-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 19

Dėl kelialapio į Tokiją kausis būrys NBA ir Europos žvaigždžių

16 šalių dėl vietos olimpinėje atrankoje jau buvo ramios, tačiau ketvirtadienį, paskelbus FIBA reitingą, paaiškėjo likusios 8 šalys besigrumsiančios dėl 4 bilietų į Tokiją. Pasak eurohoops.net, visos 24 šalys atrankoje serviruos nemažą skaičių žvaigždžių.
Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis
Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Angola, Kroatija, Kinija, Meksika, Senegalas, Slovėnija, Pietų Korėja ir Urugvajus. Šios šalys gavo vardinius kvietimus į olimpinę atranką.

Tiesa, tik slovėnai ir kroatai turėtų atsivežti nemažą skaičių NBA ir Europos talentų. Neabejotinu slovėnų lyderiu taps Luka Dončičius, o kroatai turi platų asortimentą NBA žaidėjų: Bojaną Bogdanovičių, Mario Hezonją, Dario Šaričių, Ante Žižičių ir Ivicą Zubacą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bojanas Bogdanovičius ir Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bojanas Bogdanovičius ir Domantas Sabonis

Per pasaulio čempionatą vietas olimpinėje atrankoje sau garantavusios rinktinės pasiūlys jau Kinijoje matytus veidus. Įdomiausi jų bus Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokičius, Domantas Sabonis, Bogdanas Bogdanovičius, Marco Belinelli, Jonas Valančiūnas, Cedi Osmanas, Nemanja Bjelica, Danilo Gallinari, Dennisas Schroderis Ir Tomašas Satoransky.

Nereikia pamiršti ir pasaulio čempionate nebuvusių Steveno Adamso, Nicolos Melli ir Jano Vesely, kurie galėtų sustiprinti bet kurios rinktinės priekinę liniją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Janas Vesely
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Janas Vesely

Žaidėjai savo sprendimus priims sezono pabaigoje. Nepaisant to, vasara nusimato labai karšta. Keturių olimpinių turnyrų vietos paaiškės per kelis mėnesius, o įvykiai į krepšinio aikštelę persikels birželio 23–28 dienomis.

Komandos bus suskirstytos į keturias grupes po šešias komandas. Kiekvienos grupės nugalėtojas įgaus teisę žaisti Tokijo olimpinėse žaidynėse, kurios vyks liepos 24 – rugpjūčio 9 dienomis.

Jau yra aišku, kad olimpiadoje bus JAV, Ispanija, Prancūzija, Iranas, Nigerija, Argentina, Australija ir turnyro šeimininkė Japonija.

OLIMPINIO ATRANKOS TURNYRO DALYVIAI
Europa Azija Afrika Amerika
Kroatija Kinija Angola Brazilija
Čekija Pietų Korėja Senegalas Kanada
Vokietija Naujoji Zelandija Tunisas Dominikos Respublika
Graikija Meksika
Italija Puerto Rikas
Lietuva Urugvajus
Lenkija Venesuela
Rusija
Slovėnija
Serbija
Turkija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius