-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 20

Darius Maskoliūnas – apie „Žalgirį“, etapą Barselonoje, stažuotę NBA ir darbo paiešką

Ilgametis Šarūno Jasikevičiaus ginklanešys Darius Maskoliūnas pirmą kartą po septynerių metų pertraukos krepšinio sezoną pradėjo be darbo. „Barcelona“ Šaro asistentą mįslingai atleido vidurvasarį, per šį laiką D.Maskoliūnas spėjo pasistažuoti Greggo Popovichiaus klube „San Antonio Spurs“, sulaukė įvairių pasiūlymų treniruoti, o antradienį jis sudalyvavo gero bičiulio Pauliaus Jankūno pagerbimo ceremonijoje.

Pastaruosius mėnesius įvykius krepšinyje Darius Maskoliūnas stebi iš šalies, kai vasarą po dvejų metų bendradarbiavimo „Barcelona“ nusprendė skirtis su Šarūno Jasikevičiaus asistentu.

Buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris vasarą leido Lietuvoje, o rudeniop pakilo į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), kuriose dalyvavo šešių dienų trukmės stažuotėje Greggo Popovichiaus vadovaujamame „San Antonio Spurs“ klube.

51-erių specialistas ne tik sėmėsi žinių vienoje didingiausių pasaulio organizacijų, bet ir aplankė draugą Darių Songailą, Teksaso valstijos klube einantį vieno iš vyriausiojo trenerio asistentų pareigas.

Nors tai nebuvo pirmoji D.Maskoliūno viešnagė NBA klube, jis viliasi, kad įgytos žinios ir kontaktai pravers jam darbuose.

„Stebėjau „San Antonio Spurs“ treniruotes, turėjau galimybę pasikalbėti su Greggu Popovichiumi ir kitais treneriais. Kuris treneris atsisakytų tokios galimybės? O dar savo draugelį (D.Songailą – aut. past.) aplankiau. Vien tik pliusai. Kažko naujo nepamatysi, lankiausi NBA ne pirmą kartą, bet tokios stažuotės yra vienareikšmiškai naudingos ir žinių, ir kontaktų prasme. Kontaktai mūsų darbe, kaip ir jūsų, žurnalistų, yra labai svarbūs. Tikiuosi, kad pavyks ką nors pritaikyti savo darbe“, – Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelona“ akistatos išvakarėse 15min kabėjo Darius Maskoliūnas.

Kuris treneris atsisakytų tokios galimybės?

D.Maskoliūnas viliasi, jog ilgai be darbo būti neteks.

„Esu atviras pasiūlymams – nei kažkur bėgu, nei nekreipsiu dėmesio, jei atsiras kažkokių galimybių, – sakė treneris, paklaustas apie turimus lūkesčius ir reikalavimus naujai darbovietei. – Kažkokių reikalavimų turi kiekvienas žmogus – tiek jūs, tiek aš, o kokie jie yra, tai priklauso nuo situacijos.“

Kaip teigia 15min šaltiniai, rinkoje jau buvo pasitaikę įdomių variantų, tarp kurių – ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“, bet treneris nusprendė neskubėti.

„Kalbėjome, nesusikalbėjome. Normali organizacija, viskas Utenoje yra gerai, o Žydrūną (Utenos klubo prezidentą Žydrūną Urboną – aut. ast.) pažįstu seniai. Sakykime, kad tiesiog buvo ne laikas“, – atsakė D.Maskoliūnas.

VIDEO: PIKENROLAS: bėdų turgus Panevėžyje ir Vilniuje bei maksimalūs išbandymai „Žalgiriui“

Prieš dvi savaites į gimtinę sugrįžęs strategas antradienį užsuko į Nemuno salą, atidavęs pagarbą draugui ir buvusiam auklėtiniui Pauliui Jankūnui, o vėliau iš geriausių vietų stebėjęs pirmąją Kauno „Žalgirio“ pergalę šio sezono Eurolygoje.

Labiausiai tituluoto visų laikų Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) žaidėjo P.Jankūno, per karjerą nuraškiusio ne vieną Eurolygos rekordą, 13-uoju numeriu pažymėti marškinėliai visiems laikams pakilo į „Žalgirio“ arenos palubes.

„Jeigu tik pavyksta, žinoma, kad lankausi „Žalgirio“ rungtynėse, bet nėra kalbų, jog vakar lankiausi konkrečiai dėl Pauliaus Jankūno. Negalėjau praleisti tokio žmogaus pagerbimo. Smagu, kad klubas jį pagerbė teisingai, kaip jis ir nusipelnė. Labai smagu už Paulių, – kalbėjo D.Maskoliūnas. – Prieš rungtynes buvome susitikę, paspaudžiau ranką ir palinkėjau Jankiui visų įmanomų gyvenimo gėrybių.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Darius Maskoliūnas ir Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Darius Maskoliūnas ir Paulius Jankūnas

Šių vyrų keliai susikirto 2007-aisiais metais, kai Paulius pradėjo savo penktąjį sezoną Kauno „Žalgiryje“, o žaidėjo karjerą prieš dvejus metus baigęs Darius užėmė tuomečio vairininko Rimanto Grigo asistento poziciją. Su pertraukomis kartu jie dirbo beveik septynerius metus.

„Negalėčiau teigti, kad kartu dirbome ilgą laiką, nors metų susidarė ir nemažai, – apie ryšį su P.Jankūnu kalbėjo D.Maskoliūnas. – Faktas tas, kad jis neturėdamas išskirtinių fizinių duomenų ar idealios metimo technikos savo jausmu atsidurdavo reikiamoje vietoje ir rinko kamuolius ir taškus. Ne veltui jis tiek rekordų pasiekė Eurolygoje ir Lietuvoje. Paulius treniruotėse visada dirbdavo visa jėga. Darbo etika ir kultūra jis buvo pavyzdys jaunimui. Kitas dalykas – ramus, šiltas ir draugiškas žmogus už aikštelės ribų. Mes turėjome ir vis dar turime labai gerą ryšį. Vasaros metu susitinkame, nes turime šiokių tokių kasmetinių tradicijų. Nuostabus žmogus, labai džiaugiuosi juo.“

Paklaustas, koks P.Jankūno karjeros epizodas yra įsimintiniausias, specialistas priminė kuriozišką „Žalgirio“ kapitono greitą ataką 2017-aisiais prieš Atėnų „Panathinaikos“.

Tuomet Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje kalbėjo apie epizodo pretendavimą į „Shaqtin a Fool“ laidą, o komandos draugai momentą titulavo „lėčiausia visų laikų greita ataka“.

Negaliu to atsiminti ne su šypsena.

„Sudėtinga būtų išskirti vieną epizodą, bet man įstrigęs juokingas momentas, kai Jankis persivarė kamuolį per aikštę ir įdėjo į krepšį. Žinoma, žurnalistai suaštrino situaciją dar labiau, bet to negaliu atsiminti ne su šypsena. Tai vienas ryškiausių epizodų iš paskutinio laikmečio, nors gražių momentų per Jankio karjerą buvo daugybė. Jis sužaidė daug super gerų rungtynių – tiek man dirbant rinktinėje, tiek „Žalgirio“ komandoje. Vieną momentą įvardyti staiga būtų sudėtinga, Paulius turėjo daug ir visko“, – sakė D.Maskoliūnas.

„Žalgirį“ D.Maskoliūnas paliko 2020-ųjų vasarą, kartu su Šarūnu Jasikevičiumi ir dar keliais lietuviais patraukęs į „Barcelona“, nors buvo sulaukęs Pauliaus Motiejūno pasiūlymo perimti Kauno komandos generolo postą.

Lietuvių desanto sulaukęs Katalonijos klubas per pirmuosius dvejus metus abu kartus užėmė pirmąsias vietas reguliariuose Eurolygos ir Ispanijos lygos sezonuose, o finišo tiesioje kartą tapo šalies bei taurės čempionais.

„Nepavyko iškovoti Eurolygos titulo, bet ten praleidau dvejus nuostabius metus. Tik geriausi prisiminimai“, – sakė D.Maskoliūnas, kuris su „Barcelona“ pirmajame sezone krito Eurolygos finale, o antrajame sezone pasiekė trečią vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius