-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 02

„Barcelona“ po trilerio išplėšė pergalę Tenerifėje

Ispanijos krepšinio čempionate Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ išvykoje tik po labai atkaklios kovos palaužė Tenerifės „Lenovo“ ekipą 79:76 (24:21, 18:11, 15:24, 22:20).
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / IPA/SIPA nuotr.

Pirmoji rungtynių pusė katalonams didesnių sunkumų nežadėjo, jie nuolat pirmavo, o prieš didžiąją pertrauką turėjo 10 taškų pranašumą (42:32). Vis dėlto šeimininkai neketino sudėti ginklų. Pačioje trečiojo kėlinio pabaigoje jie sugebėjo išsiveržti į priekį 56:55, o ketvirtojo viduryje net atitrūko 70:64.

Į tokį įžūlumą po minutės pertraukėlės „Barcelona“ atsakė Nikolos Mirotičiaus bei Nicolaso Laprovittolos tritaškiais ir išlygino rezultatą.

Likus žaisti 30 sek., Barselonos ekipa pirmavo tik 77:76, tačiau N.Mirotičius baudos metimais padidino skirtumą iki 3 taškų. „Lenovo“ savo paskutinę ataką užbaigė rezultatą galėjusiu išlyginti sudėtingu tritaškiu, kuris nebuvo taiklus.

Barselonos klubo gynėjas Rokas Jokubaitis šiandien žaidė 12 min. per kurias pelnė 5 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Lietuvis pataikė abu mestus dvitaškius, 1 iš 2 baudų ir prametė tritaškį.

Rezultatyviausi „Barcelona“ ekipoje buvo Sertačas Šanli (18) ir Janas Vesely (15). N.Mirotičius ir Kyle‘as Kuričius pelnė po 13 taškų.

Š.Jasikevičiaus ekipai šiandien dėl traumos nepadėjo Nikola Kaliničius, kurio sugrįžimo į aikštę terminas kol kas nėra žinomas.

Tenerifės komandai Marcelinho Huertas surinko 20 taškų.

Šiandien pergalę į savo sąskaitą įsirašė ir kitas Europos krepšinio grandas – Madrido „Real“. Karališkojo klubo krepšininkai namie 108:75 (30:15, 29:22, 22:21, 27:17) nepaliko vilčių „Granada“ ekipai.

Nugalėtojams Vincentas Poirier pelnė 21 taškų, Mario Hezonja – 18, tačiau svarbiausiu rungtynių įvykiu tapo ne pelnyti taškai, o Anthony Randolpho sugrįžimas į aikštę. 10 mėnesių dėl sunkios traumos be krepšinio praleidęs aukštaūgis šiandien žaidė 18 min., per kurias pelnė 8 taškus ir atkovojo tiek pat kamuolių.

Po šios dienos rungtynių tiek „Barcelona“, tiek „Real“ savo sąskaitose turi po 21 pergalę. Vakare po savo rungtynių į lyderių kompaniją gali sugrįžti ir Vitorijos „Baskonia“, kuri dabar turi 20 pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius