-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 01 11

Izraelio klubas pasirinko: Dainiaus Adomaičio derybose – finišo tiesioji

Jeruzalės „Hapoel“ klubas apsisprendė. 15min šaltinių teigimu, Izraelio ekipa renkasi Dainių Adomaitį ir su Lietuvos treneriu žengė į paskutinę derybų stadiją, kurioje dar reikia susitarti keliais svarbiais klausimais.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

15min žiniomis, tarp kandidatų į „Hapoel“ vyr. trenerio postą dar buvo kitas buvęs „Ryto“ treneris Aleksandras Džikičius, buvęs „Žalgirio“ specialistas Ilias Zouras bei Luca Banchi.

Izraelio komanda išsirinko D.Adomaitį ir su juo tariasi dėl kelių svarbių paskutinių susitarimo detalių.

Kai į Atėnų „Panathinaikos“ klubą praėjusią savaitę išvyko buvęs „Hapoel“ treneris Odedas Kattashas, Izraelio specialistas į Graikiją neišsivežė nė vieno asistento. Klausimas, ar „Hapoel“ leis D.Adomaičiui į Jeruzalę atsivežti dar vieną savo asistentą. Ieškodami trenerio, žydai iš pradžių reiškė norą neplėsti trenerių štabo.

FIBA nuotr./Odedas Kattashas
FIBA nuotr./Odedas Kattashas

Be to, „Hapoel“ organizacija ypač nukentėjo dėl koronaviruso padarinių. 15min šaltiniai Izraelyje teigia, kad nesurinkę pajamų iš bilietų pardavimo, Jeruzalės klubo vadovai turėjo sumažinti biudžetą apie 30 proc. – iki maždaug 6–7 mln. eurų.

Tai susiję ir su galimais sudėties pasikeitimais, kuriuos atėjęs į „Hapoel“ komandą rinkoje galėtų padaryti D.Adomaitis. Kol kas Jeruzalės ekipos finansai riboja galimybę stiprintis.

Vis dėlto tikimasi sėkmingos derybų baigties.

„Hapoel“ FIBA Čempionų lygoje su 2 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais dar kovoja dėl patekimo į kitą etapą. Trečiadienį Jeruzalės krepšininkų laukia svarbus susitikimas su Ankaros „Turk Telekom“. Izraelio čempionate su 7 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais Jeruzalės komanda rikiuojasi antroje–trečioje vietoje.

D.Adomaitis nuo 2017-ųjų vadovavo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei.

2018–2020 m. specialistas treniravo Vilniaus „Rytą“, su kuriuo 2019-aisiais laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę ir pateko į Europos taurės ketvirtfinalį, dukart tapo LKL vicečempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius