Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 28

Dvi šalys paskelbė, jog nori rengti olimpinius atrankos turnyrus

Latvijos ir Graikijos krepšinio federacijos nutarė, kad pretenduos surengti olimpinės atrankos varžybas, kuriose kitais metais turės rungtyniauti ir Lietuvos krepšininkai.
Latvija – Prancūzija
Latvija – Prancūzija / FIBA nuotr.

Keturi olimpiniai atrankos turnyrai numatyti į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Dėl vieno iš keturių kelialapių kovos ir Lietuvos rinktinė, kuri veikiausiai keliaus rungtis į užsienio šalį.

FIBA dar turės nuspręsti, kuriose keturiose valstybėse rengti turnyrus, kurių kiekviename po šešias komandas varžysis dėl pirmos vietos ir nugalėtojams atitenkančio olimpinio bilieto.

Ketvirtadienį nuaidėjo pranešimai, kad surengti olimpinės atrankos varžybas nori Latvija ir Graikija.

Anot Sportcentrs.com, Latvijos krepšinio asociacija prabalsavo dėl paraiškos teikimo.

Šį mėnesį finišavusiame pasaulio čempionate Latvijos krepšininkai užėmė penktą vietą ir tai sukėlė lūkesčius mūsų kaimynų šalyje.

Anot Latvijos krepšinio asociacijos generalinio sekretoriaus Kasparo Cipruso, bus ieškomos galimybės pritraukti lėšų turnyro rengimui. Didžioji šios sumos dalis bus mokama FIBA už teisę rengti kelių dienų turnyrą. Kol kas nežinia, kokios kitos šalys pretenduos rengti olimpinės atrankos varžybas, neaišku ir kiek asociacija galėtų gauti finansavimo iš savo šalies Švietimo ir mokslo ministerijos.

FIBA nuotr./Latvija – Prancūzija
FIBA nuotr./Latvija – Prancūzija

Po pasaulio čempionato latviai pakilo FIBA reitinge iš 28-os į aštuntąją vietą.

Tai reiškia, kad Latvijos ir Lietuvos rinktinės nesusidurs olimpinėse atrankoje, nes tarp nepatekusių į žaidynes šalių aukščiausiai FIBA reitinge rikiuojasi Ispanija (2), Latvija (8), Lietuva (10) ir Slovėnija (11) – šios šalys turėtų atsidurti pirmajame burtų krepšelyje prieš olimpinę atranką.

Suprasti akimirksniu

  • Žaisti olimpinėse žaidynėse teisę yra užsitikrinusios šios krepšinio rinktinės: Prancūzija, Vokietija, Serbija, Kanada, JAV, Australija, Japonija, Pietų Sudanas.

Yra tikimybė, kad lietuviams reikės keliauti į Graikiją, kuri apsisprendė pretenduoti į olimpinio atrankos turnyro organizavimą.

Graikijos krepšinio federacija renkasi vieną iš trijų arenų Atėnuose, o kitą savaitę apie ketinimus praneš viešai, – rašo Graikijos žiniasklaida.

Lietuva rengė olimpinį atrankos turnyrą 2021 metais Kaune, kai šešių komandų turnyre Dariaus Maskoliūno treniruojama komanda pateko į finalą, bet ten nusileido Slovėnijai ir liko be olimpinės kelionės į Tokiją.

Po šio pasaulio krepšinio čempionato Lietuvos krepšinio federacijos vadovai skeptiškai vertino tikimybę vėl rengti olimpinės atrankos varžybas, kalbėję, jog tai negarantuoja sėkmės aikštėje, o ir kainuoja kelis milijonus eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius