Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 18

Čekų žinutė lietuviams: sulaikyti Milošą Teodosičių reikia policijos

Serbijos rinktinėje garsių pavardžių ir galingų žaidėjų netrūksta. Ketvirtfinalyje su Čekija ryškiausiai žibėjo Milošas Teodosičius. Jis tapo pagrindiniu Serbijos pergalės 89:75 dirigentu.
Milošas Teodosičius
Milošas Teodosičius / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Jeigu nori jį sustabdyti, reikia policijos. Jis atliko 14 rezultatyvių perdavimų – kai kuriuos dėl mūsų klaidų. Bet jis nuolat mums darė problemų“, – po ketvirtfinalio oficialiai „Eurobasket 2015“ svetainei kalbėjo Čekijos rinktinės treneris Ronenas Ginzburgas. 

Tai buvo antras kartas šiame Europos čempionate, kai 28-erių įžaidėjas gerino savo perdavimų rekordą. Grupės rungtynėse su Turkija jis atliko 13 rezultatyvių perdavimų ir pranoko Mantą Kalnietį.

Jis turi sugebėjimą surasti komandos draugus nežiūrėdamas į juos ir atlikdamas gudrius perdavimus.

Rungtynėse su Čekija M.Teodosičius susitiko su Tomašu Satoransky, kuris rungtynėse su Lietuva nuskynė rekordą su 15 rezultatyvių perdavimų.

Tačiau net ir „Barcelona“ ekipos aikštės generolas neturėjo atsakymo M.Teodosičiaus genialumui. 

„Jis labai išmintingas žaidėjas. Galbūt kažkuriuo metu jį ir sustabdėme, tačiau jis vis tiek atliko 14 perdavimų. Jis turi sugebėjimą surasti komandos draugus nežiūrėdamas į juos ir atlikdamas gudrius perdavimus“, – konkurentą gyrė T.Satoransky.

„Jis vienas iš geriausių Europoje. Jis puikiai vadovauja komandai ir pridaro problemų su pikenrolu“, – pridėjo Čekijos rinktinės krepšininkas.

Kitas žaidėjas Serbijos rinktinėje, kuris gali imtis lyderio vaidmens, yra Stefanas Markovičius. Jis geriau už visus supranta M.Teodosičių, su kuriuo Serbijai atstovauja nuo paauglystės.

Žaidėjai kartu lipo ant prizininkų pakylų praėjusių metų pasaulio čempionate ir 2009 metų Europos čempionate. 

Serbai ir rungtynėse su Lietuva turės remtis kūrybingais M.Toedosičiaus perdavimais.

S.Markovičius didžiuojasi turėdamas tokį patikimą komandos draugą: „Turėjau privilegiją su juo žaisti nuo jaunimo komandų. Kai jis yra užsivedęs, jo sustabdyti neįmanoma. Jo perdavimai yra nuostabūs.“

Jo žaidimo matymas yra neįtikėtinas. Nenoriu jo lyginti su kitais. Jis ypatingas.

Serbijai taip pat vadovauja vienas iš gerbiamiausių žemyno trenerių – Aleksandaras Djordjevičius. Jis pats buvo vienas iš geriausių Europos įžaidėjų.

Tačiau net jis negali paaiškinti M.Teodosičiaus stebuklų su kamuoliu: „Jis yra nuostabus žaidėjas. Man tiesiog smagu jį stebėti treniruočių metu. Jis daro dalykus, kurių aš niekada nesu matęs. Jis pasiženklina šiame dešimtmetyje. Jo žaidimo matymas yra neįtikėtinas. Nenoriu jo lyginti su kitais. Jis ypatingas.“

M.Teodosičius penktadienį pusfinalyje susitiks su Lietuvos rinktinės žaidimo organizatoriumi Mantu Kalniečiu.

Lietuvis taip pat pripažįsta, kad varžovą sustabdyti bus sunku: „Tu negali jo sulaikyti, bet gali priversti jį jaustis nepatogiai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius