Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 28

Buvęs žalgirietis dėl COVID-19 atsidūrė ligoninėje: „Jaučiuosi lyg pervažiuotas traukiniu“

Vienas pirmųjų Kauno „Žalgirio“ legionierių, dabartinis Kroatijos krepšinio rinktinės treneris Veljko Mršičius nuvežtas į ligoninę dėl sudėtingos būklės susirgus COVID-19.
Veljko Mršičius
Veljko Mršičius / Instagram nuotr.

49 metų krepšinio treneris užsikrėtė koronavirusu daugiau nei prieš savaitę.

Jis atsiskyrė nuo „Zadar“ komandos, kurią treniruoja pastaruoju metu, ir izoliavosi apartamentuose Zadare.

Tačiau per savaitę kūno temperatūra nenukrito.

Jo buvęs bendražygis Kroatijos rinktinėje Stanko Vrankovičius iškvietė gydytojus, kai paskambinęs bičiuliui suvokė, kad šis nebegali suregzti trijų žodžių iš eilės dėl nuolatinio kosėjimo.

Per Kalėdas V.Mršičius buvo išgabentas į ligoninę.

Jis pats įkėlė nuotrauką, kurioje guli su deguonies kauke. V.Mršičius teigė, jog taip norėjęs įspėti apie COVID-19 grėsmę tuos, kurie į virusą žvelgia neatsargiai.

Jis lieka ligoninėje, bet Kroatijos žiniasklaidai teigė, kad jau jaučiasi geriau.

„Jaučiuosi lyg pervažiuotas traukiniu. Mane kankina aukšta temperatūra ir kosėjimas, bet po 10 dienų kovos gydytojai yra optimistai, jie mato problemų pabaigos ženklus“, – sakė V.Mršičius.

Jis pridūrė sekmadienį, kad iki šiol bendravo žinutėmis, nes kalbėti buvo sudėtinga, bet sekmadienį jau atsiliepė ir telefonu.

„Nebeturiu karščio, kosėju šiek tiek mažiau, bet vis dar negaliu ilgai kalbėti, dar sunku kvėpuoti. Rytoj man padarys dar vieną plaučių nuotrauką, o jei viskas bus gerai, gal netrukus išleis namo“, – vylėsi V.Mršičius.

„Tikimės, kad komplikacijų nebus, bet SARS-CoV-2 virusas yra nenuspėjamas. Šiuo metu jam labiausiai reikia ramybės“, – teigė Zadaro ligoninės gydytojas Davoras Predovanas.

„Scanpix“ nuotr./Veljko Mršičius
„Scanpix“ nuotr./Veljko Mršičius

V.Mršičius yra bene pirmasis aukšto lygio Kauno „Žalgirio“ legionierių, atvykęs į Lietuvą 1996–1997 m. sezoną ir padėjęs tuomet Jono Kazlausko treniruojamai komandai laimėti LKL aukso žiedus.

203 cm ūgio puolėjas daug metų žaidė Kroatijos rinktinėje, su kuria laimėjo tris bronzos medalius – du Europos ir vieną pasaulio pirmenybėse.

Baigęs krepšininko karjerą tapo treneriu. Vadovaudamas Zagrebo „Cedevita“ V.Mršičius tris kartus laimėjo Kroatijos pirmenybes 2015–2017 metais.

„Scanpix“ nuotr./Veljko Mršičius
„Scanpix“ nuotr./Veljko Mršičius

Nuo 2019 metų gegužės jis paskirtas Kroatijos rinktinės treneriu, o nuo 2020 metų vasaros pradėjo eiti ir antras pareigas – treniruoja „Zadar“ ekipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius