidą po pertraukos įvertino „Gazzetta“.

„Jie žaidė idealiai, vos ne kaip CSKA, – antrino „Sport 24“. – „Žalgiris“ pademonstravo, kad tai yra Šaro mentaliteto komanda. Nugalėtojų mentalitetą turinti komanda. Jokia kita Lietuvos ekipa nebūtų sugrįžusi OAKA arenoje nuo -15. O jie ne tik sugrįžo, tačiau vos nelaimėjo.“

VIDEO: A.Milaknis apie lemiamą K.Pangoso metimą: man atrodo, ten buvo pražanga

Graikai apgailestavo, kad „Panathinaikos“ nepavyko laimėti didesniu skirtumu, nei pralaimėjo pirmojo rato dvikovą Kaune (74:80).

Tačiau „Gazzetta“ verdiktas buvo gan griežtas „Žalgiriui“: „Manau, PAO tai nėra labai svarbu. „Žalgiris“ pateks į atkrintamąsias, bet nebus aukščiau nei 6–7 vieta.“

Graikai gavo ne tik „Žalgirio“ pamoką dėl atsipalaidavimo, bet ir dar vieną įrodymą, kad „Panathinaikos“ labai reikia vidurio puolėjo.

Graikus po krepšiu itin skriaudė Antanas Kavaliauskas, pelnęs 21 tašką ir sužaidęs rezultatyviausią karjeros mačą Eurolygoje.

„Kavaliauskas žaidė kaip Kareemas Abdul-Jabbaras“, – vaizdingai lietuvio karjeros vakarą apibūdino „Sport 24“.

VIDEO: A.Kavaliausko komentaras po karjeros rungtynių Atėnuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius