-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 02

Ballai užkariavo Londoną: brolių siautulys padėjo „Vytautui“ sumedžioti anglų „liūtus“

Velykų antrą dieną Ballų šou persikėlė į Londono „Copper Box“ krepšinio areną, kurioje Prienų-Birštono „Vytautas“ ėmėsi vietos „liūtų“ – „Lions“ krepšininkų, medžioklės. Kontrolinis mačas, pasižymėjęs tritaškių ir dėjimų gausa, baigėsi lietuvių ekipos pergale 127:110. Broliai pelnė net 83 taškus.
Prienų-Birštono „Vytauto“ ir Londono „Lions“ ekipų mačas
Prienų-Birštono „Vytauto“ ir Londono „Lions“ ekipų mačas / Andriaus Čebatariūno nuotr.

Londone krepšinio aistros verda vos dviejose arenose – apie 16 tūkst. žiūrovų talpinančioje „O2“ bei kone trigubai mažesnėje „Copper Box“. Pirmadienį ją užpildė apie 4 tūkst. „Lions“ bei „Vytauto“ klubų fanų.

Ne vieną jų intrigavo Ballų šeimynėlės cirkas. Būtent tėtušiui LaVarui buvo patikėta vadovauti Prienų-Birštono ekipai užjūrio mūšyje. Vyr. treneris Virginijus Šeškus mačą stebėjo įsitaisęs VIP žiūrovų zonoje. Šalia jo krepšinio šou mėgavosi ir Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Renatas Norkus.

Į dvikovą stoję klubai Velykas pasitiko skirtingai. „Vytautas“ į Didžiosios Britanijos sostinę atvyko nurijęs karčią piliulę – kovo 31 d. namų arenoje jis krito prieš Panevėžio „Lietkabelį“ ir šiuo metu LKL rikiuojasi paskutinis.

O štai trečioje aukščiausios Britanijos lygos pozicijoje besirikiuojantis Londono „Lions“ (vienintelė sostinės profesionali krepšinio ekipa) pergalę buvo iškovojęs dieną prieš. Ir iškovojo ją ne prieš bet ką, o šiuo metu lygoje pirmaujančią Lesterio „Riders“ ekipą.

„Gimiau Londone, tad palaikau „Lions“, bet taip pat esu buvęs ir Lietuvoje, tad turiu teisę palaikyti ir lietuvius“, – mosuodamas Lietuvos vėliavėle prieš pat nuaidint mačo pradžią skelbiančiam švilpukui, tikino vienos lietuvių emigrantų šeimos jauniausias narys – penkerių Jonas.

Nuotaikos arenoje tvyrojo pačios geriausios. Komandoms apšylant, skambėjo Lietuvos krepšinio sirgaliams puikiai pažįstama Marijono Mikutavičiaus „Nebetyli sirgaliai“. Tribūnuose suplevėsavo kelios trispalvės. Užgrojo abiejų šalių himnai. Lietuviškąjį atliko Londone įsikūręs lietuvių choras.

Pirmasis metimą atliko LaMelo, bet jis nebuvo taiklus. Situaciją ištaisė vyresnysis brolis LiAngelo, švystelėjęs taiklų tritaškį ir atidaręs „Vytauto“ taškų kraitį. Netrukus jis pelnė ir dvitaškį ir pirmąsias kelias minutes buvo vienintelis, pelnęs Birštono-Prienų ekipai taškus. Kiekvieną amerikiečių žingsnį žiūrovai pasitiko arba nusivylimo garsais arba džiugiais šūksniais. Dar garsiau publika palydėdavo anglų taiklius metimus. Labiausiai „liūtai“ stebino vienu dėjimu po kito.

Po pirmojo kėlinuko, kurį 30:28 laimėjo vietos ekipa, broliai Ballai buvo įmetę didžiąją dalį komandos taškų – 20 iš 28.

Andriaus Čebatariūno nuotr./Prienų-Birštono „Vytauto“ ir Londono „Lions“ ekipų mačas
Andriaus Čebatariūno nuotr./Prienų-Birštono „Vytauto“ ir Londono „Lions“ ekipų mačas

Tai, kas vyko aikštelėje, galima buvo pavadinti strategija „bėk ir mesk“. Didžioji dalis taiklių metimų buvo pelnyti nuo trijų taškų linijos. Krepšininkai sirgaliams surengė tikras parodomąsias rungtynes be kibios gynybos. Iki ilgosios pertraukos LaMelo jau buvo pelnęs 29 taškus, LiAngelo – 17. Ilsėtis „Vytautas“ išėjo pirmaudamas vienu tašku – 64:65.

Trečiojo kėlinuko metu LaMelo netgi sugebėjo sulaužyti vieną iš kėdžių – bandydamas išsaugoti kamuolį aikštelėje, griuvo ant atsargoje sėdėjusio „Lions“ žaidėjo. Kėdė lūžo. Sužaidus 30 minučių, brolių, kurie net nesivargino grįžti į gynybą ir nuolat lūkuriavo prie tritaškio linijos, sąskaitoje jau buvo 65 taškai. Iki apvalaus šimtuko „Vytautui“ pritrūko vos dviejų taškų.

Tarp žiūrovų užvirė totalizatorius, kiek taškų Ballų kraityje bus nuaidėjus finaliniam rungtynių švilpukui. Pasibaigus mačui, į viršų kilo lietuvių rankos – ant bedugnės krašto LKL balansuojantis „Vytautas“ įveikė vieną geriausių Didžiosios Britanijos ekipų. „Vytauto“ krepšininkai pataikė 60 proc. visų metimų, „Lions“ – 56 proc. Vienu metu komandas skyrė net 19 taškų. Pirmaujanti ekipa keitėsi net 10 kartų. Nors LiAngelo pelnė daugiau taškų nei jo brolis – 44, jaunėliui jis nusileido naudingumo balu, nes pro šalį prašovė daug daugiau metimų. Vien nuo tritaškių linijos jis prametė 13 kartų.

LaMelo naudingumo balas (54) nustebino ne vieną. Šešiolikmetis atliko 16 rezultatyvių perdavimų ir perėmė 6 bei atkovojo 16 kamuolių. Broliai rungtynių metu padarė 10 klaidų.

Daugiausiai taškų „Lions“ ekipoje pelnė J.Spenceris – 32.

Draugiškas rungtynes organizavo „Limestar Promotions LTD“, kurie praėjusį rugsėjį Londone rengė daugiau susidomėjo sulaukusią Kauno „Žalgirio“ ir Torūnės „Polski Cukier“ (Lenkija) komandos dvikovą, kurią laimėjo mūsiškiai (87:61). Viešnagei į Londoną „Žalgiris“ buvo kviečiamas septynerius metus, kol galiausiai ryžosi pradžiuginti savo gerbėjus šioje užsienio šalyje.

Kaip teigė vienas rungtynių organizatorių – lietuvis Česlovas Gelžinis, alkoholiniai gėrimai per „Žalgirio“ ir „Polski Cukier“ mačą buvo iššluoti jau po pirmųjų dviejų kėlinukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius