-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 27

„Crvena zvezda“ sirgaliai per rungtynes su Kijevo „Budivelnyk“ mosavo Rusijos vėliava ir skandavo „Pu-tin“, „Pu-tin“

„Serbų sirgaliai „švariai“ sirgti nemoka. Tai jie įrodė Belgrade“, – rašė vienas iš Ukrainos sporto portalų po trečiadienį Belgrade vykusių atsakomųjų Europos taurės ketvirtfinalio rungtynių, kur vietos „Crvena Zvezda“ aistruoliai šlykščiai sutiko Kijevo „Budivelnik“ klubą su trimis lietuviais.
Darjušas Lavrinovičius, o už jo – serbų išskleista Rusijos vėliava
Darjušas Lavrinovičius, o už jo – serbų išskleista Rusijos vėliava / youtube.com

Kaip skelbia skelbia telegraf.rs, 24 tūkst. sirgalių minia gerai pasirengė trečiadienio mačui – Ukrainos komanda tikrai jautėsi nekaip. Ir ne tik todėl, kad krepšinio aistruoliai puikiai palaikė ekipą – jie sugebėjo svečiams smūgiuoti žemiau juostos.

Serbai pasinaudojo Ukrainos skauduliu – Rusijos armijos įvykdyta Krymo okupacija ir šio pusiasalio neteisėtu prijungimu prie savo šalies. Sirgaliai išskleidė didžiulę Rusijos vėliavą, užtraukė rusišką dainą „Katiuša“, skandavo Rusijos prezidento Vladimiro Putino vardą, o kitais plakatais prisiminė daugybę aukų pareikalavusius NATO įvykdytus buvusios Jugoslavijos bombardavimus, prasidėjusius 1999-ųjų kovo 25 dieną.

Maža to, prieš pat mačą Kijevo „Budivelnyk“ komandos trenerio latvio Ainaro Bagatskio agentas Obradas Fimičius pareiškė, kad jo vadovaujama „Alti Sports“ agentūra negavo pinigų iš klubo už Latvijos specialistą ir jau paduoda „Budivelnyk“ į Arbitražo teismą. Portalas sportando.net teigia, kad agentas neva jau laukia dvejus metus komisinių, tačiau jo kantrybė netikėtai baigėsi.

Toks psichologinis spaudimas vis dėlto turėjo pasekmių: nors kijeviečiai likus žaisti 19 sek. rezultatą išlygino 60:60, tačiau varžovai sugebėjo per likusį laiką pelnyti 3 taškus ir laimėti 63:60. Pirmą mačą, žaistą Kaune, 82:79 buvo laimėję ukrainiečiai, tad buvo skirtas pratęsimas, kuriame Belgrado ekipa šventė galutinę pergalę 79:70.

Trečiadienį „Budivelnyk“ į priekį vedė 17 taškų pelnęs ir 9 kamuolius atkovojęs Darjušas Lavrinovičius. Dainius Šalenga ir Michailas Anisimovas surinko tik po 2 taškus.

Europos taurės turnyro pusfinalyje „Crvena Zvezda“ krepšininkai susitiks su Rusijos komanda – Kazanės „Uniks“. Ar ir tada jie ištrauks rusiškas vėliavas ir šauks „Pu-tin“? O gal pasisiūs Ukrainos vėliavą?

VIDEO: Serbai išskleidė Rusijos vėliavą
VIDEO: Serbai iškėlė Rusijos vėliavą

 

VIDEO: Serbų šėlsmas
VIDEO: Belgrado ekipa per pratęsimą palaužė "Budivelnyk"

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius