Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2022 08 31

Buvęs „Žalgirio“ žaidėjas Z.Dragičius – apie mūšį su Lietuva ir brolio įkalbinimą sugrįžti

Buvęs Kauno "Žalgirio" legionierius Zoranas Dragičius pasidalijo mintimis apie ketvirtadienį startuojantį Europos čempionatą ir pirmąją akistatą su Lietuva.

„Jau pirmose rungtynėse mūsų laukia Lietuva, motyvacijos mums netrūksta, su jais jau žaidėme pernai olimpinių žaidynių kvalifikacijoje, nors jie pasipildė naujais žaidėjais. Nebloga komanda, jie visi moka žaisti“, – prieš ketvirtadienį prasidedantį Europos čempionato startą kalba Slovėnijos rinktinei atstovaujantis buvęs žalgirietis Zoranas Dragičius.

Jis Slovėnijos rinktinės marškinėlius užsivilko po septynių metų pertraukos.

2017-aisiais, kai slovėnai triumfavo žemyno pirmenybėse, jis nežaidė dėl traumos.

Nepaisant to, jis tą vakarą kartu su komandos draugais patyrė vieną puikiausių vakarų „Sinan Erdem Dome“ arenoje, kur jo brolis Goranas iškėlė taip ilgai lauktą trofėjų.

33-ejų metų krepšininkas šiuo metu atstovauja Liublianos „Cedevita Olimpija“ komandai ir sutiko prisidėti prie naujos Slovėnijos rinktinės mozaikos.

„Esame atsipalaidavę, žinome, koks sunkus mūsų laukia čempionatas ir kad lengvų rungtynių čia tikrai nebus. Bet žinome ir kokį potencialą turime. Tereikia būti atkakliems. Norime laimėti medalius, bet tai nebus lengva. Žinome, kad visi nori įveikti Slovėniją, bet tuo pačiu reikia pabrėžti, kad čempionate dalyvaus labai talentingos nacionalinės komandos, kurios visada priklausė Europos krepšinio viršūnei“, – Siol.net tinklapiui kalbėjo Z.Dragičius.

Jis buvo vienas atkakliausių Slovėnijos rinktinės narių, įtikinusių savo brolį Goraną vėl vilkėti marškinėlius su Slovėnijos herbu.

„Goranas tikrai suteikia pridėtinės vertės šiai rinktinei. Taip pat puiku, kad Gogis yra čia, nes turėsime pailsinti Luką ir dėl to nebus žaidimo svyravimų. Svarbiausia, kad žaistume savo žaidimą. Mūsų rinktinės privalumas, kad visi ilgai žaidžiame kartu, kad visi vienas kitą puikiai pažįstame ir visi žinome savo vaidmenis“, – įsitikinęs buvęs žalgirietis.

Pirmasis daug pastangų reikalaujantis išbandymas slovėnų laukia jau ketvirtadienį Kelne.

„Lietuva mūsų laukia jau pirmose rungtynėse, motyvacijos mums netrūksta, jau pernai žaidėme su jais kvalifikacijoje į olimpines žaidynes, bet dabar jie pasipildė naujais žaidėjais. Nebloga komanda, visi žino, kaip žaisti. Turime išnaudoti savo kozirius ir žaisti greitai. Jie turi puikią priekinę liniją, kurioje lyderiauja Valančiūnas ir Sabonis, o mes turėsime išnaudoti savo mažus krepšininkus“, – įsitikinęs Z.Dragičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius