2018 02 13

D.Gudelis: apie „auksinio“ rėmėjo problemas ir K.Maksvyčio pasisakymus

Europos taurės atkrintamosios, Karaliaus Mindaugo taurė trofėjų lentynoje ir pasispardymas su „Žalgiriu“ LKL finale – tokie buvo Vilniaus „Lietuvos ryto“ tikslai prieš sezoną. Nuo to laiko, kada naujai suburta klubo vadovybė griausmingai skelbė vieną gerąją naujieną po kitos, praėjo nemažai laiko, o tiek banguotas komandos pasirodymas, tiek nesibaigiančios permainos ir pokyčiai reguliariai atsispindėjo žiniasklaidos antraštėse.
Darius Gudelis ir Rimas Kurtinaitis
Darius Gudelis ir Rimas Kurtinaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žaidėjų atleidimai, gelbėtojo Antano Guogos atsitraukimas, finansinės rėmėjų problemos, „Neptūno“ lyderių atvykimas ir taip toliau, ir taip toliau.

Paskutinė, galbūt ne garsiausiai nuskambėjusi žinia buvo ant „Lietuvos ryto“ aprangų besipuikuojančios įmonės „24fly“ finansinė situacija. Maža to, ši bendrovė yra viena iš trijų „auksinių“ klubo rėmėjų.

15min rašė, kad ši lėktuvų bilietų pardavimo platforma galimai susiduria su finansinėmis problemomis.

Alfredo Pliadžio nuotr./Loukas Mavrokefalidis
Alfredo Pliadžio nuotr./Loukas Mavrokefalidis

Tačiau „Lietuvos ryto“ direktorius Darius Gudelis ramina. 24sek jis patikino, kad klubo biudžetui galimos rėmėjų problemos niekaip neatsiliepė.

Daug garsiau prieš tai nuskambėjo „Neptūno“ lyderių Arno Butkevičiaus ir Mindaugo Girdžiūno persikėlimas į sostinę.

Šią savaitę vyks Karaliaus Mindaugo taurė, o prieš ją sostinės klubui įkando klaipėdiečių treneris Kazys Maksvytis, sakydamas, kad būtų smagu nugalėti komandas, perėmusias jų žaidėjus. Nereikia būti CSI tyrėju, kad suprastum, jog uostamiesčio komandos treneris omenyje turėjo būtent „Lietuvos rytą“.

Maža to, šias dvi komandas galime pamatyti jau pusfinalyje. Žinoma, jei „Neptūnas“ nugalės Alytaus „Dzūkiją“, o „Lietuvos rytas“ antrus metus iš eilės neužlips ant Utenos „Juventus“ grėblio.

– Kodėl ant naujų aprangų nėra „24fly“ reklamos? 24sek paklausė „Lietuvos ryto“ direktoriaus Dariaus Gudelio.

– Tai yra sutartiniai įsipareigojimai mūsų rėmėjams, kiekviena pozicija yra apibrėžta ir parduodama.

– „24fly“ yra susidūrusi su finansinėmis problemomis, kiek tai atsiliepė klubui?

– Niekaip. Viskas pagal planą, visi skrydžiai Europos taurėje įvyko. Nesame nusivylę skrydžiais, esame nusivylę komandos rezultatais.

– Galima suprasti, kad „24fly“ komandą rėmė tik skrydžiais?

– Taip.

– O galbūt buvo kažkokios papildomos finansinės sąlygos?

– Yra sutartiniai dalykai ir premijos, bet jie priklauso nuo sezono rezultatų.

– Kaip klubas šiuo metu vertina komandos rezultatus?

Nesame nusivylę skrydžiais, esame nusivylę komandos rezultatais.

– Sezono pradžioje buvo suformuoti trys pagrindiniai tikslai, jie buvo viešai pristatyti. Vienas iš tikslų buvo patekti į „Top 8“ Europos taurėje, šio tikslo jau nepavyko įgyvendinti. Šią savaitę sieksime antro tikslo – Karaliaus Mindaugo taurės. Trečias tikslas yra kova LKL finale.

– Linas Kleiza minėjo, kad klubą tenkina Rimo Kurtnaičio darbas, ar jūsų pozicija tokia pati?

– Be abejonės, taip. Esame profesionalus klubas, tuo ir skiriamės nuo mėgėjų, kad treneris ir žaidėjai jaučia spaudimą. Profesionaliam sporte be to neįmanoma. Spaudimas yra iš sirgalių, dalininkų, rėmėjų. Su tuo spaudimu profesionalai susidoroja.

– Jimmy Baronas yra vienas brangiausių komandoje, tačiau šį sezoną nedemonstruoja gerų rezultatų. Ar klubas imasi kažkokių veiksmų jo atžvilgiu? Galbūt vyksta pokalbiai?

– Tai yra natūralus, kasdienis darbas, kurį atlieka treneris ir jo asistentai. Taip pat ir Linas Kleiza yra įsitraukęs į procesą, atlieka daug darbo su komplektacija ir viso sezono metu. Klubas jais pasitiki ir tiki rezultatu, kuris turi ateiti.

– Kazys Maksvytis sakė, kad būtų smagu įgelti komandai, perėmusiai du žaidėjus. Kaip jūs reaguojate į tokius trenerio žodžius?

– Mes nesame klubas, kuris vilioja, perima ar dar kažkaip dirba su žaidėjais. Mes siekiame tapti klubu, į kurį norėtų ateiti žaidėjai, pirmiausia, lietuviai, kurie mato čia geriausias sąlygas, tobulėjimo perspektyvas, geriausius trenerius ir bazę. Manau, kad mūsų darbas duoda vaisius.

Jau dėliodami kito sezono komandos sudėtį ir stuburą matome, kad tikrai nekils problemų su lietuviais žaidėjais. Reikia norėt, o ne atvirkščiai. To palinkėčiau kitiems klubams, tarp jų ir Klaipėdai, kad žaidėjai pas juos norėtų žaisti ir neturėtų noro skirtis ar nusivilti komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius