-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 06 08

Aukščiausia pavara važiuojantis D-Mo nekantrauja prieš akistatą su „amžiaus talentu“

Nesustabdomai Prancūzijos čempionato atkrintamosiose rungtyniaujančio Donato Motiejūno laukia sudėtingiausias iššūkis. Jau šeštadienį prasidėsiančioje finalo serijoje D-Mo stos prieš būsimąjį pirmąjį NBA naujokų biržos šaukimą Victorą Wembanyamą.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Be kluptelėjimų pirmuosius du barjerus „Pro A“ atkrintamosiose peršokęs „Monaco“ serijoje dėl trofėjaus susidurs su Paryžiaus „Metropolitans 92“ klubu.

Pastarąjį į priekį veda būsimoji NBA žvaigždė V.Wembanyama, kurio rodikliai atkrintamosiose siekia 17,7 taško, 10,1 atkovoto kamuolio ir 21 naudingumo balo.

Visgi „Monaco“ turi rimtą atsvarą prancūzų supertalentui. Tai – D.Motiejūnas.

Aukščiausią pavarą pajungęs kaunietis per ketverias atkrintamųjų rungtynes pelno po 16,5 taško, sugriebia po 4,3 kamuolio ir renka po 16,3 naudingumo balo. Jis yra rezultatyviausias ir efektyviausias „Monaco“ ekipos žaidėjas atkrintamosiose.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas

Būtent jį prieš svarbiausią sezono seriją vietiniame fronte pasikalbino „Monaco“ klubo svetainė.

„Nėra lengva išlaikyti gerą formą. Sezonas labai ilgas, sužaidžiame daugiau nei 80 rungtynių. Sunku išlaikyti formą atidavus tiek daug energijos. Bet aš ruošiu tam savo kūną, – pasakojo D.Motiejūnas. – Turiu asmeninį trenerį, kuris rūpinasi, kad išlikčiau geriausios fizinės kondicijos tada, kai labiausiai reikia. Mums trūksta vieno žingsnio, kad iškovotume titulą.“

„Monaco“ ekipa kol kas be pralaimėjimų žengia Prancūzijos lygos atkrintamosiose. Ketvirtfinalyje 2-0 nugalėtas Strasbūro SIG klubas, pusfinalyje 3-0 įveikta Burgo JL komanda.

„Buvo sudėtinga po Eurolygos finalo ketverto atgauti koncentraciją ir pasiruošti Prancūzijos atkrintamosioms, bet manau, kad praėjome sunkiausią dalį ir dabar esame pasiruošę įgyvendinti klubo tikslą ir tapti Prancūzijos čempionais, – sakė D-Mo. – Pradžia atkrintamosiose nebuvo lengva, bet taip nutiko ir kitoms komandoms, pavyzdžiui Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“. Jie laimėjo savo serijas, bet nelengvai. Turėjome persigrupuoti ir pasiruošti psichologiškai.“

Finale D.Motiejūno ir jo komandos laukia 19-mečio supertalento V.Wembanyamos iššūkis.

„Sunku apie jį pasakyti kažką, kas dar nebuvo išsakyta. Tai amžiaus talentas. Jis turi neįtikėtinus duomenis ir įspūdingą mobilumą. Man, kaip veteranui, smagu turėti galimybę žaisti prieš tokį žaidėją, kuris daugybę metų praleis NBA lygoje ir galbūt bus tas, kuris formuos krepšinio supratimą ateityje. Nebus lengva kautis prieš jį. Jis turi savo stiprybių, aš turiu savo. Bet galiausiai jo sulaikymą lems visos komandos įdirbis. Atliksime analizę, įsiklausysime, ką sakys treneriai, o viską nulems tai, kas labiau norės pergalės. Esu čia tam, kad laimėtume titulą ir dėl to padarysiu viską, ką galėsiu“, – sakė 32-ejų lietuvis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Victoras Wembanyama
AFP/„Scanpix“ nuotr./Victoras Wembanyama

Pirmosios finalo serijos iki trijų pergalių rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį Monake 21.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius