Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 27

D grupė: apie JAV nokautą svajojanti Serbija ir Italijos šansas

Pasaulio krepšinio čempionatas startuoja šį šeštadienį Kinijoje, kur 32 komandos kausis dėl apdovanojimų ir olimpinių bilietų. Pirmajame etape į aštuonias grupes po keturias padalytos rinktinės sieks patekti tarp dviejų geriausių, kad persikeltų į antrą etapą. 24sek pristato D grupę.
D grupė: Serbija, Italija, Angola, Filipinai
D grupė: Serbija, Italija, Angola, Filipinai / 15min.lt montažas

Komandos: Serbija, Italija, Angola, Filipinai

Serbija. Nikola Jokičius ir Bogdanas Bogdanovičius kelia grėsmę bet kuriai komandai. „Denver Nuggets“ atrastas serbų milžinas yra viena iš didžiausių viso pasaulio čempionato žvaigždžių. Didžiausia netektimi galima laikyti traumą patyrusį Milošą Teodosičių, tačiau ir jį puikiai pavaduoja Vasilije Micičius. Aleksandras Džordževičius neslepia serbų ambicijų ir ne kartą teigė, kad mes rimtą iššūkį amerikiečiams. Grupių etapas serbams didelių sunkumų neturėtų sukelti. Serbai laimėjo aukso medalius 1998 ir 2002 metais ir tikisi prisiminti auksinius laikus šiais metais.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kontrolinės rungtynės Belgrade: Serbija – Lietuva.
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kontrolinės rungtynės Belgrade: Serbija – Lietuva.

Italija. Marco Belinelli ir Danilo Gallinari yra vieninteliai italai, žaidžiantys NBA, bet Europoje skambių pavardžių čia apstu. Tiesa, buvo baiminamasi, kad čempionatui nespės pasirengti traumų kamuoti D.Gallinari ir Luigi Datome, bet atrodo, kad rinktinės senbuviai startuos Kinijoje jau grupių etape. Italai realiausi pretendentai į antrą vietą šioje grupėje. Pasirengimo cikle italai 65:71 nusileido Serbijai, todėl sensacijos šių ekipų akistatoje tikėtis sunku. Kol kas aukščiausias italų pasiekimas pasaulio čempionate yra 1978 metais iškovota ketvirtoji vieta.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marco Belinellis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marco Belinellis

Angola. Viena iš vyriausių čempionato komandų, kurios veteranas yra 40-metis Eduardo Mingas. Net 9 žaidėjai yra iš vietinės Angolos lygos. Trys rungtyniauja Europoje – Italijoje, Prancūzijoje ir Portugalijoje. Angolos krepšinio federacija paskelbė, kad jos tikslas yra tapti geriausia Afrikos komanda pasaulio čempionate ir užsitikrinti bilietą į olimpines žaidynes. Didžiausia rinktinės žvaigždė yra Bolonijos „Virtus“ centras Yanickas Moreira.

krepsinionamai nuotr./Lukas Lekavičius
krepsinionamai nuotr./Lukas Lekavičius

Filipinai. Greičiausiai mažiausiai pažįstama rinktinė pasaulio čempionate. Nė vienas jos žaidėjas nežaidžia Europoje. Rinktinės lyderis, natūralizuotas amerikietis, Andray Blatche'as žaidžia Kinijoje, o visi kiti žaidėjai – vietinėje Filipinų lygoje. Filipinų rinktinei labai norėjo padėti Jordanas Clarksonas, kuris žaidžia „Cleveland Cavaliers“ ekipoje, tačiau FIBA neleido JAV ir Filipinų pilietybes turinčiam žaidėjui atstovauti šiai šaliai, nes jis Filipinų pasą gavo vėliau nei jam sukako 16 metų. Pagal FIBA taisykles toks žaidėjas gali būti tik natūralizuotas. Išimties tvarka jam buvo leista atstovauti Filipinams tik Azijos žaidynėse.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andray Blatche'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andray Blatche'as

Žvaigždė. Nikola Jokičius. Su Arvydu Saboniu lyginamas centras aikštėje, atrodo, neįdeda maksimalių pastangų, bet savo greičiu ir perdavimais priverčia aikčioti ne tik Europoje, bet ir už Atlanto. Serbų žvaigždė tapo tikru Artūro Karnišovo ir Denverio klubo atradimu, ant kurio yra statoma klubo sėkmė. 24-erių puolėjas jau yra ragavęs aukščiausio rango tarptautinio krepšinio, kai atstovavo Serbijai 2016 metų olimpinėse žaidynėse. Šįkart jis bus pagrindinė žvaigždė.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kontrolinės rungtynės Belgrade: Serbija – Lietuva. Nikola Jokičius
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kontrolinės rungtynės Belgrade: Serbija – Lietuva. Nikola Jokičius

Atkreipkite dėmesį. Vasilije Micičius. Ir ne tik dėl to, kad jis žaidė Kauno „Žalgiryje“. Iškritus Milošui Teodosičiui gynėjas išsikovojo pagrindinio įžaidėjo poziciją ir pavertė Stefaną Jovičių savo pagalbininku. Krepšininkas taip žavi kai kuriuos apžvalgininkus, kad šie pradėjo svarstyti, ar ne į gera Serbijos rinktinei buvo M.Teodosičiaus trauma...

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kontrolinės rungtynės Belgrade: Serbija – Lietuva. Vasilije Micičius
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kontrolinės rungtynės Belgrade: Serbija – Lietuva. Vasilije Micičius

Intriga. Intrigą surasti šioje grupėje yra sunku, bet bus įdomu pamatyti, kokiu rezultatu gali baigtis akistata tarp aukščiausios (Serbijos) ir žemiausios (Filipinų) komandų pasaulio čempionate.

Įdomūs faktai.

  1. Serbija yra aukščiausia viso pasaulio čempionato dalyvė. Vidutinis serbų žaidėjų ūgis siekia 205,7 cm. Žemiausias rinktinės žaidėjas yra buvęs žalgirietis Vasilije Micičius, kurio ūgis yra 195 cm. Aukščiausias – Bobanas Marjanovičius, kurio ūgis siekia 222 cm.

  2. Šioje grupėje yra ir žemiausia viso čempionato komanda. Tai Filipinai. Jos žaidėjų vidutinis ūgis siekia 193,9 cm. Žemiausias Filipinų rinktinės žaidėjas Markas Barroca yra 176 cm ūgio.

  3. Iš Serbijos kandidatų sąrašo išbrauktas Nemanja Nedovičius neslėpė nepasitenkinimo tokiu sprendimu ir piktinosi, kad apie atsisveikinimą su rinktine sužinojo socialiniame tinkle.

  4. Ognjenas Kuzmičius buvo Serbijos rinktinės kandidatų sąraše, kai pateko į rimtą autoavariją. Krepšininkas patyrė labai rimtų sužalojimų ir atsisveikino su galimybe žaisti pasaulio čempionate.

  5. Kieferis Ravena negali atstovauti Filipinams pasaulio čempionate, nes atrankos rungtynėse buvo pagautas vartojęs dopingą. Už pažeidimą jam paskirta 18 mėnesių diskvalifikacija.

  6. Angolos veteranas Eduardo Mingas taps trečiuoju žaidėju, dalyvavusiu penkiuose pasaulio čempionatuose iš eilės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Angolos žaidėjas Eduardo Mingas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Angolos žaidėjas Eduardo Mingas

Citata. Serbijos rinktinės treneris Aleksandras Džordževičius: „Tegul JAV rinktinė žaidžia savo krepšinį, mes žaisime savąjį ir, jeigu mes susitiksime, tepadeda jiems Dievas.“

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kontrolinės rungtynės Belgrade: Serbija – Lietuva. Aleksandras Džordževičius.
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kontrolinės rungtynės Belgrade: Serbija – Lietuva. Aleksandras Džordževičius.

Prognozė. Serbai turėtų švęsti tris pergales ir užimti pirmąją vietą grupėje. Sunku patikėti, kad antrąją vietą kam nors užleistų Italijos rinktinė. Angola greičiausiai nugalės Filipinus, kurie tenkinsis dalyvavimu pasaulio čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius