Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 09

„Cavaliers“ pertvarkos atgarsiai: nebeliks taktikos „daryk ką nors, LeBronai“

„Cleveland Cavaliers“ dar vasarą, galima pripažinti, pralaimėjo Kyrie Irvingo mainus, kai išsiuntė vieną didžiausių lygos žvaigždžių į Bostoną. Tačiau ketvirtadienį „Cavs“ taip sudrebino NBA rinką, kad gerbėjai greitai pradėjo maišytis, kurie gi žaidėjai išvyko, o kurie nusileido Klivlande.
LeBronas Jamesas ir Isaiah Thomasas
LeBronas Jamesas ir Isaiah Thomasas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Taigi, „Cavs“ atsisveikino su Dwayne'u Wade'u, Derricku Rose'u, Imanu Shumpertu, Jae Crowderiu, Channingu Frye ir Isaiah Thomasu.

Į komandą atvyko George'as Hillas, Rodney Hoodas, Jordanas Clarksonas ir Larry Nance'as.

Kaip rašo ESPN.com apžvalgininkas Zachas Lowe'as, dabar „Cavaliers“ tapo jaunesne, geriau pataikančia ir stabiliau besiginančia komanda.

Žinoma, kaip pažymi ir ESPN, reikia priminti, kad prieš darant išvadas dar turėtume palaukti vaizdo aikštėje pokyčių, tačiau panašu, kad komanda turėtų atsisakyti taktikos „daryk ką nors, LeBronai“.

„Scanpix“ nuotr./„Cavaliers“ – „Rockets“
„Scanpix“ nuotr./„Cavaliers“ – „Rockets“

Žvelgiant į mainus galima daryti prielaidą, kad dabar „Cavaliers“ vėl atgavo Rytų konferencijos favoritų statusą.

Apžvalgininkas Z.Lowe'as mano, kad I.Shumpertas buvo nusodintas, D.Rose'as tiesiog ndavė naudos, Ch.Frye tapo nebereikalingu, I.Thomasas vis dar liko palūžęs, J.Crowderis buvo nusivylęs, o D.Wade'as, kadaise buvęs legenda, tapo nebesiginančiu ir trukdančiu pagaliu „Cavs“ ratuose.

Internete jau seniai sklandė vaizdo įrašai, kuriuose matosi akivaizdi įtampa tarp stringančių Klivlando klubo žaidėjų: jie nepadėjo vienas kitam gynyboje, komandos viduje nebeliko atmosferos, o tiksliau – ji tapo siaubinga. Net ir pats L.Jamesas seniai buvo toks pasyvus prie savojo krepšio.

VIDEO: Įpykęs L.Jamesas minutės pertraukėlės metu mokė komandos draugus

„Cavaliers“ žaidėjus, gadinusius komandą iš vidaus, pakeitė krepšininkais, kurie turėtų geriau prisitaikyti“, – rašo Z.Lowe'as.

Naujokas G.Hillas šiuo metu tritaškius meta net 45 procentų taiklumu ir pagal šį rodiklį yra lyderis visoje NBA. Taip pat jis gali gintis bent per dvi pozicijas.

Dar solidžiau atrodo L.Nance'as: žaibiškos užtvaros, geras žaidimo skaitymas ir kova po krepšiu. ESPN.com apžvalgininkas rašo iš vieno komandos vadovų girdėjęs mintį, jog šis žaidėjas tiek aikštėje, tiek už jos ribų galvoja tik apie vieną: kaip padėti komandai laimėti. Todėl galima tikėtis, kad jis su Kevinu Love'u sudarys labai aukšto IQ duetą po krepšiu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Larry Nance'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Larry Nance'as

Tačiau štai J.Clarksonas yra ne taip gražiai apdainuojamas „Cavaliers“ naujokas. Jis iš toli meta 32 proc. taiklumu, o kai kuriose rungtynėse gali gintis blogiau nei J.R.Smithas ir Jamalas Crawfordas kartu sudėjus.

Reikia paminėti, kad J.Clarksonui – 25-ri, todėl yra šansų, jog taiklumas pasitaisys, taip pat šis žaidėjas gerai mato komandos draugus.

Paskutinysis „Cavs“ naujokas R.Hoodas, pasak Z.Lowe'o, gali visko padaryti po truputį. Kalbama, kad šis žaidėjas gali būti kiek per minkštas tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Skaičiai kalba, kad jis nėra geriausias gynybos ramstis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rodney Hoodas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rodney Hoodas

Po šių mainų „Cavaliers“ galės žaisti įvairiausiais penketais ir derintis prie varžovų, tačiau visos problemos, žinoma, neišnyko. Komandai vis dar turėtų trūkti patikimų žmonių gynyboje, kuri bent iki dabar buvo tiesiog apverktina.

Taip pat Klivlando ekipa neturi antros superžvaigždės, kuri galėtų imtis iniciatyvos lemiamu momentu.

„Tai buvo geras vakaras Klivlandui. Lyg mažas stebuklas, o LeBronas negalėjo norėti nieko daugiau. „Cavs“ padarė viską, ką galėjo ir dabar vienos traumos atveju bent jau turi šansą mesti iššūkį „Golden State Warriors“, – apžvalgą užbaigia Z.Lowe'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius