-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 21

„Barcelona“ vadovas J.C.Navarro paleido aiškią užuominą apie Šaro ateitį

Šarūnas Jasikevičius darsyk įrodė savo vertę. Pralaimėjęs krepšinio mūšį Kaune, galiausiai jis laimėjo krepšinio karą Madride.

Nuo begalinio nusivylimo prieš mėnesį Kaune iki didelio džiaugsmo Madride antradienio vakarą.

Šarūnas Jasikevičius ir jo treniruojama „Barcelona“ sugebėjo atsitiesti po nesėkmingo Eurolygos finalo ketverto turnyro ir įrodyti, kad serijoje yra stipresnė komanda už Madrido „Real“.

Ispanijos krepšinio finalo trečiajame mače Barselonos krepšininkai įveikė šių metų „Real“ ir laimėjo seriją 3:0, taip atsiteisusi Madrido klubui už pralaimėjimą Eurolygos pusfinalyje.

Prieš mėnesį atrodė, kad „Barcelona“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus ateitis klube nebesitęs ilgai, klubui trečią kartą nieko nepešus Eurolygos finalo ketverte, o trenerio trejų metų kontraktui su katalonų ekipa tiksint prie pabaigos.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Tačiau dabar vėl atsirado šviesių spalvų bendrame paveiksle.

Nuo tada, kai paliko Kauno „Žalgirio“ vairą, per tris sezonus Šaras su „Barcelona“ tris kartus pasiekė Eurolygos finalo ketvertą, dukart laimėjo Ispanijos čempionų titulą ir dvi Karaliaus taures.

Tai – ketvirtasis Ispanijos čempiono titulas Š.Jasikevičiui, kuris triumfavo su „Barca“ lygoje ir kaip žaidėjas (2001 ir 2003 m.), ir kaip treneris (2021 ir 2023 m.).

„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Treneriui – 8 balai už sezoną

Ispanijos dienraštis „Marca“ apibendrino lietuvio sezono finišą, už pasirodymą skyrusi treneriui 8 balus.

„Šarūnas Jasikevičius baigia sezoną, po kurio apie jį daugiausia bus kalbama kaip apie didžiojo finalo nugalėtoją. Jis pakilo po to, kai skendo Kaune prieš Madrido komandos 2:3 zoninę gynybą. Taip pat skendo dėl Mirotičiaus nesėkmių, – priminė „Marca“. – Jis žino, kaip perskaityti Madrido žaidimą ir panaudoti Janą Vesly, pasinaudojus „baltųjų“ gynybos skylėmis – Džananu Musa ir Guerschonu Yabusele. Didįjį finalą jis baigė neįveiktas.

Jis pripažino, kad neatmestų atlyginimo sumažinimo, jei tęs darbus „Barcelona“ klube, o tai būtų didelės naujienos komandai. Ji varžosi toliau, nors ir spaudžiama jo asmenybės ir lyderystės, toliau nesustoja pridėti vis naujų pergalių kiekviename sezone.

Lygos titulas išgelbėjo jų sezoną… ir kas žino, ar tai nebus kertinis žingsnis užimant ir Europą.”

J.C.Navarro pakomentavo apie N.Mirotičių ir Š.Jasikevičių

„Mundo Deportivo“ prieš kelias savaites rašė, kad per pokalbį su „Barcelona“ vadovais Š.Jasikevičius netikėtai sutiko nusirėžti ženklią atlyginimo dalį, o tai paliko įspūdį komandos vadovams.

Po finalo serijos „Barcelona“ sporto direktorius Juanas Carlosas Navarro trumpai pasisakė ir apie komandos lyderio Nikolos Mirotičiaus, ir apie Š.Jasikevičiaus ateitį.

J.C.Navarro patvirtino N.Mirotičiaus išvykimą, katalonų „RAC1“ kalbėjęs taip: „Mes neatsukome nugaros Mirotičiui, tai buvo seniai priimtas sprendimas. Klubas priėmė tokį sprendimą ir mes suksime kitu keliu. Dėl to esame ramūs.“

Atvirame interviu prieš pat Ispanijos lygos finalą daugiausia uždirbantis Barselonos krepšininkas N.Mirotičius pabrėžė apie tai, kad pats neturėjo minčių palikti katalonų komandos, o su juo niekas nesiderėjo ir pastaruoju metu net neklausė dėl atlyginimo susimažinimo.

J.C.Navarro dabar atsakė: „Ar jis atsisakė susimažinti atlyginimą? Absoliučiai taip. Mes daug kartų kalbėjomės su jo agentu.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Juan Carlos Navarro
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Juan Carlos Navarro

Buvęs legendinis „Barcelona“ krepšininkas, pastaruosius kelerius metus atliekantis sporto direktoriaus pareigas, buvo paklaustas ir apie Š.Jasikevičiaus ateitį.

AS rašo, kad J.C.Navarro leido aiškiai suprasti, kad klubas norėtų tęsti darbus su Š.Jasikevičiumi.

„Nemanau, kad bus kokių problemų kartu su juo tęsti darbus kitais metais“, – patikino J.C.Navarro.

„Gigantes.com" plačiau praskleidė J.C.Navarro mintį apie Š.Jasikevičių.

„Jasikevičiaus kontraktas baigiasi dabar, o mes norime, kad jis būtų mūsų treneris. Dabar turime paruošti tam tikrus namų darbus, o jei projektas bus geras, o aš esu įsitikinęs, kad jis bus geras, mes duosime jam žinoti ir aš nemanau, kad bus problema jam tęsti kitus metus Barselonoje, – sakė J.C.Navarro. – Jis supranta apie ką šis klubas, supranta puikiai. Kaip visi žino, bus apkarpytos visos sporto sekcijos, o mes pabandysime sukurti geriausią komandą kaip tik įmanoma. Ir mums pavyks. Kitais metais mes grįšime, nėra abejonių. Aš tuo pasirūpinsiu. Mes esame laimingi tuo, kaip viskas baigėsi, bet jau sunkiai dirbame dėl kito sezono.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius