-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 02

Dar vieną „Žalgirio“ pralaimėjimą sugėręs L.Lekavičius: „Tragedija visiška“

„Norėjome laimėti dėl Pauliaus“, – po dar vienos nesėkmės Eurolygoje atsiduso Lukas Lekavičius. Šio sezono lyderis vėl buvo geriausias Kauno „Žalgirio“ žaidėjas aikštėje, bet jo pastangų buvo maža.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Paskutinėje Pauliaus Jankūno Eurolygos išvykoje Lietuvos čempionai bejėgiškai 79:96 krito Vitorijoje prieš „Baskonia“ komandą.

„Nežinau, nėra ką kalbėti. Visi viską matėme. Varžovai tiesiog bėgo, mes nespėjome grįžti į gynybą. Jie buvo greitesni, fiziškesni, turėjo daugiau energijos. Tragedija visiška“, – žodžių į vatą „Žalgiris TV“ nevyniojo L.Lekavičius.

Rungtynių intriga išgaravo jau pirmajame kėlinyje, kurį „Žalgiris“ pralaimėjo net 20 taškų skirtumu – 15:35.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vitorijos ekipai daugiausia naudingumo balų surinko Rokas Giedraitis – 24.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vitorijos ekipai daugiausia naudingumo balų surinko Rokas Giedraitis – 24.

„Nėra ką kalbėti apie taktikas. Jie tiesiog bėgo. Mes pramesdavome, gal rinkdavomės prastesnius metimus. Jie atsikovodavo kamuolį ir bėgdavo – mes tiesiog nespėdavome grįžti. Viskas labai paprasta“, – tęsė Lukas.

Šio sezono „Žalgirio“ lyderis vėl buvo geriausias aikštėje – pelnė 20 taškų ir surinko 22 naudingumo balus. Į aikštę jis sugrįžo po ligos.

„Gerai... Užsimiršau per rungtynes. Prieš jas galvojau, kaip čia bus, nes kojos šiek tiek pavargusios. Galvojau, kad bus sunkiau, bet rungtynių metu viską užmiršau ir visai neblogai jaučiausi“, – teigė L.Lekavičius.

Pagal sužaistas minutes (25 su puse) jis buvo antras po Edgaro Ulanovo (29 min.).

VIDEO: L.Lekavičius po pralaimėjimo Vitorijoje: „Varžovai tiesiog buvo greitesni“

„Turiu priprasti. Jau ne pirmos rungtynės, kai tiek žaidžiu. Žinau, kad dažniausiai turiu kamuolį savo rankose. Tai prideda pasitikėjimo kažkiek. Prie minučių tiesiog priprantama“, – tęsė „Žalgirio“ įžaidėjas.

Pralaimėjęs Vitorijoje „Žalgiris“ lieka paskutinis Eurolygoje, o reguliarųjį sezoną baigs sekmadienį namuose su Belgrado „Crvena Zvezda“. Tai bus paskutinės 37-erių P.Jankūno rungtynės Eurolygoje.

„Tikrai labai norėjome pergalės Pauliui. Kalbėjome apie tai, kad jam tai paskutinė išvyka Eurolygoje. Dabar liko paskutinės rungtynės namie, privalome atrasti motyvacijos. Pauliui tai bus paskutinės karjeros rungtynės Eurolygoje – norisi užbaigti pergalingai“, – vylėsi L.Lekavičius.

Tik pergalė teoriškai dar leistų „Žalgiriui“ įgyvendinti ir kitą tikslą – nelikti paskutiniams Eurolygoje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jure Zdovcas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jure Zdovcas

Nusivylęs „Žalgirio“ pasirodymu Vitorijoje buvo ir Jure Zdovcas. Jo auklėtiniams tai penkta nesėkmė iš eilės, įskaitant ir pralaimėjimą principiniam varžovui Vilniaus „Rytui“ Lietuvos krepšinio lygoje.

Ar gali būti, kad žaidėjai nebesistengia, nes žino, kad kitą sezoną juos treniruos ne J.Zdovcas, o Kazys Maksvytis?

„Paminėjau tai ir rūbinėje. Jeigu aš esu problema... Gali būti, kad žaidėjai kiek atsipalaidavo. Iš kitos pusės, jei žaidžia ne dėl manęs, jie žaidžia dėl „Žalgirio“, dėl komandos. Atmosfera komandoje gera, bet aikštėje tai neveikia. Negalime žaisti taip, kaip šiose rungtynėse. Nenorime likti paskutiniai“, – teigė J.Zdovcas.

VIDEO: Coach Zdovc disappointed with the game beginning in Vitoria
Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius