Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 10

E.Atamanas apie skaudžiausią karjeros nesėkmę: „Visi arenoje galvojo, kad Turkija laimėjo“

Shane'o Larkino netekusi Turkija buvo matoma kaip ryški aštuntfinalio mačo su Prancūzija autsaiderė, tačiau įnirtingai kovojusi Ergino Atamano komanda pergalę jau laikė savo rankose. „Šįkart krepšinio stebuklas mums nebuvo palankus“, – įvykius ketvirtojo kėlinio pabaigoje apibūdino E.Atamanas.

Iki tol epizodiškai turnyre žaidęs Bugrahanas Tunčeras sprogo aštuntfinalio dvikovoje, per antrąjį ir trečiąjį kėlinius susmeigęs šešis tritaškius iš eilės bei padėjęs Turkijai likviduoti 16 taškų deficitą.

Mačo pabaiga virto tikru trileriu.

Prasidėjus paskutinei ketvirtojo kėlinio minutei, Prancūzija turėjo minimalų pranašumą (73:72), tačiau tuomet buvo sušvilpta pražanga Evanui Fournier prieš tritaškį metusį Furkaną Korkmazą. Nors taisyklių pažeidimas – akivaizdus, bet jis įvyko dar prieš turko metimą, tad arbitrų sprendimas skirti tris baudų metimus atrodė abejotinas.

Kitose atakose taškais apsikeitė F.Korkmazas ir Thomasas Heurtelis, o tuomet atrodė, jog lietuvių kailį grupių etape išgelbėjusių prancūzų kelias Europos čempionatas baigėsi, kadangi nesportine pražanga buvo nubaustas Timothe'as Luwawu-Cabarrot.

Vis dėlto Cedi Osmanas prametė abu baudų metimus, B.Tunčeras suklydo, taip suteikdami šansą Vincento Collet vyrams išsigelbėti. Nors E.Fournier metimas buvo netikslus, Rudy Gobertas dėjimu ištaisė situaciją ir ištraukė pratęsimą.

Per papildomas penkias minutes – dramatiškas mūšis iki paskutinių sekundžių, kuriame galiausiai 87:86 triumfavo ir bilietą į ketvirtfinalį iškovojo Prancūzijos krepšininkai.

„Jausmai panašūs, kaip ir Bugrahano Tunčero, kuris yra liūdnas ir piktas. Žinau, kad čia yra daug žurnalistų, kurie nori atlikti savo darbą, bet šito mačo komentuoti aš nenoriu. Tai yra galbūt emociškai sunkiausias pralaimėjimas per mano 26 metų karjerą. Sveikinimai Prancūzijai, tikiuosi, kad ji gerą žaidimą pratęs ir ketvirtfinalyje“, – spaudos konferencijoje sakė Erginas Atamanas.

Turkija labai prastai pradėjo dvikovą, per pirmąjį kėlinį realizavusi vos 1 tritaškį iš 8 bei iškart atsidūrusi besivejančių vaidmenyje.

„Pradėjome rungtynes tragiškai. Labai stresavome. Visi galvojo, kad Prancūzija daug stipresnė komanda ir mes be Shane'o Larkino neturime jokių šansų, bet antrajame kėlinyje mes supratome, kad atėjo laikas pradėti kovoti ir gintis taip, kaip Prancūzija ginėsi pirmajame kėlinyje. Gintis pradėjome labai agresyviai, o puolime Bugrahanas Tunčeras buvo nuostabus. Sertačas Šanli irgi turėjo puikią dieną. Mes emocijas padėjome į šoną ir pradėjome kontroliuoti žaidimą. Žinoma, Prancūzija laimėjo, tačiau mes irgi buvome verti pergalės. Toks yra krepšinis, kartais įvyksta stebuklai. Šįkart stebuklas mums nebuvo palankus“, – sakė E.Atamanas.

Nors pratęsimo pabaigoje Turkija turėjo progą išsigelbėti, bet psichologinis fonas komandoje, pasak E.Atamano, buvo labai prastas po paleistos progos ketvirtojo kėlinio pabiagoje.

„Noriu pasakyti tik tiek, kad mes žaidėme puikiai ketvirtajame kėlinyje nuo pirmųjų sekundžių iki lemiamų atakų. Pratęsimo metu mes morališkai sugriuvome. Turėjome šansą, kai Rudy Gobertas prametė baudų metimus. Pratęsimas mums buvo labai sunkus, kadangi arenoje jau visi galvojo, Turkija laimėjo rungtynes“, – sakė Turkijos rinktinės vairininkas.

VIDEO: „Iki paskutinio“: Lietuvos autobanas (?) link pusfinalio ir žvilgsnis į aštuntfinalius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius