Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 27

Bosnių treneris manė, kad į Lietuvą keliauti neteks: „Kai kurios rungtynės buvo atšauktos“

Bosniai likus 36 valandoms iki rungtynių dar neplanavo keliauti į Lietuvą, tačiau galiausiai atskridę „Avia Solutions Group“ arenoje kovoje išsilaikė tik vos daugiau nei 20 minučių.
Lietuva - Bosnija ir Hercegovina
Vedranas Bosničius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie nepaprastąją padėtį Lietuvoje penktadienį prabilę bosniai neišskrido su lietuviais iš Tuzlos į Vilnių, tikėdamiesi, kad FIBA išklausys Balkanų atstovų prašymus ir nukels pasaulio čempionato atrankos rungtynes į vėlesnį laiką.

Tarptautinė krepšinio federacija to nepadarė, bosniai kurį laiką dar pasispyriojo, bet galiausiai susikrovė lagaminus ir tik rungtynių dieną atkeliavo į Vilnių tiesioginiu skrydžiu iš Sarajevo.

Panašu, kad neramios dienos bosnių stovykloje išsunkė šios komandos krepšininkus.

Vyriausiojo trenerio Vedrano Bosničiaus gauta techninė pražanga užkūrė bosnius antrajame kėlinyje, kai jie ištirpdė lietuvių dviženklę persvarą ir trečiojo ketvirčio pradžioje net trumpam įgijo pranašumą, bet geležinė lietuvių gynyba, per antrą rungtynių pusę praleidusi tik 24 taškus, ir solidūs Tomo Dimšos bei Deivido Gailiaus pasirodymai neleido svečiams pasvajoti apie pergalę.

„Sveikinimai Lietuvai su pergale. Bandėme išpešti kuo daugiau iš šios situacijos, kuri nebuvo gera, – sakė V.Bosničius. – Per pirmąsias minutes buvome kiek per švelnūs, leidome jiems pajusti žaidimą, kas nėra gerai žaidžiant prieš Lietuvą, kuri turi gerus metikus ir gerus žaidėjus. Po to mano žaidėjai sureagavo gerai. Sužaidėme labai gerai pirmąsias 25 minutes, bet nesugebėjome išlikti rungtynėse visas 40 minučių. Išlikti rungtynėse su Lietuva padarant 19 klaidų ir stipriai pralaimint kovą dėl kamuolių yra sudėtinga. Turime padaryti gerą rungtynių analizę. Lietuvos rinktinė žaidė labai fiziškai abejose rungtynėse, mes irgi turime išmokti taip žaisti. Manau, kad šios rungtynės padės mums ateityje.“

Bosnių strategas trumpai papasakojo, kaip jo komandai sekėsi pastarosiomis dienomis, kai iš pradžių Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė nusprendė nevyksianti į Vilnių, bet kitą dieną persigalvojo.

Jis teigė, kad jau buvo patikėjęs, kad rungtynės Vilniuje neįvyks – esą taip manyti jį privertė įvykiai kitose šalyse, nors iš tiesų iki šiandien buvo įvykusios visos pasaulio čempionato atrankos rungtynės.

„Kai kurios rungtynės buvo atšauktos. Tuo metu manėme, kad rungtynės bus atšauktos, – atskleidė strategas. – Bet galiausiai sulaukėme informacijos, kad rungtynės nebus atšauktos, kad vyksime į rungtynes. Deja, kai kurie žaidėjai buvo traumuoti, kai kurie parvyko namo, be to, praleidome skrydį, nes manėme, kad rungtynės bus atšauktos. Mūsų federacija padarė gerą darbą, kad mes galėtume čia atvykti. Atvykome čia šį rytą. Vyrukai pavalgė, pailsėjo. Bandėme pasirodyti kuo geriau. Visi mes labai mylime šį sportą, mums svarbiausia atstovauti savo šalį. Tai trumpa mūsų istorija iš pastarųjų trijų dienų. Manau, kad galėsime gerai išanalizuoti abejas rungtynes ir mums tai padės, nes žaisime prieš Lietuvą ir Europos čempionate. Tikiuosi, kad tai mums padės vasarą.“

Galiausiai, V.Bosničius nebeištvėrė ir paprašė jo klausti tik apie krepšinį.

„Norėčiau kalbėti apie krepšinį. Tai buvo geros rungtynės abiem komandoms, deja, Lietuvai jos buvo geresnės, nes jie laimėjo, bet aš čia tam, kad kalbėtume apie krepšinį“, – sakė prieš daugiau nei du dešimtmečius trumpai ir tuometiniame Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidęs bosnis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuva – Bosnija ir Hercegovina
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuva – Bosnija ir Hercegovina

V.Bosničius taip pat išgirdo klausimą ir apie ryškiausią Bosnijos žvaigždę Jusufą Nurkičių. „Portland Trail Blazers“ vidurio puolėjas šiuo metu yra traumuotas, bet trenerio teigimu, gali būti, jog jis stos prieš lietuvius Europos čempionato grupėje rugsėjį.

„Mūsų tikslas yra turėti geriausius žaidėjus. Tai reiškia, kad jei turėsime Jusufą, be abejo, jis mums padės. Ypač turint omenyje, kad Lietuva irgi turės kitokią komandą. Bandysime surinkti kuo geresnę komandą ir įveikti Lietuvą“, – žadėjo V.Bosničius.

Bosnių gretose šiame lange siautėti laisvės neturėjo rezultatyviausias Ispanijos lygos krepšininkas Džananas Musa.

FIBA nuotr./Džananas Musa
FIBA nuotr./Džananas Musa

Po 19,8 taško ACB pirmenybėse renkantis bosnis per du susitikimus į Lietuvos krepšį įmetė tik 21 tašką ir atakavo vos 37,5 proc. tikslumu. Dėl tokio slogaus savo pasirodymo bosnių žvaigždė kaltino lietuvių gynybą.

„Šiame lange lietuviai atliko gerą darbą. Visa komanda žaidė labai gerai gynyboje, bet su treneriu Vedranu aptarsime tai, kur padarėme klaidas, ir bandysime iš to pasimokyti“, – sakė 22-ejų Dž.Musa.

Bosnis, kurio šalies krepšinio federacija dar prieš kelias dienas teigė, kad Lietuvoje nesaugu, sulaukė ir klausimo, ar Vilniuje nesijaučia nesaugiai.

„Ne, nesijaučiu nesaugiai. Yra kaip yra. Visai Europai tai yra sudėtinga situacija. Mano užuojauta keliauja visiems, kurie patyrė šį karą. Tikiuosi, kad jis greitai baigsis. Mes saugiai čia atkeliavome, niekas Lietuvoje nėra nesaugu, ypač Vilniuje. Mums tai buvo gera patirtis“, – sakė NBA dar prieš kelerius metus žaidęs ir naujokų biržoje 29-u šaukimu pakviestas puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius