Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 20

Europos čempionas konflikte prieš taksi: „Tįsti žmogų ant kapoto – neadekvatu“

Nikita Šabalkinas atsidūrė kriminalinių naujienų suvestinėje. Buvęs Rusijos rinktinės ir Maskvos CSKA krepšininkas pateko į konfliktą, šalia namų bandydamas pereiti gatvę. Paskui atsirado vaizdo įrašas, o 34 metų rusas papasakojo, kaip viskas nutiko, – penktadienį istoriją aprašė „Sport-express“.
Nikita Šabalkinas
Nikita Šabalkinas (ant grindų) yra atstovavęs stipriems Rusijos klubams. / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Nikita Šabalkinas ilgai buvo laikomas vienu talentingiausių savo kartos Rusijos krepšininkų, o per karjerą nekart atsidurdavo lietuvių kelyje dėl medalių.

206 cm ūgio puolėjas buvo svarbus žaidėjas Rusijos jaunimo rinktinėje, kuri iškovojo 2005 metų Europos jaunimo pirmenybių auksą. Finale tada rusai įveikė Rimo Kurtinaičio treniruojamą Lietuvos komandą, kurioje tada žaidė Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Artūras Jomantas ir kiti, o tarp turnyro žvaigždžių buvo Marcas Gasolis, Marco Belinelli.

Po sezono Maskvos CSKA gretose 2007 metais N.Šabalkinas pateko į Rusijos vyrų rinktinę, kuri netikėtai triumfavo Europos krepšinio čempionate Ispanijoje, pusfinalyje pranokusi Lietuvos rinktinę, o finale – turnyro šeimininkus ispanus.

„Scanpix“/AP nuotr./Nikita Šabalkinas su Rusijos rinktine tapo Europos čempionu 2007 metais.
„Scanpix“/AP nuotr./Nikita Šabalkinas su Rusijos rinktine tapo Europos čempionu 2007 metais.

Ten buvęs atsarginiu žaidėju N.Šabalkinas paskui dvejus metus atstovavo „Chimki“ klubui, kuris 2009 metais Europos taurės turnyro finale pralaimėjo Vilniaus „Rytui“.

N.Šabalkinas Rusijos rinktinės gretose viešėjo 2011 metais Lietuvoje vykusiame Europos čempionate, kur rusai iškovojo bronzą.

Puolėjo karjera buvo trumpa – N.Šabalkinas žaidė Liubercų „Triumf“, Maskvos „Dinamo“, Kubanės „Lokomotiv“, Kazanės UNIKS, bet dėl sveikatos bėdų karjerą baigė 2013 metais, būdamas vos 27-erių.

Tada jis baigė universitetą ir pasuko į statybų verslą.

N.Šabalkinas ilgai buvo pamirštas savo tėvynėje, kol šių metų pavasarį pateko į incidentą Maskvos centre.

Tada praėjo žinutė, kad per incidentą gatvėje taksi vairuotojas ant mašinos nustūmė praeivį, kuris patyrė tam tikrus sužalojimus, pateko į ligoninę, tiesa, iš ten greitai pats išėjo.

Paaiškėjo, kad tai buvo N.Šabalkinas, ėjęs ne per pėsčiųjų perėją, o per dešimt metrų nuo jos. Jam einant pro stovinčias mašinas užsidegė žalia šviesa, automobiliai pradėjo judėti, taksi vairuotojas liko nepatenkintas 206 cm ūgio praeiviu, kuris neskubėjo sprukti – pats sustojo prie automobilio ir spyrė.

„Pradėjau eiti per gatvę, kai automobiliai stovėjo, – citavo N.Šabalkiną „Sport-express“. – Kažkas pajudėjo priekyje, o tam draugui matyt nepatiko, kad aš esu priešais jį. Jis paspaudė signalą labai agresyviai. Kaip spyriau į mašiną koja – nepamenu. Jis irgi trenkė man mašinos priekiu per kojas ir nutarė pavežėti ant kapoto. Man regis, kad tįsti žmogų ant kapoto ir didinti greitį – neadekvatus poelgis.“

Kiek pavažiavęs taksi vairuotojas paskambino ir pranešė apie eismo įvykį pareigūnams. Šalia sėdėjusi keleivė tikino, kad pėsčiasis buvo neblaivus, bet apie tai įrodymų nėra.

„Trumpai tariant – akivaizdu, kad aš neteisus, – nesiginčijo N.Šabalkinas. – Kelią kirtau ne ten, kur leidžiama. Bet aš gyvenu toje gatvėje, gerai ją žinau. Ten nėra didelio judėjimo, įprastai pereinu niekam netrukdydamas.“

Apie policijos tyrimo išvadas nepranešama. „Sport-express“ rašo, kad taisykles pažeidusiam pėsčiajam įprastai gresia 500 rublių bauda – tai mažiau nei 6 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius