-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 27

C grupė: Ispanijos žvaigždynas ir antros vietos intriga

Pasaulio krepšinio čempionatas startuoja šį šeštadienį Kinijoje, kur 32 komandos kausis dėl apdovanojimų ir olimpinių bilietų. Pirmajame etape į aštuonias grupes po keturias padalytos rinktinės sieks patekti tarp dviejų geriausių, kad persikeltų į antrą etapą. 24sek pristato C grupę.
C grupė: Tunisas, Ispanija, Iranas, Puerto Rikas
C grupė: Tunisas, Ispanija, Iranas, Puerto Rikas / 15min.lt montažas

Komandos: Ispanija, Puerto Rikas, Iranas, Tunisas

Ispanija. Akivaizdi grupės favoritė, kuri pasmerkta užimti pirmąją vietą. Ispanai yra laikomi vienais iš viso čempionato favoritų, nors ir nebus legendinio Pau Gasolio. 2006 metų pasaulio čempionai visuomet yra pretendentai į medalius. Sergio Scariolo vadovaujamoje komandoje susipina patirtis ir jaunystė. Trečiajame pasaulio čempionate žaisiantis Ricky Rubio turėtų vadovauti komandai, kurios žvaigždė po krepšiu bus Marcas Gasolis. Ne mažiau svorio prideda tokie žaidėjai kaip Victoras Claveras, Segio Llullas ir Rudy Fernandezas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos triumfas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos triumfas

Puerto Rikas. Rinktinė, kurios prisibijoma ir dėl praeities laimėjimų. Jau sunku prisiminti, bet Atėnų olimpinėse žaidynėse Puerto Rikas buvo nukovęs amerikiečius. Vienu pagrindinių jų ginklų yra laikomas Gianas Clavellas, kuris puikiai pažįsta ispanus, nes praėjusį sezoną žaidė Madrido „Estudiantes“ klube. Beje, puertorikiečiai turėtų kelti blogus prisiminimus ispanams, kuriuos nugalėjo 2002 metų pasaulio čempionate, kuriame pasiekė ketvirtfinalį.

„Scanpix“ nuotr./Puerto Riko krepšinio rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Puerto Riko krepšinio rinktinė

Iranas. Trečią kartą pasaulio čempionate žaisiantys veteranai Hamedas Haddadi ir Samadas Nikkhah Bahramas bandys savo patirtimi vesti Irano rinktinę. Jiems tai bus greičiausiai paskutinė galimybė pakovoti dėl istorinio pasiekimo – patekimo į kitą turnyro etapą. Iranas dar niekada nėra išėjęs iš grupės.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Hamedas Haddadi
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Hamedas Haddadi

Tunisas. Rinktinė į pasaulio čempionatą sugrįžta po 9 metų pertraukos, bet turės net 6 žaidėjus, kurie kovojo 2010 metais. Tuniso lyderiu turėtų būti NBA ir Europoje žaidęs centras Salahas Mejri. Tunisiečiai sieks istorinės, pirmosios, pergalės pasaulio čempionate.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Salahas Mejri
AFP/„Scanpix“ nuotr./Salahas Mejri

Žvaigždė. Marcas Gasolis. Be jokios, abejonės jaunesnysis Pau Gasolio brolis bus didžiausia C grupės žvaigždė. 34 metų puolėjas pagavo laimės paukštę, kai „Memphis Grizzlies“ jį išmainė į „Toronto Raptors“ klubą, su kuriuo ispanas tapo NBA čempionu. M.Gasoliui tai bus jau ketvirtasis pasaulio čempionatas. Jo kelionė prasidėjo 2006 metais, kai ispanai tapo pasaulio čempionais.

„Scanpix“ nuotr./Marcas Gasolis
„Scanpix“ nuotr./Marcas Gasolis

Atkreipkite dėmesį. Tai bus debiutinis pasaulio čempionatas broliams Willy ir Juancho Hernangomezams. Daugiau tikimasi iš 23-ejų Juancho, kuris puikiai pasirodė draugiškų rungtynių cikle. 2,06 m „Denver Nuggets“ puolėjas yra laikomas kylančia Ispanijos žvaigžde ir gali žaisti tiek sunkiuoju, tiek lengvuoju krašto puolėju.

„Scanpix“ nuotr./Juancho Hermangomezas
„Scanpix“ nuotr./Juancho Hermangomezas

Intriga. Jeigu pirmoji grupės vieta yra garantuota Ispanijai, tai kas užims antrąją? Nors likusios trys komandos yra laikomos apylygėmis, manoma, kad geriausiai ispanams gali pasipriešinti Puerto Rikas.

Įdomūs faktai

1. Johnas Hollandas buvo kviečiamas į Puerto Riko rinktinę, tačiau žaidėjas sumanė už žaidimą nacionalinėje komandoje paprašyti 45 tūkst. JAV dolerių. Į tokį žaidėjo akibrokštą Puerto Riko federacija sureagavo griežtai – uždraudė jam metus žaisti Puerto Riko lygoje ir viešai pasmerkė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Johnas Hollandas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Johnas Hollandas

2. Tuniso rinktinė yra vyriausia šiame pasaulio čempionate. Rinktinės žaidėjų amžiaus vidurkis yra 31,9 metų. Jauniausiam rinktinės žaidėjui Omarui Abadai yra 26-eri, vyriausiam Radhouane Slimane – 38-eri.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tuniso krepšininkai tapo Afrikos čempionais
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tuniso krepšininkai tapo Afrikos čempionais

Citata. Ispanijos rinktinės įžaidėjas Ricky Rubio apie konkurenciją šiame pasaulio čempionate: „Iki šiol atrodydavo, kad žiūrime filmą. Visada žinodavome, kad pabaigoje vis tiek laimės JAV. Tačiau pastaruoju metu filmo pabaiga keičiasi. Dabar turime daugiau konkurencijos ir nežinai, ko tikėtis filmo pabaigoje. Jis gali baigtis visaip.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio ir Sergio Scariolo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio ir Sergio Scariolo

Prognozė. Ispanija švęs visas tris pergales ir taps grupės nugalėtoja. Antrąją vietą greičiausiai užims Puerto Rikas, o Iranui ir Tunisui naujų aukštumų teks palaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius