Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 25

Eurolygos pasirinkimas: vardiniai bilietai serbams, bet ne „Žalgirio“ talentams

Kauno „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai buvo nuolatiniai Eurolygos finalinių varžybų dalyviai, o šįkart, patiems nepavykus laimėti kelialapio, žalgiriečiai tikėjosi gauti vardinį bilietą. Tačiau į finalo ketverto turnyrą Belgrade lietuviai liko nepakviesti.

Kauno „Žalgirio“ jaunimo (iki 18 metų) komanda prieš savaitę suklupo atrankos turnyro Liublianoje finale, 61:62 nusileidę Madrido „Real“.

Tik nugalėtojams atiteko kelialapis į finalinį turnyrą, įprastai vykstantį tuo pačiu metu ir tame pačiame mieste, kaip ir svarbiausios Eurolygos finalo ketverto kovos.

Šįkart aukštaūgių Pauliaus Murausko ir Motiejaus Krivo vedamai komandai, kurią treniravo Vytautas Pliauga, nedaug trūko iki kelionės į Belgradą – tik taiklių baudų metimų likus žaisti 1,6 sek.

Nepaisant nesėkmės, „Žalgiris“ vylėsi gauti vardinį kelialapį, kurio yra sulaukę ankstesniais metais, nes prie atrankos varžybų nugalėtojų nuolat lieka laisvų vietų į aštuonių komandų finalines kovas.

Tačiau šįkart Eurolyga į turnyrą Belgrade gegužės 18-21 d. pakvietė ne anksčiau tokias varžybas laimėjusius žalgiriečius, o kitas komandas.

Belgrado „Crvena zvezda“, dar viena Serbijos komanda Belgrado „Mega Mozzart“, o taip pat Tel Avivo „Maccabi“ jaunimas sulaukė vardinių kelialapių.

„Crvena zvezda“ kitame atrankos turnyre Belgrade, taip pat liko antra, pralaimėjusi finalą Vilerbano ASVEL jaunimui, o „Mega Mozzart“ grupėje liko trečia.

15min žiniomis, tokį pasirinkimą lėmė ne krepšinio ekipų pajėgumas, nes „Žalgiris“ su dviem aukštaūgiais talentais turėjo pranašumą.

Labiau galėjo lemti per pagrindinės „Žalgirio“ komandos paskutinio turo rungtynes Kaune su Belgrado „Crvena zvezda“ įvykęs konfliktas.

„Žalgirio“ krepšininkai ir teisėjai prieš pat rungtynes tradiciškai išskleidė laikė Ukrainą palaikančią vėliavą ir užrašu, prašančius stabdyti karą. Tačiau „Crvena zvezda“ vadovai buvo liepę savo žaidėjams nepalaikyti vėliavos, o tuo pačiu ir šalies, kurią jau daugiau nei du mėnesius bombarduoja Rusijos kariuomenė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“

„Žalgirio“ sirgaliai aktyviai reiškė vertybinę poziciją visų rungtynių metų ir spaudė serbus skanduotėmis.

Serbijoje, kuri po vykdytų karų prieš kroatus, bosnius ir Kosovo albanais neapkenčia ją atakavusios NATO, kilo triukšmas, Kauno klubas apkaltintas provokacijomis.

Eurolyga nustebino „Žalgirį“, skyrusi 9 tūkst. eurų baudą Kauno klubui.

Didžiąją dalį baudos surinko žalgiriečių sirgaliai, o „Žalgiris“ yra pateikęs apeliaciją ir laukia galutinio verdikto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius