Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 09

„Celtics“ svarsto galimybę įsigyti M.Kuzminską, jam – ir kito NBA klubo dėmesys

Ispanijos žiniasklaida praneša, kad „Boston Celtics“ klubas po padidinamuoju stiklu stebi Mindaugo Kuzminsko žaidimą Ispanijoje. Skelbiama, kad NBA ekipa svarsto galimybę po sezono pasikviesti lietuvį už Atlanto.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / „Scanpix“ nuotr.

Vasarą kaip tik baigsis M.Kuzminsko trejų metų kontraktas su Malagos „Unicaja“. Malagos žiniasklaida įsitikinusi, kad ant 26 metų puolėjo stalo suguls ir Europos turtingųjų pasiūlymai.

„Celtics“ jau seniai merkia akį „Unicaja“ lyderiui. Bostono klubas praėjusią vasarą prašė andalūzų išleisti krepšininką į NBA Las Vegaso lygą, tačiau Malagos klubo vadovai nenorėjo rizikuoti žaidėjo sveikata ir išvykti už Atlanto neleido.

„Celtics“ klube tarptautiniu skautu dirba lietuvis Benas Matkevičius. Jis turi galimybę iš arti įvertinti M.Kuzminsko perspektyvas žengti į NBA. Malagos žiniasklaida skelbia, kad „Celtics“ krepšinio operacijų prezidentas Danny Ainge'as labai vertina lietuvio skauto nuomonę.

Nenori likti žvaigždės šešėlyje

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

„Celtics“ lengvojo krašto puolėjo pozicijoje įsitvirtinęs Jae Crawderis, renkantis 13,9 taško ir atkovojantis 5,1 kamuolio. Vasarą su „Celtics“ jis sudarė penkerių metų 35 mln. JAV dolerių vertės kontraktą.

Jį nuo suolo keičia 9,8 taško renkantis Evanas Turneris, bet jo sutartis su „Celtics“ baigsis po sezono.

M.Kuzminskas galėtų užimti jo vietą.

Malagos žiniasklaida praneša, kad susidomėjimą, nors ir mažesnį nei „Celtics“, rodo „Oklahoma City Thunder“ ekipa. Tačiau Oklahomos vadovų galva dabar sukasi tik apie ketinimus išlaikyti Keviną Durantą. Jei pavyks tą padaryti, „Thunder“ gerokai viršys algų kepurę ir kažin ar lietuviui galės pasiūlyti geras sąlygas persikelti į NBA.

Be to, jeigu K.Durantas liks Oklahomoje, galimybė pamatyti M.Kuzminską su „Thunder“ apranga bus labai maža. Ir pats lietuvis nenori tūnoti ant suolo.

Traukia rusų dėmesį

Europoje lietuviui dėmesio tikrai netrūksta.

Skelbiama, kad dar vasarą M.Kuzminsku domėjosi Krasnodaro „Lokomotiv“, Kazanės UNICS, Stambulo „Daruššafaka“ klubai, tačiau lietuvis pratęsė kontraktą su „Unicaja“, o išpirkos suma siekė net 1 milijoną eurų.

M.Kuzminskas šį sezoną Eurolygoje gauna pasireikšti vid. po 21,5 minutės, pelno 13,3 taško, atkovoja 3,7 kamuolio ir renka 13,6 naudingumo balo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius