Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 17

Dar vieno P.Millerio šou neužteko: COVID-19 išretinta Utenos ekipa krito Čempionų lygos atrankos finale

Su aštuoniais krepšininkais lemiamas FIBA Čempionų lygos atrankos rungtynes žaidusi Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ dramatiškai pralaimėjo Estijos čempionei Talino „Kalev“ – 81:86 (21:15, 23:24, 13:16, 24:31) – ir nepateko į grupės varžybas.
Patrickas Milleris
Patrickas Milleris / FIBA.com nuotr.

Atrankos finale Žydrūno Urbono auklėtiniams padėti negalėjo kapitonas Vytautas Šulskis ir Norberta Giga. Abu jie užsikrėtė koronavirusu.

Maža to, Mindaugas Kupšas dėl išnaudotų pražangų limito aikštėje praleido mažiau nei 13 minučių.

Uteniškiai geriau pradėjo Taline vykusias rungtynes ir po Martyno Gecevičiaus tritaškio antro kėlinio pradžioje pirmavo 9 taškais (24:15).

„Juventus“ į priekį vėl tempė naujokas Patrickas Milleris, bet uteniškių jėgos ėmė sekti. „Kalev“ išsiveržė į priekį ketvirtajame kėlinyje, po nesportinės Gintauto Matulio pražangos (61:63).

Vienu metu Estijos čempionai jau pirmavo 7 taškais (70:77), bet svečiai nepasidavė ir kovėsi iki galo. P.Milleris paskutinę minutę pats atkovojo kamuolį po netaiklaus savo baudos metimo ir sumažino „Juventus“ deficitą iki taško (81:82).

Apsiginti nepavyko (81:84), M.Gecevičius nepataikė, o „Kalev“ įtvirtino pergalę taikliais baudų metimais.

Rezultatyviausiai žaidęs P.Milleris Utenos ekipai pelnė 25 taškus (10/16 dvit., 0/1 trit., 5/7 baud.) ir atkovojo 8 kamuolius.

M.Gecevičius pridėjo 15 (4/9 trit.), Rokas Gustys (10 atk. kam.) ir Ignas Vaitkus – po 10 taškų.

FIBA.com nuotr./Į Čempionų lygos grupių etapą pateko Talino „Kalev“.
FIBA.com nuotr./Į Čempionų lygos grupių etapą pateko Talino „Kalev“.

„Kalev“ ekipoje žibėjo legionieriai. JeQuanas Lewisas surinko 24 taškus ir 6 rezultatyvius perdavimus, o Silas Melsonas pridėjo 21. Praėjusį sezoną Vilniaus „Ryte“ žaidęs Kristjanas Kitsingas pelnė 10 taškų.

Pirmajame atrankos rate „Juventus“ 90:68 sutriuškino Kapfenbergo „Bulls“ iš Austrijos, o pusfinalyje, vedama 27 taškus pelniusio P.Millerio, panaikino 20 taškų deficitą ir 83:79 palaužė Martyno Gebeno vedamą Bambergo „Brose“ klubą iš Vokietijos.

FIBA Čempionų lygoje Lietuvai artėjantį sezoną atstovaus vienintelis Vilniaus „Rytas“. Jis žais H grupėje su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija) ir dukart Čempionų lygos nugalėtoja Burgoso „San Pablo“ (Ispanija) ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius