-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 08

Iš gilios duobės išlipę Lietuvos čempionai krito paskutinių sekundžių dramoje

Lietuvos čempionas Vilniaus „Rytas“ (1-2) pralaimėjo dar vieną FIBA Čempionų lygos „Top 16” etapo mūšį. Trečiadienio vakarą Giedriaus Žibėno vyrai namuose sugebėjo panaikinti net 22 taškų deficitą, bet pačioje rungtynių pabaigoje dramatiškai 79:86 kapituliavo prieš J grupės lyderį Bonos „Telekom Baskets“ (3-0).

Vokiečiai uraganiniu puolimu pradėjo akistatą ir nuo pirmųjų minučių šovė į priekį 7:0. Sureaguoti į šį smūgį „Rytui“ sekėsi sunkiai. Vokietijos komanda ir toliau neturėjo didesnio vargo prieš šeimininkų gynybą ir jau pirmajame kėlinyje pasiuntė „Rytą“ į nokdauną.

Per pirmą kėlinį Vilniaus klubas praleido net 28 taškus ir turėjo dviženklį deficitą. Kai antrą ketvirtį „Telekom Baskets“ pradėjo spurtu 8:0, atrodė, kad svarbiausi klausimai buvo atsakyti. „Ryto“ problema išaugo iki 22 taškų (21:43).

Bet antroje mačo pusėje „Rytas“ pasikeitė neatpažįstamai. Trečiajame kėlinyje vilniečiai deficitą nupjovė iki 7 taškų, o lemiamo ketvirčio metu surengė dar vieną spurtą ir po Margirio Normanto bei Marcuso Fosterio tritaškių net išsiveržė į priekį (73:72).

Paskutinę minutę vilniečiai pradėjo atsilikdami tašku (78:79). Evaldas Kairys pataikė tik vieną baudą ir išlygino rezultatą. DJ Shortsas nepataikė, bet vokiečiai atkovojo kamuolį ir Martynui Echodui beliko prasižengti. Karstenas Tadda sumetė baudos metimus, o vilniečiai išsigelbėjimui turėjo 30 sek. Bet Marcusas Fosteris nepataikė ir vokiečiai dviem taikliais metimais įtvirtino pergalę.

Vilniečiams M.Normantas pelnė 17 taškų, Martynas Echodas pridėjo 15.

Bonos komanda laimėjo visus tris J grupės mačus, tuo tarpu „Rytas“ per pirmą ratą sukrapštė vieną pergalę. Į atkrintamąsias žengs dvi stipriausios grupės komandos.

Kitas šią savaitę turėjęs vykti J grupės mačas tarp Stambulo „Bahcesehir Koleji“ ir Manresos BAXI buvo nukeltas dėl Turkijoje įvykusio žemės drebėjimo.

„Rytas“: Margiris Normantas 17, Martynas Echodas 15 (8 atk. kam.), Marcusas Fosteris 14, Gytis Radzevičius 13 (6 atk. kam.), Elvaras Fridrikssonas 12, Evaldas Kairys 5.

„Telekom Baskets“: Tysonas Wardas 17, Karstenas Tadda 14, TJ Shortsas 13.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Rytas“ – „Telekom Baskets“ 79:86

40 min. Paskutinę minutę vilniečiai pradėjo atsilikdami tašku (78:79). Evaldas Kairys pataikė tik vieną baudą ir išlygino rezultatą. DJ Shortsas nepataikė, bet vokiečiai atkovojo kamuolį ir Martynui Echodui beliko prasižengti. Karstenas Tadda sumetė baudos metimus, o vilniečiai išsigelbėjimui turėjo 30 sek. Bet Marcusas Fosteris nepataikė ir vokiečiai dviem taikliais metimais įtvirtino pergalę.

38 min. Margiris Normantas pataiko iš toli. Fantastika - 78:77. Vokiečiai ir vėl įmeta. 78:79.

37 min. Panašu, jog sulauksime dramos. Vilniečiai vėl pataiko, bet tritaškį įmeta ir vokiečiai. Svečiai ir vėl yra žingsniu priekyje. 75:77.

35 min. Marcusas Fosteris pataiko iš toli ir „Rytas“ po labai ilgos pertraukos yra priekyje – 73:72.

34 min. „Rytas“ kelti baltos vėliavos nesiruošia. Po truputį vilniečiai artėja prie varžovų, o galiausiai tritaškį pataiko ir Margiris Normantas. Lieka vos keturi taškai, o tada metimą iš po krepšio prideda ir Evaldas Kairys. Iš vokiečių persvaros lieka vos du taškai. 70:72.

32 min. Dar vienas greitas „Telekom Baskets“ išpuolis. 0:4 ir 59:70.

31 min. Lemiamą ketvirtį vokiečiai pradeda „2 plius 1“, bet baudos neįmeta.

III kėlinys. „Rytas“ – „Telekom Baskets“ 59:66.

30 min. Solidus vilniečių kėlinys ir grįžusi intriga.

27 min. Martynas Echodas pataiko iš distancijos. Lieka vos šeši taškai. Štai taip! 57:63.

25 min. Gytis Masiulis pataiko tritaškį ir skirtumas po labai ilgos pertraukos mažėja iki vienženklio – 54:63.

23 min. Martynas Echodas krauna iš viršaus.

22 min. Vilniečiai aktyviai pradeda antrą mačo pusę ir vis dažniau randa kelių prie Bonos ekipos krepšio. Blogiau yra tai, kad apsiginti vis dar sekasi gana sunkiai. 45:56.

II kėlinys. „Rytas“ – „Telekom Baskets“ 39:54.

20 min. Vilniečiams bent kažkiek pavyksta situaciją stabilizuoti, bet panašu, jog pergalės traukinys jau yra nuvažiavęs. Ir gana toli. DJ Shortsas kėlinį užbaigia išprovokuodamas abejotiną Evaldo Kairio pražangą. Giedrius Žibėnas įsiutęs ir vos negauna techninės pražangos. 39:54.

18 min. Giedrius Žibėnas bando pabudinti savo vyrus ir į aikštę leidžia jaunąjį Adą Šimonį. Slaptas ginklas ar kapituliacijos išraiška? 36:51.

15 min. Margiris Normantas pataiko sunkų metimą su varžovo pražanga. Baudos neįmeta, bet vilniečiai atkovoja kamuolį ir tas pats M.Normantas pataiko iš toli. Pagaliau, pirmas sostinės klubo nuimtas kamuolys po varžovų krepšiu. Minus 17.

14 min. Aikštėje dvi skirtingo lygio komandos. Jei taip ir toliau, įdomu, kiek sirgalių liks tribūnose po didžiosios pertraukos? 21:41.

12 min. Antrą ketvirtį vokiečiai pradeda aštuoniais taškais be atsako ir pasiunčia „Rytą“ į gilų nokdauną. 16:36.

I kėlinys. „Rytas“ – „Telekom Baskets“ 16:28.

8 min. Gyčio Radzevičiaus tritaškė strėlė iš kampo. 12:21.

7 min. Vilniečiai beviltiškai ginasi. 9:21...

6 min. Tritaškį iš kampo įmeta ir Elvaras Fridrikssonas. Septintasis islando taškas. 9:15.

5 min. Pagaliau atsidaro Marcusas Fosteris, bet vokiečiai įleidžia du tritaškius. 6:15.

4 min. Pirmuosius vilniečių taškus pelno Elvaras Fridrikssonas. 2:9.

3 min. Ir trečia minutė be taškų. TJ Shortsas skuodžia į greitą ataką. 0:7.

2 min. Sunki pradžia vilniečiams. Dvi minutes nesugeba pelnyti taškų. 0:5.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius