Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 06 /21:04

Čempionų lyga: namie kritęs „Neptūnas“ į Jeruzalę vešis dviženklį deficitą

Trečiadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas“ pradėjo FIBA Čempionų lygos aštuntfinalį. Pirmosiose rungtynėse namuose Kazio Maksvyčio vyrai priėmė Jeruzalės „Hapoel“ ekipą. Atsilaikyti nepavyko – „Neptūnas“ pralaimėjo 74:86, o tai reiškia, kad į Izraelį vešis dvylikos taškų deficitą.
Deividas Gailius
Deividas Gailius / FIBA nuotr.

Izraelio klubas yra vienas turnyro favoritų ir reguliaraus sezono metu iškovojo 12 pergalių bei patyrė dvi nesėkmes. C grupėje „Hapoel“ finišavo antras.

„Neptūnas“ laimėjo 8 kartus iš 14 ir D grupėje liko trečias.

Atsakomasis mačas po savaitės vyks Izraelio sostinėje. Toliau žengs geresnį rezultatą per dvi rungtynes užfiksavusi komanda.

Rungtynių pradžioje klaipėdiečius stipriai kaustė startinis jaudulys. Tarsi ant sparnų pirmosiomis minutėmis sužaidę svečiai pasiuntė „Neptūną“ į nokdauną. Praleidus aštuonis taškus (0:8) be atsako, K.Maksvytis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės.

Ji šeimininkų problemų neišsprendė. „Hapoel“ ir toliau sėkmingai bėgo į priekį, išnaudodama šiurkščias šeimininkų gynybos klaidas. Įpusėjus kėliniui „Neptūnas“ jau turėjo dviženklį deficitą (11:23), o pasibaigus ketvirčiui atsiliko 14:23.

Vaizdas aikštėje nedaug pasikeitė ir po pertraukos. Ryškiausia „Hapoel“ žvaigždė Amare'as Stoudemire'as gavo techninę pražangą ir tai leido klaipėdiečiams šiek tiek priartėti, tačiau atsilikimas vis dar buvo akivaizdus – 20:30.

Įpusėjus ketvirčiui, Simas Galdikas ėmėsi iniciatyvos ir priartino klaipėdiečius iki 4 taškų žymos (28:32), o du Tomo Delininkaičio tritaškiai iš eilės grąžino intrigą – 35:36.

Visgi pralenkti varžovų taip ir nepavyko. Po dviejų kėlinių „Neptūnas“ atsiliko 41:43.

Visgi po pertraukos jau „Neptūnas“ pasijuto tikrais aikštės šeimininkais. „Hapoel“ krepšininkai pradėjo skubėti, o klaipėdiečiai tuo naudojosi.

„Neptūnas“ perėmė iniciatyvą ir Lorenzo Williamsas pirmą kartą išvedė šeimininkus į priekį – 45:43. Tačiau Jeruzalės klubas labai greitai padarė išvadas ir vėl susigrąžino iniciatyvą. Baigiantis kėliniui „Hapoel“ surengė atkarpą 14:0 ir svečių pranašumas vėl išaugo iki dviženklės žymos. Po trijų kėlinių „Neptūno“ deficitas siekė 7 taškus – 54:61.

Nors „Hapoel“ neblizgėjo, šeimininkus skandino netaiklūs metimai. Įpusėjus kėliniui, „Neptūnas“ buvo priartėjęs iki penkių taškų (68:73), bet iš karto po to TaShawnas Thomasas du kartus iš eilės įkrovė iš viršaus ir intrigą išsklaidė.

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 16, Lorenzo Williamsas 14, Deividas Gailius 9.

„Hapoel“: Jamesas Feldeine'as 17, DaSeanas Butleris 15, TaShawnas Thomasas 14, Tamiras Blattas 11, Joshas Owensas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius