-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 12

„Esame karo vaikai“: pristatytas įkvepiantis filmas apie Balkanų krepšinį

Kodėl Balkanų regionas išugdo tiek daug talentingų krepšininkų? Tokį klausimą 19-mečiui „Brooklyn Nets“ bosniui Džananui Musa uždavė „Sports Illustrated“. Jaunasis krepšininkas tikino, kad tai karo, suskaldžiusio Jugoslaviją, įtaka.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / FIBA nuotr.
Temos: 1 Džananas Musa

„Jugoslavų žmonės pasižymi tokia asmenine disciplina, kurios kitų šalių gyventojai neišsiugdo. Mes esame karo vaikai“, – kalbėjo Dž.Musa.

„Aš gimiau ne karo metu, bet aš tai jaučiau, nes mano tėtis tarnavo kariuomenėje. Jis buvo atsakingas už 2 tūkst. karių. Kai kasdien matai mirštančius žmones, natūralu, kad įpranti dėl visko kovoti, tampi emocionalus. Mes turime kažką, ką sunku apibūdinti, nes siaubingas, baisus karas mus padarė stipresniais“.

„Scanpix“ nuotr./Džananas Musa
„Scanpix“ nuotr./Džananas Musa

Tas „kažkas“, apie ką kalbėjo Dž.Musa, yra svarbus filmo „Something in the Water“ leitmotyvas. 42 minučių trukmės dokumentinis filmas, šį savaitgalį pristatytas Sarajevo kino festivalyje, pasakoja apie karo įtaką Balkanų krepšiniui.

Priešingai nei „Once Brothers“, pasakojęs apie griuvusią Draženo Petrovičiaus ir Vlade Divaco draugystę, „Something in the Water“ fokusuojasi į naujosios kartos krepšininkus – Luka Dončičių ir Dž.Musą.

Abu jie paliko namus labai anksti – L.Dončičius būdamas 13-ikos, Dž.Musa – tik 11-ikos, kad galėtų siekti krepšinio svajonės.

Filmo kūrėjai seka šių talentų keliu ir pasakoja išskirtinę Balkanų krepšinio istoriją. Filmą galima pamatyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius