Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 31

Dešimties Eurolygos žaidėjų, kurie gali atsidurti NBA sąraše – Rokas Jokubaitis

Eurolygos žaidėjai visada yra NBA klubų akiratyje, kurie talentingų žaidėjų ieško visame pasaulyje. Šis tarpsezons nėra išimtis, o „Euro Hoops“ sudarytame dešimties Eurolygos žaidėjų, galinčių persikelti į NBA sąraše, yra ir lietuvio Roko Jokubaičio pavardė.

„Sudėtinga surasti aukščiausio lygi talentą pasaulyje. Eurolyga šiuo požiūriu yra geriausia dirva, išauginusi ne vieną puikų žaidėjų NBA komandoms. Dėl šios priežasties tuzinas žaidėjų šią vasarą pretenduoja iš Senojo žemyno persikelti už Atlanto“, – rašo „Euro Hoops“ žurnalistas Aris Barkas.

„Euro Hoops“ pristatė dešimt žaidėjų, kurie dėl įvairių skirtingų priežasčių pretenduoja jau kitą sezoną rungtyniauti NBA. Vieniems jų tai būtų debiutas, kiti jau turi stipriausios planetos lygos krepšinio patirties.

„Twitter“ nuotr./Vasilije Micičius
„Twitter“ nuotr./Vasilije Micičius

Vasilije Micičius (Stambulo „Anadolu Efes“)

Geriausias įžaidėjas planetoje, rungtyniaujantis už NBA ribų. 28-erių metų Vasilije Micičius viską pasiekė Eurolygoje – dukart paeiliui tapo čempionu, finalo ketverto MVP ir kartą reguliaraus sezono MVP.

Teisės į buvusį žalgirietį priklauso „Oklahoma City Thunder“ klubui, kurio sudėtyje jau nusėdę daugybė įžaidėjų. Serbas NBA gali atsidurti tik jei „Thunder“ atliks mainus.

Krepšininko išpirką galima aktyvuoti iki liepos vidurio, tad iki tol bus aišku, lieka V.Micičius Stambule ar ne.

nuotr. virtus.it/Tornikė Šengelija
nuotr. virtus.it/Tornikė Šengelija

Tornikė Šengelija (Bolonijos „Virtus“)

Karvelo situacija – kardinaliai skirtinga. Jis jau yra žaidęs NBA nuo 2012 iki 2014 metų „Brooklyn Nets“ ir „Chicago Bulls“ ekipose. Tuomet Toko sugrįžo į Europą ir įtvirtino save kaip vieną geriausių ketvirtų numerių visame žemyne.

T.Šengelija – vienas ryškiausių vardų laisvųjų Eurolygos agentų rinkoje, kai paliko Maskvos CSKA klubą ir sezoną užbaigė Bolonijos „Virtus“, bet 30-metis puolėjas norėtų sugrįžti į NBA, skelbia „Euro Hoops“ šaltiniai.

Įsigyti šį krepšininką siekia ir „Barcelona“ bei „Virtus“ komandos, tačiau jis prioritetą teikia NBA.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Mike'as Jamesas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Mike'as Jamesas

Mike'as Jamesas („Monaco“)

Neabejotinai vienas geriausių, jei ne geriausias žaidėjas Eurolygoje.

Mike'as Jamesas jau įrodė, kad gali žaisti NBA, kai sezoną užbaigė „Brooklyn Nets“ klube. 31-erių gynėjo kontraktas su „Monaco“ baigėsi, o jo puikus bičiulis Kevinas Durantas paskui jį vyko ir į Monako Kunigaikštystę, ir į Pirėjų.

„Monaco“ svajoja apie aukštus tikslus ir skelbiasi apie didėjantį biudžetą, tad M.Jameso karjera gali tęstis ir šiame klube.

Į NBA jis sugrįš ne tik gavęs gerą finansinį pasiūlymą, bet ir vaidmenį ekipoje. Galbūt vėl į „Nets“?

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Dwayne'as Baconas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Dwayne'as Baconas

Dwayne'as Baconas („Monaco“)

Spalio pabaigoje į Monaką atvykęs amerikietis iškart tapo NBA žvalgų taikiniu. Dwayne'as Baconas turi pakankamai talento pasiekti žvaigždės lygį Europoje, klausimas vienintelis – ar jis sugebės prisitaikyti prie kitokio krepšinio?

Jam tai pavyko. Žvaigždžių duetą D.Baconas sudarė su M.Jamesu, užkurdami įspūdingą „Monaco“ žygį į Eurolygos atkrintamąsias.

Laisvuoju agentu tapsiantis 26-erių puolėjas dar nesibaigus sezonui sulaukė pasiūlymo pratęsti sutartį, bet ėjimus gali daryti ir klubai už Atlanto.

Verta pažymėti, jog D.Baconas mėgavosi laiku Monake, o du sezonai NBA jam asocijuojasi su depresija.

Euroleague.net/Kostas Antetokounmpo
Euroleague.net/Kostas Antetokounmpo

Kostas Antetokounmpo (Vilerbano ASVEL)

Jaunesnysis Giannio Antetokounmpo brolis jau turi NBA žiedą, iškovotą 2020-aisiais su „Los Angeles Lakers“, o šį sezoną Prancūzijoje jis parodė gebantis būti rimta jėga baudos aikštelėje.

Puikiai sezoną pradėjęs Kostas pradžioje atėmė dėmesį iš prognozuojamo 2023-ųjų metų pirmojo NBA naujokų biržos šaukimo Victoro Wembanyamos.

Laikui bėgant jis prarado vietą ASVEL rotacijoje, bet visą sezoną galima vertinti solidžiai. Atletiškumas – NBA lygio, tad jis lauks tinkamos galimybės sugrįžti į stipriausią planetos lygą. Jei nepavyks, jis turi sutartį su ASVEL ir kitam sezonui, o vietinių talentų visada ieško ir du didieji Graikijos klubai – „Olympiakos“ ir „Panathinaikos“.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Elie Okobo
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Elie Okobo

Elie Okobo (Vilerbano ASVEL)

24-erių krepšininkas norėjo pademonstruoti savo meistriškumą Eurolygoje, o neeilinę progą jam suteikė Prancūzijos klubas Vilerbano ASVEL.

Sezoną Elie Okobo pradėjo fantastiškai, bet vasario mėnesį patyrė peties traumą ir praleido šešias savaites, pametęs ir sportinę formą.

Akivaizdu, kad E.Okobo duotų naudos bet kuriai komandai, net ir NBA lygyje. Laiko klausimas, kai jis sulauks antro NBA šanso.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

Rokas Jokubaitis („Barcelona“)

Šią vasarą 21-erių lietuvis į NBA išvykti neturėtų, bet ilgalaikėje perspektyvoje tai turbūt yra neišvengiamas ėjimas.

Rokas Jokubaitis tapo pirmuoju krepšininku iš Lietuvos, kuriam buvo įteiktas Eurolygos „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimas, įrodantis, kad įžaidėjas turi NBA perspektyvą. Nuo 2005-ųjų metų tik du šį trofėjų laimėję žaidėjai nepravėrė NBA durų – Erazemas Lorbekas ir Novica Veličkovičius, o nuo 2010-ųjų metų visi geriausi jaunieji Eurolygos talentai žaidė NBA.

Kaip bebūtų, R.Jokubaičio planas yra dar sezoną pažaisti Barselonoje pas Šarūną Jasikevičių ir tuomet kelti sparnus už Atlanto.

nuotr. Getty Images/euroleague.net/Tyleris Dorsey
nuotr. Getty Images/euroleague.net/Tyleris Dorsey

Tyleris Dorsey (Pirėjo „Olympiakos“)

Puikų sezoną su „Olympiakos“ klubu sužaidęs ir finalo ketvertą pasiekęs Tyleris Dorsey nori sulaukti dar vieno NBA progos.

Graikijos klubas jau pasiūlė pratęsti sutartį, bet, kaip ir praėjusį sezoną, T.Dorsey pirmiausia nori patyrinėti NBA vandenis. „Atlanta Hawks“ ekipoje praeityje žaidęs gynėjas puikiai atakuoja krepšį iš toli, o toks įgūdis yra ypatingai vertinamas šiuolaikiniame krepšinyje.

Tai priežastis, kodėl jis turi vos vienerių metų kontraktą. O jei vis dėlto 26-erių amerikietis liktų Graikijoje, tai geriausiu atveju įvyktų liepos mėnesio viduryje.

„Scanpix“ nuotr./Georgios Papagiannis
„Scanpix“ nuotr./Georgios Papagiannis

Georgios Papagiannis (Atėnų „Panathinaikos“)

13-ajam 2016-ųjų metų NBA naujokų biržos šaukimui įsitvirtinti stipriausioje pasaulio lygoje nepavyko, bet tai jau yra senos naujienos.

Jam vis dar vos tik 24-eri metai ir jis yra vienas geriausių centrų Europoje, šį sezoną patekęs ir į antrąją Eurolygos simbolinę komandą.

Krepšininko sutartis su „Panathinaikos“ turi NBA „langą“.

Per ketverius metus Georgios Papagiannis stipriai pasikeitė – tapo lieknesnis, bet gerokai stipresnis.

Prasta krepšininko reputacija NBA jį skatina sugrįžti, bet būtent reputacija ir yra didžiausia kliūtis. Nors skautams yra akivaizdu, kad viskas pasikeitė. Be to, G.Papagiannį palaiko NCAA legenda ir buvęs treneris „Panathinaikos“ bei Graikijos nacionalinės komandoje Rickas Pitino.

„Scanpix“ nuotr./Shane'as Larkinas prieš Guerschoną Yabuselę
„Scanpix“ nuotr./Shane'as Larkinas prieš Guerschoną Yabuselę

Shane'as Larkinas (Stambulo „Anadolu Efes“)

Sąrašas prasidėjo Vasilije Micičiumi, o baigėsi pagrindiniu jo ginklanešiu Shane'u Larkinu, kuris jau yra rungtyniavęs keturiuose NBA klubuose – „Dallas Mavericks“, „New York Knicks“, „Brooklyn Nets“ ir „Boston Celtics“.

„Euro Hoops“ šaltiniai praneša, jog 29-erių metų Sh.Larkinas liks Stambule, o naujas kontraktas Europoje nusileis tik Nikola Mirotičiui.

Krepšininkas palikti „Anadolu Efes“ dėl NBA gali iki pirmosios liepos savaitės. Jei ypatingų pasiūlymų nebus, jis liks Eurolygos čempionų gretose.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – smūgis Šarui, „Žalgirio“ krachas ir naktiniai žaidėjų nuotykiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius