Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 15

„Barcos“ triumfo akimirkos: nuoširdus Šaro džiaugsmas ir B.Davieso šėlsmas autobuse

Šarūnas Jasikevičius su „Barcelona“ iškovojo pirmąjį sezono trofėjų, o po rungtynių kaip reikiant atšventė.
Šarūno Jasikevičiaus džiaugsmo akimirka
Šarūno Jasikevičiaus džiaugsmo akimirka / Stopkadras

Katalonai Ispanijos Karaliaus taurės finale įtikinamai 88:73 įveikė amžiną priešą Madrido „Real“ klubą ir iškėlė prestižinį šalies krepšinio trofėjų po metų pertraukos.

Praėjusią vasarą į Barseloną iš Kauno persikėlusiam Š.Jasikevičiui tai tapo saldžiu pusmečio darbo vaisiumi. Be to, „Barca“ atsirevanšavo „karaliams“ ir už pralaimėjimą prieš sezoną, kai nusileido oponentams iš Madrido kovoje dėl Ispanijos Supertaurės.

Po pergalių niekada džiaugsmo neslepiantis Šaras su šypsena veide nesiskyrė ir po šio finalo, o kameros užfiksavo jo nuoširdų triumfą su naudingiausiu finalinių Karaliaus taurės kovų žaidėju Cory Higginsu.

„Esu labai laimingas dėl šio titulo, – po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo Šaras. – Šiandien buvome labai geri pirmąsias 20 minučių, o vėliau atsilaikėme praradę koncentraciją. Bet mano vyrukai nėra robotai, o ir Madridas yra gera komanda.“

Triumfavęs Šaras šia pergale prisijungė prie išskirtinio Ispanijos Karaliaus taurės klubo – asmenybių, kurios yra laimėjusios taurę ir kaip žaidėjai, ir kaip treneriai.

Š.Jasikevičius, žaisdamas Katalonijos klube, Karaliaus taurę iškovojo tris sykius (2001, 2003 ir 2013 m.) ir prisijungė prie kitų aštuonių tą anksčiau padariusių žmonių. Tik Fernando Fontas ir Eduardo Kucharski tą atliko su „Barcelona“ klubu.

„Tai – džiaugsmas visiems katalonams ir mūsų komandai, nes klubas išgyvena sudėtingus laikus. Visada geriau laimėti nei pralaimėti. Dabar turime mėgautis, tačiau sezonas čia dar nesibaigia. Jau netrukus grįšime į Eurolygos kovas ir turėsime toliau mokytis ir tobulėti“, – po finalo sakė Š.Jasikevičius.

Džiaugsmo po laimėto finalo neslėpė ir kiti „Barcos“ nariai, anksčiau gynę Kauno „Žalgirio“ garbę.

Leo Westermannas po pergalės po Madrido „WiZink“ areną klaidžiojo su alaus buteliu rankoje, o Brandonas Daviesas šėlo komandos autobuse.

Komandos draugams užsikūrus ir ėmus skanduoti, buvęs žalgirietis šoko į vidurį ir ėmė šokti, sulaukdamas tik dar garsesnių kitų „Barcelona“ komandos žaidėjų ovacijų.

„Niekada nelaikyk tokių momentų savaime suprantamu dalyku, – po mačo tviteryje rašė B.Daviesas. – Iškovoti trofėjus nėra lengva. Buvo sunku, bet mes laikėmės išvien! Šaunuoliai, komanda! Esame išalkę daugiau!“ – rašė „Barcelona“ centras, finale pelnęs 10 taškų.

Jau ketvirtadienį naujai iškepti Ispanijos taurės laimėtojai namuose Eurolygos rungtynėse priims sekmadienį Karaliaus Mindaugo taurę laimėjusį Kauno „Žalgirį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius